Bloggheader Caroline3

7 saker som hände under min detox av sociala medier.

Skrivet av Caroline Eriksson 10.04.2019 | 0 Kommentarer

Medan jag tog halvt avstånd från sociala medier, och nästan (bara nästan) glömde bort bloggen de här senaste veckorna, så hände det ett par saker.

 
1. Fantomen fyllde år. Världens bästa frass är nu tolv år gammal, eller ung, och dagen firades med att sova bort halva dagen och sedan gå ut i solskenet.

2. Jag har njutit av solen, och känt mig så pepp på livet. Mindre pepp är jag över den snö som nu fallit, och de starka vindarna som viner. Men hej! Det blir väl en riktig vår, så småningom.

3. Jag har börjat titta på en serie, och fastnat så pass att jag skäms för att säga vilken säsong och avsnitt jag nu är på. Har alltså sett så mycket på serien. Men ett serietips ska du få: Jane the virgin. En riktig telenovela med intriger, kärlek, chock, humor och mycket mera.

4. Har blivit lite besviken på hur vissa tar sig fram på le internet. Och speciellt instagram. Jag bryr mig väldigt lite om vem som följer mig eller hur många det är. Det släppte jag riktigt på riktigt taget om när jag skaffade höns, och minst tio per dag avföljde mig de första dagarna.

Men på senaste tid har jag lagt märke till att det blivit riktigt populärt bland folk att följa en, bara för att avfölja en nästa dag. Är det för att få följare, eller var de i en tillfällig sinnesförvirring när de började följa mig (eller avföljde mig)?

Följer du någon bara för att själv få likes och följare? Sluta då med såna fasoner.

 

fantomen 03.04.2019

Fantomen ute i solen på sin födelsedag, 03.04.2019.

 

5. För det jag verkligen kommit fram till under min sociala medier detox, är att sociala medier egentligen inte har någon betydelse. Visst, du kan hålla kontakten med nära och kära, och få nya härliga vänner. Men i det hela stora så är en bild på en smoothie inte något någon minns om hundra år, när det är livet just omkring den där smoothien som har betydelse.

Till en början kände jag att jag borde ha bloggat, om de stora och små sakerna som händer i mitt liv just nu, när jag vid en senare eftertanke tyckte det var ganska fint att hålla de sakerna för sig själva.

Nu försöker jag hitta en balans med att kunna fortsätta vara social på medier, för trots att det inte är hela världens så är det mycket roligt, samtidigt som jag håller livet heligt för mig själv. En balansgång som kan vara ganska nyttig att testa på.

6. Förra månaden, 1 april, skrev jag ju att jag klippt håret. Sen skedde det en uppdatering på Sevendays, och blogginlägget jag skrev dagen efter försvann. Men jag klippte aldrig mitt hår. Det var bara ett aprilskämt. Dock ska jag klippa mitt hår på riktigt nästa månad, när jag besöker min älskade moder i hemstaden, och låter håret få en lyxbehandling vid hennes nya salong.

7. Ps. hade lite dåligt samvete över det där aprilskämtet. Jag är inte gjord för att luras. Tack och lov. Det kunde ju vara tvärtom.

 

 

 

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar