bloggheader caroline

5 saker jag tar med mig från semestern

Skrivet av Caroline Eriksson 12.02.2019 | 0 Kommentarer

Jag håller så hårt om min semesterbubbla för tillfället, eftersom det har varit så nyttigt att få vara ledig. För kropp och själ. Det känns inte som om jag skulle vilja gråta av att återgå till arbetet, tvärtom, eftersom jag ser fram emot att få skratta tillsammans med mina kollegor. Men är så tacksam och glad att jag verkligen, för kanske första gången någonsin, lyckats ha semester utan att ha ångest att ta vara på varje dag eller inte hinna bli utvilad.

Har tagit vara på varje dag, på mitt eget sätt, och känner mig utvilad och glad. Nästan på gränsen till saligheten själv. 

 

Samtidigt som du nu kommer att få läsa några saker jag kommit fram till denna semester, så får du se bilder från igår; då jag besökte ett fruset hav med Fredrik. Jag fotograferade medan han körde snöskoter.

 

 

INGEN STRESS

Först och främst; hur mycket finns det egentligen att ta stress över i det vardagliga livet? Sånt som du just nu faktiskt kan göra något åt?

Att stressa upp sig i onödan skapar endast obalans i kropp och själ, och att trots det är kanske det lättaste alternativet att bli stressad, så gå det att välja att räkna till tio, andas några djupa andetag och sedan fråga sig om det här är värt att bli stressad på. Lång mening, men kanske du förstår vart jag är på väg.

Att välja sina strider och välja de stunder det är värt att släppa kontrollen och bli stressad, på riktigt.

 

11.02.2019 1 

VÄLJA GLÄDJE

Varje morgon har min första mening varit ”Åh en så vacker dag!”. Innan jag ens tittat ut genom fönstret. Jag har dock valt att välja att börja varje dag med gott humör, och ta dagen därefter. Att börja dagen med en positiv känsla.

Att välja glädje är inte alltid det lättaste valet man kan göra, speciellt inte om du är stressad, pressad, deppad och har mycket på gång i livet. Men det är ett val som för mig är mer självklart.

Att välja glädje är inte att ignorera negativitet och skit som existerar, men det är ett sätt att hantera livet och det som sker omkring oss, istället för att gräva ner en själv längre ner i mörkret.

 

11.02.2019 2

 

SOVA LÄNGE

Den här semestern har jag sovit som en stock. Och kanske är det orsaken till varför jag just nu är saligare än Di Leva och Levengood kombinerat. Hur som helst så är jag tacksam för sömnen, och ska ta vara mer på mina sovmorgnar efter att semestern är över.

Att bli ännu bättre på att koppla bort arbete och måsten, och satsa på att sova när det är läggdags.

 

11.02.2019 3

 

GÖRA ROLIGA SAKER TILLSAMMANS MED FREDRIK

Egentligen ska man inte behöva en helg eller semester för att göra roliga saker tillsammans med kärleken i sitt liv, men det blir oftast så när båda jobbar skiftesarbete och är trötta efter en arbetsdag. Men jag har haft så roligt med Fredrik denna semester, och vill fortsätta göra roliga saker med honom, trots att det kommer att bli en vardag igen.

Att göra små utflykter, skratta tillsammans och göra roliga saker tillsammans.

 

11.02.2019 4 

 

FÖRSÖKA KOMMA IHÅG DESSA PUNKTER

Sen ska jag försöka komma ihåg alla dessa punkter, och leva därefter, när semestern är över och vardagen är tillbaka. Just nu känns det ganska enkelt då jag fortfarande då vara ledig ett par dagar till.

 

 

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar