bloggheader6

5 saker jag inte förstår mig på eller kan relatera till

Skrivet av Caroline Eriksson 22.01.2019 | 3 Kommentarer

Idag efter arbetet visade temperaturmätaren relativt behagliga grader, och jag kände att det var dags att storstäda hönshuset. Kanske inte det roligaste att göra, speciellt inte på vintern, men jag gör det hellre nu med detsamma än att spara det tills man verkligen inte vill göra det.

Medan man nu står och mockar hönsbajs och spån, så hinner man tänka på ett och annat. Det jag tänkte på idag var saker jag inte kan relatera till.

Det här är:

 
5 SAKER JAG INTE FÖRSTÅR MIG PÅ

ELLER KAN RELATERA TILL

 

 

FOLK SOM INTE DRÖMMER

Eller säger att de inte drömmer om nätterna. Jag drömmer varje natt och enormt mycket. I färger, ljus, känslor och allt mellan himmel och jord.

Inatt drömde jag till exempel att hönsen skulle campa. Jag hade monterat upp ett stort tält med fönster åt dem, och kämpade med att täcka för fönstren. Hönsen behövde tydligen mörkt för att sova gott. Plötsligt stampade en av våra grannar in i tältet och började rada upp rentvättade lakan på bajsbrädan. Jag frågade hen vad tusan hen gjorde, hen ryckte på axlarna och hönsen blev livrädda och flög ut.

Fick panik och rusade ut för att locka in hönsen. Såg dem alla sova utanför tältets ingång, och när jag räknade dem kom jag gång på gång till åtta. Jag har ju sex höns, så förstod inte varför.

Tills jag såg att två av hönorna egentligen var två kattungar. En gulvit, och en gul frass.


Sen vaknade jag.

 

TRÄNINGSFANTASTER OCH VIKTNEDGÅNGSFANTASTER

Det här är är något jag både inte kan (och kan) relatera till, samtidigt som det är något jag väljer att stänga öronen och ögonen till. För min egen skull. De som skriver om träning, eller som delar med sig av sin viktnedgång. Speciellt de där före och efter bilderna, med hashtags som #loosingweightfeelinggreat eller som menar att deras liv är så mycket bättre när de blivit smala.

Det tror jag. De känslorna och upplevelserna har jag ingenting att säga om.

Men jag undviker allt sånt så långt det går, för min egen skull. Det är inte du, det är jag.

 

FLYGARE

Nu när var och varannan människa går runt med klimatångest, så har det även blivit ett stort ämne att diskutera det här med hur vi väljer att resa. Hur mycket reser du? På vilket sätt reser du? Bil, tåg, buss, båt eller flyg? Och när det kommer till flyg så blir folk helt i höjden.

Jag ba undrar: flyger faktiskt människor så himla mycket, eller är det ba jag och min omgivning som inte flyger? Kan som inte relatera att flyget skulle vara det största miljöboven jag använder mig av, eller det enda alternativet jag tänker på om jag vill förflytta mig från a till b.

Vem har ens råd att flyga mycket? Så många frågor.

 

Sist jag flög var 11 år sen. Man kan ju ta sig fram på andra sätt, och borta är inte alltid så bra. (men vad vet jag som inte har flugit på över ett decennium)

 

DE SOM INTE TYCKER OM KATTER

Behöver ingen mer förklaring.

 

DE SOM BYTER SPÅN ÅT SINA HÖNS VAR OCH VARANNAN VECKA

Jag är med i flera hönsgrupper, och något som verkar vara populärt i svenska hönsgrupper är att byta allt spån i hönshuset var och varannan vecka. Allt spån?! Det låter ju inte ekonomiskt eller roligt på något vis. Jag kan inte minnas när jag storstädade sist (i höst någon gång), men har inte haft det smutsigt i hönshuset för det. Varje dag plockar jag bort bajset från deras bajsbräda, och är det något skitigt i deras spån tar jag bort det, och fyller på med nytt spån. Torkar damm när det behövs och använder sunt förnuft när det kommer till djurhållningen. Men trots att allt spån inte blivit bytt på länge, så har det inte luktat illa i hönshuset. Hönsen har varit nöjda och sprättat runt för kung och fosterland, och jag har fått ägg varje dag.

