bloggheader6

5 bilder och tankar från idag.

Skrivet av Caroline Eriksson 14.09.2018 | 0 Kommentarer

Jag har börjat dagen med att nästan på huvudvärk. Är som fortfarande på jakt efter säker värme till hönshuset, och höjer min ip-siffra för varje sekund som går. Snart känns det som att ingenting skulle vara säkert nog åt mina höns, men i den här takten kommer det att bli svinkall vinter och jag har fortfarande inte hittat en lösning för att värma hönsen under de kallaste dagarna.

Till sist gav Fredrik mig den fina idén att sms'a vår elektriker för att få hjälp med mitt nuvarande problem, och förhoppningsvis kommer vi fram till något som är säkert och inte innebär att jag hänger upp en värmelampa. För de är jag inte så glada i. 

 

Och när jag väl sände iväg ett sms till vår elektriker kunde jag gå ut med frukost åt hönsen, samtidigt som jag fick testa min nya fjärrutlösare. I början av augusti köpte jag ju en fjärrutlösare som gick sönder efter tredje fotograferingen, och igår fick jag en ny tillbaka. Den som väntar på något gott väntar alltid för länge. 

 

14.9.2018 1

Hejla schacki njuter.

 

Ute i hönshagen bryr sig inte hönsen om det blåser eller är betydligt kallare än för någon månad sen. Istället njuter de för fulla muggar, och verkar alltid ha något att göra. Även om det innebär att de ba chillar på sin sittpinne.

Börjar märkas tydligt i hönsgruppen att Isla nu börjar ta på sig en tuppig roll, där han ser till att hålla koll på brudarna medan de njuter av livet. På bilden här, till exempel, så ser man tjejerna vila medan han är en bit ifrån och håller utkik efter faror.

 

14.9.2018 2

Jag och Gullefjun. Världens bästa fjuuni.

 

Inte för att någon fara skulle kunna komma åt dem, eftersom jag lagt så pass mycket galler överallt. Men så gott som dagligen ser jag nu höken som svävar förbi, och jag tänker den är rätt så nyfiken på mina höns.

Jag funderar på att klä mig i kamouflage och bosätta mig i hönshuset tills jag får en riktigt bra bild av höken. Dock tror jag inte att mitt tålamod räcker så långt.

 

14.9.2018 3

Myyyyyys.

 

Själv kommer jag nu, bara jag kommer mig iväg, åka iväg för att se om jag hittar något plast att täcka över rastgårdens tak med. Med hösten fick vi även regn, och att jag vill försöka få rastgården så ren som möjligt. Att ha en lerig rastgård och sex stycken höns med befjädrade fötter och ben är inte en fin kombination.

 

14.9.2018 4

Isla är så lugn och snäll.

 

Hade först tänkt använda mig av en presenning för att täcka taket vid rastgården, men insåg att det skulle kanske bli lite väl mörkt för hönsen för att vilja gå ut och leka. Höns ser tydligen nästan ingenting alls i mörker, och därför är ljuset viktigt. 

 

14.9.2018 5

Helmi blir två månader i morgon. 

 

Här är jag och Helmi. Trots att jag är medveten om att hon är en helt annan ras är de andra, och har tredubbelt mindre och ljusare kam och slör än hennes syskon, så tycker jag hon ser ut som en tupp. Fastän hon är en höna. Hon måste vara en höna.

Senast idag fick Sandra åter en gång övertyga mig om att det nog är så där hönor ser ut i den där åldern. 

 

Och jo. Fjärrutlösaren jag håller i handen får godkänt. Det fick ju den förra också innan den gick sönder, haha. 

Nu får ni förbereda er på massor av selfies med mig, för fjärrutlösaren är min bästa vän när det kommer till att fotografera.

 

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar