bloggheader6

6 naturliga sätt att lindra mensvärk på

Skrivet av Caroline Eriksson 13.11.2018 | 1 Kommentarer

 Mensvärk är något som kan störa din inre frid, men som är så naturligt och vanligt att genomlida. Dock behöver man inte kasta in handduken och låta smärtan förstöra en hel dag, då det finns så mycket man kan göra på egen hand för att lindra smärtan.

Här är sex (6 som i siffran, även om sex också kan lindra smärtan) naturliga sätt att lindra mensvärken på!

 

giphy

Bild: Giphy

 

Ät massor av grönt

Vad har spenat, kål och broccoli gemensamt? Jo, de innehåller alla massor av nyttiga ämnen som är speciellt bra för dig med mens. Med massor av magnesium, kalcium och järn så hjälper de gröna bladen att lindra din mensvärk.

Gör en god och grön smoothie som jag! 

 

giphy 1
Bild: Giphy


Värmedyna

Värme är a och o när det kommer till att överleva den värsta dagen (eller dagarna!) av menscykeln. Jag skulle inte kunna leva utan min värmedyna, som Fredrik sydde till mig vår första jul, eftersom jag var i stort behov av en ny.

Ett varmt bad eller en varm dusch kan lindra smärtan och vill du vara riktigt modemedveten lindar du en varm halsduk runt magen och går runt så.


Obs! Använder du dig av en värmedyna, var noga så du inte orsakar en brand, som jag råkade göra för många år sedan. Läs hela historien här. Jag kan ju skratta åt det nu i efteråt.

 

giphy 2

Bild: Giphy


Drick te

Hallonblads-, kamomill- och kanel- och ingefärate är suveräna varma drycker att dricka när du har mensvärk. Alla dessa tesorter verkar smärtstillande samtidigt som de är goda och fulla av vitaminer.

 

giphy 3

Bild: Giphy 


Låt endorfinerna flöda i kroppen

Rör på dig och håll igång, och öka samtidigt på blodflödet i kroppen samtidigt som motion kan lindra din mensvärk. Jag upplever att yoga lindrar min mensvärk, trots att håller mig borta från de mest komplicerade övningarna när min mensvärk är som värst.

 

giphy 4

Bild: Giphy


Vila!

Trots att föregående punkt nämner de positiva sidorna med att röra på sig, då är det den här punkten man egentligen vill läsa. Vila! Du behöver inte röra på dig extremt mycket under din värsta mensvärksdag, utan lyssna på kroppen och vad den behöver.

Mys ner dig i en stor och varm film och se en rolig film.

 

giphy 5

Bild: Giphy


Dra ner på kaffet.

För många kan koffein förvärra smärta, och då kan det vara en god idé att se över sin kaffekonsumtion. Om du inte känner för att reducera din konsumtion till noll, så håll dig bara till morgonkaffet. Jag har nu inte druckit eftermiddagskaffe på... evigheter? Hur som helst så märker jag att min mensvärk har blivit betydligt lugnare och går att leva med efter att jag började dricka endast morgonkaffe.

Däremot ryktas det att ett vinglas kan hjälpa mot mensvärk.

 


Har du tips på hur man kan lindra mensvärken ytterligare,

på ett naturligt sätt?

 

Kommentarer

  • Sandra Neuman 13/11/2018 10:09pm (5 år sen)

    Orgasm kan också lindra mensvärk! :)
    Jag brukar köra ganska långt på värme och ett lätt tryck på magen, tex en tung, varm katt! <3

Skriv en kommentar