bloggheader6

5 fakta om sex

Skrivet av Caroline Eriksson 28.08.2018 | 0 Kommentarer

Sex- och kärleksveckan fortsätter, och idag är det dags för mer fakta. Som en godispåse levererar jag här med gott och blandat fem fakta om sex du kanske inte visste.

 

giphy2

 

1. Att kondomen skulle gör att man njuter mindre av sex är mer en myt än en sanning. En studie visar att män och kvinnor njuter av sex lika mycket som med och utan kondom. Så var säker och använd kondom! Det är en hel djungel av kondomer som till och med reklamerar sig att göra sexet bättre. 

 

giphy 5

 

2. En orgasm kan vara smärtstillande. Det beror på att hjärnan frisätter ”må bra-hormonet” oxytocin i kroppen vid en orgasm. Så har du till exempel mensvärk eller huvudvärk, testa att få en orgasm innan du letar reda på värkmedicin.

 

giphy 2

 

3. Klitoris har ett enda syfte: att ge njutning. Det är det enda organet hos människan som inte har någon annan anatomisk roll än att skapa sexuell upphetsning.

 

giphy 3

 

4. Det finns de som har sexsomnia, vilket betyder att du kan ha sex i sömnen, utan att veta av det. På en sömnklinik i USA registrerade man 2010 det sexuella beteendet hos knappt 8% av patienterna.

 

giphy 4

 

5. Genomsnittliga orgasmen för en man är sex sekunder, medan för kvinnor håller den i sig i tjugo sexunder.

 

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar