blogghedaear

6 saker som hände första veckan av 2019

Skrivet av Caroline Eriksson 06.01.2019 | 1 Kommentarer

Den start som 2019 gav mig var speciell på så många sätt och vis. Aldrig tidigare kan jag minnas att jag fått vara med om och fått känna så mycket känslor på så kort stund.

Och jag klagar inte. Det här året har, trots både högt och lågt, börjat precis som jag velat. Känner mig lugn, glad, pirrig, kär och förväntansfull på att få se vad det här året för med sig.

Det här är ett par saker som hände den första veckan av året.

 
Köpte nya underkläder.

Eftersom det var ett av mina nyårslöften. Tänkte att om jag inte gör något åt det med detsamma, så blir det aldrig gjort. Dessutom är priserna för en gångs skull överkomliga när det kommer till underkläder, och jag beställde hem tre stycken bh'ar som var så snygga så man skulle kunna rama in dem.

Har inte använt mig av bh med bygel sen.. jag kan inte minnas när längre, och har inte saknat det. Det som jag däremot har saknat är att äga underkläder som är snygga. Bekvämt behöver inte vara jämförbart med tråkigt, och nu kommer jag förhoppningsvis ha lite snyggare underkläder.

Så nu visste du det.

 
Blev flera träd fattigare.

Det där trädet som betedde sig som en lös tand, och som lutade farligt nära hönshuset, är nu ett minne blott. Igår när jag kom hem från arbetet såg jag att skogshuggaren hade varit och tagit ner trädet, och jag kunde andas ut. Fredrik hade även fått ner det träd som brakade i tre delar vid vår husknut,

och i skogen ligger det fortfarande två stora fallträd.

Efter att ha sett vad stormen gjorde för skada åt naturen, hos oss och vid andra ställen, så kan jag bara konstatera att jag och Fredrik har haft änglavakt som klarat oss så bra som vi gjorde.

 
Levde utan el.

Det var ju en upplevelse.

 

04.01.2019 2


Tagit ett djupt andetag och räknat till tio.

Vare sig det handlat om folk som betett sig (i min mening) knasigt på internet, eller bara varit riktigt oförskämda i verkliga livet åt en annan människa (vad är egentligen skillnaden på att vara elak på internet och i "verkligheten?), så har jag lyckats ta ett djupt andetag och räknat till tio innan jag reagerat. Ibland har jag behövt upprepa processen några gånger.

Att impulskontroll vore något så svårt för så många människor är ett mysterium för mig.

Kom ihåg: det är helt okej att tycka andra människor är dumma, men du behöver inte gå runt och vara lika elak själv.

 
Haft höns som vill ha kycklingar.

Det började med Gullefjun, och fortsatte med Blondie. Sen spred sig ruvlusten som pesten och i dagarna två envisades Fleur och Luna att ligga bredvid varandra och envist ruva på luft, i hopp om att en dag få kycklingar.

Igår var det fortfarande Fleur som envisades med att ligga kvar i redet, trots att jag lyfte bort henne gång på gång. Med stirrig blick låg hon var, och hennes hönsvänner var inte till mycket hjälp som gick och värpte ägg hos henne.

Det är helt fel tid på året att ha kycklingar, och jag hoppas att mina ruvgalna hönor kommer av sig snabbt.

 

Jagat iväg stockar.

Det här är en sann historia och hände igår. Var på väg ner till hönshuset för att släcka lampan, när jag ser en vilt främmande katt ligga och glo på mig en bit ifrån mig. Den var stor och vägrade flytta på sig, och jag visste inte om jag skulle ta och springa tillbaka upp till huset eller sätta ner foten och visa att ”det här är min plats”.

Valde det sistnämnda, och stampade med foten och fräste som en ilsken katt. Tyckte att det var en envis katt som jag närmade mig, som vägrade flytta sig, tills jag kom närmre.

Det var ingen katt. Det var stockarna av det träd Fredrik sågat ner tidigare under dagen.

 
Borde kanske gå till Specsavers.

 

Kommentarer

  • Frizz 06/01/2019 12:11pm (2 år sen)

    Du skriver så bra och roligt! :)
    Gott nytt år

    • Caroline Eriksson 06/01/2019 11:25pm (2 år sen)

      Åh, tack så hjärtligt mycket för kommentaren! Hoppas du får ett underbart år. :)

Skriv en kommentar