 

Det är väl som med riktiga livet. Städar man lite varje dag, så är det rent mest hela tiden. Lämnar man allt till det är riktigt eländigt, så vill man knappt ta tag i det.

 

 

Sånt jag däremot kan relatera till är hur otroligt skönt det är att ta en varm dusch efter att ha städat hönshuset, och värma en god kopp ”lämmin kuppi”, med smak av ädelost.

 

JagOchGullefjun01.01.2019

En glad bild på mig och Gullefjun, så ingen tror att jag är en sur typ.

 

Önskar jag kunde relatera till de som har en hel hårddisk med snygga bilder av sig, som jag kunde använda till blogginläggen. Får ta och snygga till mig nån vacker dag, så de enda bilderna av mig är med något djur i famnen. He he he.

 

Kommentarer

 • Josefin 22/01/2019 6:41pm (4 år sen)

  Hede me träning e så hemskt att e så ofta förknippas me viktnedgång. Di sku ju kun skriv om allt anna bra me träning som att man mår beter, var starkan etc. ????

  • Caroline Eriksson 22/01/2019 7:01pm (4 år sen)

   Nu läser jag ju inte så mycket om träning, och vill inte dra över alla över en kam heller. Tror nog det finns de som skriver om träning på ett roligt sätt, som det ska vara. :)
   La ihop träning och det här med viktnedgången i en och samma grupp i detta blogginlägg, trots att det inte alltid behöver gå hand i hand. :) Bara man försöker att komma ihåg varför och för vems skulle man egentligen gör något, vad det än handlar om. :)

 • Ida 23/01/2019 12:32pm (4 år sen)

  Jag måste väl erkänna att jag flyger rätt så mycket, och har gjord det de senaste åren. 2018 blev det totalt 10 flygningar i och med att jag startat i Vasa och bytt i Helsingfors två gånger. Sammanlagt alltså tre resor. Men alla inom europa, så korta flygningar. Jag råkar älska att resa, upptäcka nya kulturer och lära känna nya människor. De flesta av mina resor gör jag för att hälsa på någon vän som bor i ett annat land. Men som du säger så är det inte den största miljöboven, lever i övrigt ett rätt så miljövänligt liv i och med att jag bor i en liten etta med minimal energiförbrukning (min elräkning är på 10-12€ per månad). Tycker folk fokuserar för mycket på just flygandet då det finns så många andra levnadsvanor som är ännu värre. Tänk om de som shamear alla som flyger i stället skulle börja shamea alla som bor i hus i stället för att bo i lägenhet som är mycket mer miljövänligt. Nä jobba i stället för att ta fram miljövänligare sätt att flyga. Winglets på flygplan till exempel minskar utsläppen rejält och det finns helt säkert fler saker man jobbar på. Vår värld blir allt mer global och vi kan inte förvänta oss att människor ska sluta röra på sig. Det kommer inte att hända.

  Förlåt för rant men blir så arg på sådana som tänker så svartvitt och tror de räddar världen för att de inte flyger och försöker få andra att känna skam. Sen finns det förstås människor som överdriver allt, tex Blondinbella och hennes flygande. Där går det absolut för långt.

  • Caroline Eriksson 23/01/2019 12:43pm (4 år sen)

   Wow! Det var billig elräkning :D
   Ja, alltså när det kommer till miljön så kan inte en göra allt. Men alla kan vi göra någonting.

   Flyg är trots allt en av de största miljöbovarna, och det går att ta sig fram vart man vill, så länge man har tiden att resa på ett alternativt sätt än flyg. Själv är jag ba så bekväm att jag inte vill lämna mitt hem. :D

   Här hittade jag en bra sida som förklarar på ett enkelt sätt varför flyg inte är det bästa: https://www.naturskyddsforeningen.se/flyginfo

 • Sandra Neuman 23/01/2019 3:22pm (4 år sen)

  Alltså din dröm!! Skrattade nästan ut kaffet genom näsan ;D Jag drömmer ju också mycket och helt sjuka saker, så kan relatera där! ;)

  Sedan är det väl tyvärr många gånger billigare att flyga än att åka tåg. Jag hatar att flyga så skulle alla gånger välja tåg framför flyg.

Skriv en kommentar