blogghedaear

5 orsaker varför du ska yoga.

Skrivet av Caroline Eriksson 17.01.2018 | 0 Kommentarer

Jag sitter med mina nya träningskläder på mig och känner mig lite halvt frusen och och fundersam. 1. Träningskläderna passade perfekt, så jag får lov att behålla dem. 2. Är det nu jag ska börja min trettio dagars yoga-challenge, där jag gör minst 30 minuter av yoga varenda dag?

 

Förutom husbygget och mitt arbete som vårdare, där jag ändå rör på mig något, har jag inte aktivt tränat på ett år. Knappt något heller tidigare i mitt liv, om jag ska vara ärlig. Visst har jag haft mina stunder jag gått ut och sprungit, men har kommit hem lika snabbt för att sen spendera min tid på soffan. Har man varit aktiv en dag så räknas väl det för en hel vecka, eller? Dessutom, nu efter en arbetsdag då jag egentligen bara vill upp till huset för att montera ihop sängstommen, tänker jag:

”Njäää, det är en ny dag i morgon. Jag kan börja träna då.”

Och det är väl det som är det svåraste momentet i att börja göra livsförändringar som förhoppningsvis bara får en att må bättre – det här med att börja. Starten är det tyngsta, för sen när man väl är inne i det så rullar det på och man tycker bara det är kul.

 

Men, för att peppa min start och förhoppningsvis få en smidigare kropp som kan mer än stå på huvudet och lyfta tungt, så gjorde jag som vilken annan modern människa som helst; jag googlade: ”Varför ska man yoga?”. Det här är 5 anledningar jag hittade, så nu ska vi se om jag blir övertalad att börja redan idag.

 

1. Din kropp blir starkare och smidigare.

Själv är jag inte och har aldrig varit speciellt graciös av mig. Men jag vet att det yogan har gjort åt mig tidigare är speciellt starkare, och smidig är det alltid något fel på att vara.

 

2. Du sover bättre.

Efter den här natten, då jag sovit oroligt och drömt mardrömmar, så skulle det vara rätt så fint att kunna sova gott alla nätter.

 

3. Yoga hjälper vid ryggproblem.

Det enda negativa med husbygget är att jag nu verkar ha fått korsryggen i lås. Ligger jag ner på mage så får jag endera ligga kvar, eller plåga mig själv till sittande ställning – för det tar så jäkla ont. Visst kunde jag börja gå på massage och sånt, men kan gratis yogaträning via youtube hjälpa min rygg – så gör jag hellre det. Med en starkare rygg får man dessutom mindre ryggproblem, kan jag tänka mig.

 

4. Du blir med koncentrerad.

Om det är något Fredrik kan klaga på med mig, så är det mina koncentrationsförmåga som är mer frånvarande än närvarande. Jag kan som hålla på med något ena sekunden för att andra sekunden vara på en helt annan plats och påbörjat något helt nytt. Även om jag ser mig själv vara en närvarande person, i stunden, så kunde det vara ganska praktiskt att faktiskt koncentrera sig på en sak åt gången. Man behöver inte alltid multitaska.

 

5. Du får snyggare hållning.

Dagens ungdomar och vuxna kommer säkert att minska en halvmeter i kroppslängen när vi blir äldre, och det beror inte på osteoporos eller annat – utan att vi redan nu förstört våra ryggar med att sitta vid datorn. Jag vill gärna vara lång och ståtlig även när jag är åttio, så jag får redan nu börja sträcka på mig.

 

Googlar man lite mer hittar man säkert fler orsaker till varför man ska börja yoga, men jag är såld redan nu.

Ikväll står jag på huvudet och för kroppen i krigarens position. Nu ska jag montera ihop sängstommen.

 

resizedimage800533 IMG 9476

 

Den här bilden är från två år sen tillbaka. Idag är det alldeles för kallt att utomhusyoga (hehe, ser du vilka undanflykter jag lyckas hitta?).

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar