bloggheader6

5 anledningar att läsa en språkkurs utomlands

Skrivet av Caroline Eriksson 30.04.2019 | 0 Kommentarer

***
Inlägget är ett kommersiellt
samarbete med EF, studieår utomlands.
***

 

I högstadiet och tiden efteråt var det många i min närhet som drömde om att bli au pair eller åka iväg på en språkkurs. Att få utvecklas, lära känna nya människor och nya platser, samtidigt som man blir ett språk rikare. För språk, det är en rikedom.
 Själv är jag för hemmakär för att åka iväg, men jag har en gjort en stor resa i mitt liv, och den ska du få läsa om här.

 

När jag, för över tio år sen, studerade till min första yrkesexamen som medieassistent, fick jag möjligheten att åka utomlands på praktik. Tillsammans med min bästa vän checkade vi in på ett flygplan, som efter ett par mellanlandningar tog oss till Färöarna.

 

EF CAROLINE 001

Min studieresa tog mig till Torshavn, Forøya.

 

Trots att det nu är över ett decennium sen sist jag reste och fick uppleva ett utbyte, så är det en upplevelse som jag kommer att minnas för evigt. Som stärkte mig som människa något enormt psykiskt, och som får mig än idag att längta tillbaka till ön. Till den vackra natur jag fick uppleva, och alla härliga människor jag fick lära känna.

Människor som jag än idag har kontakt med via facebook.

 

EF CAROLINE 01

Om det inte vore för denna studieresa, så hade jag högst troligt aldrig besökt ön.

 


När jag fick möjligheten att samarbeta med EF, som är världsledande inom utlandsstudier och språkresor, så var det ett självklart val att tacka ja. Inte för att jag idag skulle ta och åka utomlands för att studera, eftersom jag känner att den tiden är förbi. Men att den korta tid jag fick uppleva hur det var att vara på utbyte utomlands var så värdefull för mig, att jag vill att så många som möjligt, och som har möjlighet, ska få uppleva hur det är att studera utomlands.


Förutom att jag fick minnen för livet, så finns det fem andra skäl till varför jag rekommenderar att åka utomlands för att studera.

  

EF CAROLINE 003

Färöarna är en av de vackraste platserna på denna planet.

 


1. Personlig utveckling.

När jag åkte iväg på mitt utbyte så var jag sjutton år. En ålder där man är i ständig utveckling, och där man kanske inte är så säker på sig själv. Resan stärkte mig att bli tryggare i mig själv, och att kunna lita på att jag klarar mig. Trots att jag utsätter mig för nya situationer, och möter nya människor.

Med mig från min studieresa fick jag nya bekantskaper och en stärkt självkänsla i att jag klarar mig. Vart än i världen jag än är.

 

EF CAROLINE 002

Så vackra platser och byggnader som ön erbjuder.


2. Knyta kontakter internationellt.

Förutom att det kan vara kul att ha vänner över hela världen, så är det även viktigt för ett framtida yrke att ha kontakter. Kontakter är a och o, och det märktes tydligt när vi byggde hus och fick se hur de vi samarbetade med hade stort kontaktnät som kunde vara till hjälp när vi behövde den.

Att dessutom kunna ha kontakter utomlands hjälper dig när och om du åker på en resa, och vill få trygga tips på bra boende och ställen du bara måste besöka.

 

EF CAROLINE 004

Fick lära känna nya människor tack vare min studieresa.


3. En examen och CV som sticker ut.

Att sticka ut på arbetsmarknaden innebär även att din CV kräver det lilla extra. Både när det kommer till sättet du utformat din CV på, och vad du fyllt den med.

Att ha studerat och arbetat utomlands är ett stort plus, och absolut något som får dig att sticka ut lite extra bland många andra.

 

EF CAROLINE 006

Studieresan gjorde mig mer självsäker och trygg i mig själv.


4. Mer erfarenhet och förståelse.

Det pratas mycket om den egna bubblan man lever i, och allt eftersom vi lever mer via sociala medier, så är det svårt att komma ur den bubblan. Genom att studera utomlands så får du uppleva andra kulturer, får mer erfarenhet och förståelse om att livet inte enbart är svart och vitt, och det vi är vana med hemma.

 

EF CAROLINE 005

17-åriga Caroline (jag) fick minnen för livet.

 

5. Minnen för livet.

Jag önskar att alla människor kunde ha åtminstone en resa, händelse och möten som de minns tillbaka till, med lika stor värme och kärlek som jag minns tillbaka till min resa till Färöarna.

 

Låter det intressant? Gör som tusentals andra ungdomar/vuxna varje år, och åk iväg på en oförglömlig studieresa där du får utveckla dina språkliga kunskaper i främmande länder.

Se över EF's språkkurser här.

 

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar