bloggheader copy

5 sätt att göra ditt liv lättare

Skrivet av Caroline Eriksson 05.11.2018 | 0 Kommentarer

Många av oss har mycket på gång i livet,

och man kan känna att tiden inte räcker till. Och jag förstår, det är livet. Känns det inte som om ingenting alls händer, så händer allt på en och samma gång. Så mycket man vill göra, så många man vill träffa samtidigt som man inte vill göra någon besviken. Dessutom ska man försöka överleva med förståndet i behåll.

Men det man kan lätt glömma är man för det mesta har makten att göra det bästa och det mesta av sitt liv, och det här blogginlägget ska fokusera på fem sätt att göra ditt liv lättare. Att göra rum för att kunna göra mer av det du vill göra.

 

5 sätt att göra ditt liv lite lättare


Säg nej oftare.

Har ”ja” blivit ditt automatiska svar när någon frågar dig något? Svarar du innan du hinner reflektera över vad du egentligen vill? Låt be om att få tänka på saken innan du svarar. Är det något du verkligen vill göra? Säg ”ja”. Annars, säg ”tack, men nej tack”.

Du behöver inte ha dåligt samvete för att du inte säger ”ja” till allt.


Be om hjälp.

Att inse att man inte klarar något helt själv, och behöver be om hjälp, är inget tecken på svaghet. Tvärtom. Du kommer inte att vara till besvär, så våga be om hjälp. Ensam är inte alltid starkast.

 

Organisera ditt hem och arbetsplats.

Det finns ett ordspråk som menar att ”ordning är bara för idioter – genier behärskar även kaos”. Men jag håller inte med. När det är ordning och reda finns det mer rum att fokusera vid.

Börja med de utrymmen du spenderar mest tid. Förutom att du kommer att hitta de saker du letar efter betydligt snabbare, så kommer du även att vara mer lugn av att ha ordning och reda.


Välj vem du spenderar tid med.

Välj att spendera tid med de människor du älskar och undvik de som trycker ner dig och är energitjuvar. Du kan välja vem du ger din tid till och fortfarande ha vänner.


Läs mitt blogginlägg om att göra slut med en energitjuv här.


Ta det lugnare.

Sov tillräckligt, ge dig själv egentid och ta det lugnare i livet, så kommer du att märka att resten i ditt liv kommer att ske mer automatiskt och härligare.

Du behöver inte göra allt och du behöver inte vara alla till lags. Lev i kärlek, även mot dig själv.

 

caroline sevendays

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar