bloggheader4

6 tips att bli positivare

Skrivet av Caroline Eriksson 04.03.2019 | 0 Kommentarer

Jag försöker att inte ta illa upp när någon hintar om att det skulle vara fel att vara positiv. Att man skulle ses som ignorant, i en värld som denna, när man uppskattar det man har omkring sig. Till och med har mage att uppskatta det liv man lever.

Istället kan det i vissa fall anses vara ”finare” att inte kunna ta emot en komplimang, eller att trycka ner sig själv dagligen. Det vill jag ha en förändring på.

 
Har hunnit vara på båda sidorna av vägen, och tagit del av varje sida av myntet. Jag vet hur det är att säga ”Äh, den här gamla trasan”, när något gett mig en komplimang för vad jag har på mig. Även om jag innerst inne känt mig fin, och valt kläderna med omsorg.

Som avfärdat en komplimang med ”Nej, inte är det här fint”, när någon endera sagt att jag målat eller sjungit fint. Som inte bara tryckt ner mig själv, frivilligt, utan även hintat om att den person som varit snäll åt mig haft fel, eftersom jag inte kunnat godkänna vänlighet, positivitet och komplimanger.

 
Att ändra sitt tanke- och levnadssätt innebär att du kommer att programmera om dig själv och din hjärta. Börja om från ruta ett, och verkligen bli uppmärksam på hur du tänker och talar om dig själv och andra.

Skulle, och kommer säkert, spinna vidare på detta längre fram, men nu tog tiden slut för mig.

Därför tar jag och kopierar in sex goda råd från mig till dig, från 2016, "hur du blir en positivare människa".

 
För det är rätt så fint och härligt att vara tacksam.

 


1. Det är ett dagligt äventyr det här med att vara fridfull. Har mina stressiga stunder också, för skrev jag annat så skulle jag ljuga. Man får ha tålamod och inte vara för hård på sig själv.

2. Var närvarande och känn efter hur din kropp mår och reagerar. När man känner sig stressad, arg och ledsen att man samtidigt funderar över vad det är som tar fram de känslorna hos en. 

Fortsättningsvis med att vara närvarande är att vi känner, doftar och lyssnar till oss själva och omgivningen. Hur smakar maten, på riktigt? Hur doftar din partner (gott!) och hur känns kattens päls mot dina fingrar (mjuuuuukt, varmt och gosigt). Känn hur dina fötter känns när du går, hur ryggen mår bra av att sträcka på sig... du förstår. :-)

3. Att rensa bland energitjuvar betyder inte att man undviker vissa människor eller tittar upp mot himlen om man möter dem på gatan (även om det kan vara roligt det också). Utan att man släpper taget om att låta sig påverkas negativt av de man tydligt inte kommer överrens med eller som får en att må dåligt.

För saken är den att en människa kan vara ett riktigt "dumhuvud", men det är du själv som tillåter dig att bli arg över det. Samma som i förra punkten så är det ändå något hos de här människorna som man kan lära sig av. Någon egenskap med dem mste ju finnas för att framkalla en reaktion hos dig, men att man accepterar det och släpper det sedan utan att lägga extra energi på det/m.

4. Andas. Man kan lura kroppen att tro man är lugn genom att andas rätt, samtidigt som andningen kan funka som smärtlindring och sänka blodtrycket. När vi andas rätt så händer mycket positivt i vår kropp. Kvinnor som ska föda sitt barn eller de som har otrolig smärta kan för stunden må bättre och överleva bara med hjälp av andningen.

5. Dansa! Naken, påklädd, ensam, med andra, utomhus eller inomhus. Sak samma, bara man dansar och har roligt. 

6. Sist men inte minst: DU MÅR SOM DU TÄNKER. Destruktiva tankar, de som inte har någon sanning i sig eller de som inte är produktiva tar oss ingenstans. Det är bara att bestämma sig. För finns det egentligen någon fel sida att vakna upp på, eller är det bara vi själva som bestämmer oss för det? Och är måndag verkligen en sån otursdag? Om man lägger energi på allt negativt så är det ju självklart att man lättare ser det och drar till sig det. Så varför inte välja glädje?

 

Istället för att upprepa för dig själv hur (valfritt negativt ord) du är; byt ut det till något positivt om dig själv. Upprepar vi något tillräckligt mycket, så tror vi till sist att det är sanning. 

Välj och behandla dig själv och andra med omsorg.

 

52480974 10156679223048880 6358092447662211072 o

 

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar