bloggheader6

5 citat som ger dig styrka i tuffa stunder.

Skrivet av Caroline Eriksson 03.08.2017 | 0 Kommentarer

Kategorier:

Det finns ett citat jag ofta vänder mig till för att finna kraft. För att bli påmind om att vissa saker har man inte makt över, men det jag har makten över är hur jag förhåller mig till situationer, och det är det här:

 

Circumstances don't matter, only my state of being matters.

- Bashar

 

Liksom, allt som oftast har man ändå möjligheten att sist och slutligen välja själv. Inte vad som händer en, men hur man går vidare. Hur man väljer att spendera sin tid och sin energi på det som händer omkring en.

 

Men det finns ju många andra kloka ord som människor sagt, och idag ska jag dela med mig av fem citat som kan ge dig styrka under tuffa perioder i livet. Eller ba ge dig en extra kick att vara så underbar du innerst inne är idag.

Jag ska försöka översätta dem till svenska så det inte blir hur engelskt här på le bloggen, och skriver mina egna tankar under.

 

citat 1

 

Be aldrig om ursäkt för att du är känslig eller emotionell. Låt detta vara ett tecken på att du har ett stort hjärta och inte är rädd för att låta andra se det. Att visa känslor är ett tecken på styrka.

 

Det här till exempel är ett citat av Brigitte Nicole som jag verkligen ska ta till mig. Hur ofta ber man inte om ursäkt för sig själv, eller håller tillbaka för rädslan vad andra ska tycka? Helt i onödan.

Var dig själv, visa dina känslor. <3

 

citat 2

 

När du inser ditt eget värde, är det svårare att stanna runt människor som inte gör det.

 

Har ingen aning om vem som sagt det, men tydligen är det en person som har insett detta med att när man börjar att vårda sig själv och inser sitt eget värde - då är det inte lika lätt att vara med dem som behandlar en illa.

Ofta håller man kvar i relationer för blindkära livet, av trygghet och rädslan för det som kallas ensamhet, även om det kan handla om destruktiva relationer eller de stunder då den enda som engagerar sig i relation är du ensam.

 

Let go, och nya möjligheter och möten uppenbarar sig för dig.

 

citat 3

 

Jag tror på att vara stark när allt annat går fel. Jag tror på en morgondag och jag tror på mirakel.

Audrey Hepburn

 

Det bästa med att ha tuffa dagar, är att i morgon är en ny dag.

 

citat 4

 

Kvinnor har blivit lärda att tala mjukt och bära läppstift. Dessa dagar är över.

- Bella Abzug

 

Oj om ni skulle veta vad jag har försökt, hela mitt liv, att vara den där lugna blomman som säkert skulle bara ha det lättare av att vara tyst och aldrig sätta ner foten - men banne mig vad tråkigt det skulle vara. Dessutom verkar det vara omöjligt.

Jag tror på att vara kärleksfull, samtidigt som man inte låter andra köra över en.

 

citat 5

 

Låt inte andras beteende förstöra din inre frid.

Dalai Lama

 

Typ det citat jag skulle kunna ta och tatuera på min kropp, fast med detsamma.

Vad som än händer idag, försök att hålla kvar din inre frid och styrka i dig själv. Andras beteende och känsllor har inget med dig att göra. 

 

Var snäll, kärleksfull och omfamna livet.

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar