bloggheader6

7 sätt att planera din vecka på

Skrivet av Caroline Eriksson 21.01.2019 | 0 Kommentarer

Kategorier:
Taggar:

Fredrik sover som bäst efter att ha arbetat nattskift, och utomhus är det för kallt för att jag skulle vilja spendera tid frivilligt utanför hemmets trygga väggar. Behövde något att underhålla mig med som skulle vara en ljudlös aktivitet, och istället för att läsa bok så planerade jag nästa vecka i min bullet journal och passade på att fotografera några av mina favoritsidor.

 

I slutet kommer du att få se den sida jag gjorde idag, och läsa om något nytt jag kommer att införa i mitt liv.

 

7 SÄTT ATT PLANERA DINA VECKOR PÅ

 

Bullet Journal Weekly Spread 1

Bullet Journal Weekly Spread 2

"Dutch door" för den som behöver mycket plats att skriva på.

 

Det här är en av mina favorituppslag, som tog tid och utmanade mig på så många plan. Sidorna som är fyllda av färg, glitter och parfymdoft. Att använda sig av "dutch door", när du klipper i pappret så du kan ha fler sidor att skriva på, är ett bra sätt om du vill ha översikt över en vecka, samtidigt som du kanske behöver planera på fler sidor.

Att rita som jag har gjort är inget måste, men det är roligt.

 

Bullet Journal Weekly Spread 3

Uppslaget för dig som inte behöver skriva mycket.

 

När jag började med bullet journal planerade jag mina veckor på det här sättet. Vågrätt vilket kanske inte gav mig så mycket punkter att skriva upp, men sist och slutligen har jag aldrig varit den som vill ha meterlånga listor att göra varje dag.

På det här sättet har du en klar överblick på veckan, och har rum att skriva upp det viktigaste.

 

Bullet Journal Weekly Spread 4

Ett av de roligaste uppslagen jag gjort.

 

För den kreativa så är det här uppslaget otroligt roligt att göra.

En stad med hus, bilar, fåglar, katter och ett kärlekspar på promenad. När jag var mindre så ritade jag alltid städer på ett liknande sätt, och detta uppslag är så nostalgiskt för mig, även om jag bara gjorde detta en gång.

Allt behöver inte vara så raka linjer och perfekt när du planerar din vecka. Gör något roligt och rita en drömvärld samtidigt som du skriver upp vad som ska göras.

 

ps. Det här är den veckan jag och Fredrik flyttade till huset. Alltså för exakt ett år sen. 

 

Bullet Journal Weekly Spread 5

Stilrent och kreativt på samma gång.

 

När jag påbörjade min andra bullet journal så hade jag planer på att följa ett och samma tema. Kan säga att det höll inte så länge. 

Men att planera mina veckor på det här sättet, med sju lika stora rutor och med ett litet rum för att vara kreativ, passade mig perfekt.

 

På det här sättet ser du bra hur hela veckan ser ut, samtidigt som du har mycket plats att skriva på.

 

Bullet Journal Weekly Spread 6

Uppslaget för minimalisten.

 

För den som vill ha det enkelt och minimalistiskt är det här ett av de bästa sättet att planera sina veckor på. Massor med plats att skriva på, och uppslaget tar knappt tio minuter att göra.

 

Bullet Journal Weekly Spread 7

Roligt uppslag som påminner om en serietidning.

 

Innan julen var jag inne i en kreativ period, och gjorde uppslag som påminde om serietidningar. Tar lite längre tid, och kräver lite mer beräkningar, men åh så roliga sidor att slå upp och skriva i.

 

Bullet Journal Weekly Spread 8

Enkelt uppslag att göra, som ger en fria händer att göra vad man vill av veckan.

 

Och här är det uppslag som jag gjorde idag, för nästa vecka. 

Som jag nämnde så varken vill eller behöver jag meterlånga "att-göra listor", utan har hellre koll på när jag ska arbeta och har påminnelser om vad som borde göras under veckan.

 

På det här sättet har jag koll på möten, arbeten eller sånt som händer en speciell dag, samtidigt som jag har massor av plats att skriva vad som borde göras under veckan, om jag så vill. Jag ska även försöka återinföra min "habit tracker", där jag håller koll på hur ofta jag gör något som jag tycker om eller som är bra för mig. Men det är inte det enda som är nytt i min bullet journal.

 

Jag ska börja skriva dagbok.

 
Jag har saknat att ha en plats att kunna uttrycka mina tankar. Speciellt sånt som jag inte kan eller vill blogga om. Jag kunde ju föra en dagbok digitalt på min dator, men är så rädd att allt skulle försvinna om datorn kraschade, eller att det inte skulle kännas som på samma sätt eftersom det just är digitalt.

Jag har inte skrivit dagbok på 12 år, men kommer nu att föra dagbok de dagar det känns som att jag behöver skriva av mig. Kommer att kombinera då de dagar med att skriva ”att göra-listor” och några tankar om dagen som varit. Blir spännande att se hur det kommer att utveckla sig.

 

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar