bloggheader caroline

5 fakta om orgasmen!

Skrivet av Caroline Eriksson 08.08.2018 | 1 Kommentarer

Idag är det ingen vanlig dag, för det är den internationella orgasmdagen! Nu kanske du undrar varför det finns just en speciell dag för orgasmen, och hur dagen kom (hehehe, såg du vad jag gjorde där?) till att firas?

Jo! Lite fakta om den internationella orgasmdagen innan jag berättar några fakta om orgasmen.

 

Den internationella orgasmdagen instiftades 8 augusti 1998, av den amerikanska aktivisten Alex Hirka, till ära av hans flickväns födelsedag. Så i år firar vi 20 år med denna sköna dag. Undrar om jag kan önska mig en internationell dag när jag fyller år nästa månad, och undrar vilken slags dag det skulle vara?

 

 

5 fakta om orgasmen

 

1. I medeltal tar det fyra minuter för en man att uppnå en orgasm, medan det för kvinnor kan ta upp till tio eller tjugo minuter. Viktigt att komma ihåg förspel!

2. Det går att uppleva orgasm utan att ens stimulera klitoris eller ha penetrerande sex. Många kan få en orgasm genom att t.ex få bröstvårtorna stimulerade, via andningsövningar eller att bli smekt på andra ställen av kroppen.

3. Orgasmens kvalitet påverkas inte av användning av kondom, så har du en partner som skyller på det när hen inte vill använda kondom, så är det bara att slänga fram det fakta. Var säker och använd skydd!

4. Orgasm och att utlösning är inte samma sak. En man kan få en orgasm utan att ha utlösning, och vice versa. Kvinnor kan även uppleva ejakulation, även kallad fontänorgasm.

 

giphy

 

5. Om du hittar din g-punkt så har du större chans att få en orgasm. G-punkten ligger ganska nära slidmynningen, några centimeter in på ovansidan av slidväggen. Även män har en g-punkt, även kallad p-punkten, som sitter precis bakom pungen. Punkten stimuleras bäst inifrån, men kan även stimuleras genom att massera området mellan anus och kön.

 

 

Läs mer om den underbara orgasmen här:
Onanera mera
Underbara orgasm
Underbara orgasm - del två
15 scientific facts about orgasm (på engelska)

Kommentarer

Skriv en kommentar