700 kilo takpanel.

måndag 11 september 2017 - 06:00 | 0 Kommentarer

När man ska börja bygga hus så finns det massor av alternativ att välja mellan. Endera tar du ett bekvämt nyckeln i handen hus, som jag skulle rekommendera alla som har barn eller känner att ett husbygge tar för mycket tid. Även om detta är den bästa tiden jag haft på länge.

Det finns fem före färdiga hus, som är i det skede som vi passerat, där man får spackla & börja måla.

Endera bygger du allt från grunden och räknar minsta lilla träbit som behövs, eller så bygger du som jag & Fredrik och har ett paket som räknar allting åt oss. Arbetet måste vi göra själva, men vi verkar göra det bra.

 

Det mesta av allt material har varit på gården för oss att använda. Det har varit en fröjd att se den enorma högen av bräder och isolering minska. Vissa saker har vi fått ringa och beställa efter, som typ ekovilla & tulikivi-spisen

och för två veckor sen ringde jag och beställde efter det allra sista till huset. Innerdörrar, bastudörren & takpanelen.

 

takpanel 1

 

Det är takpanelen som du ser bakom mig. För ett par år sen så kunde man leva med att leveransen kunde ta länge om man beställde något via telefon eller internet, men nuförtiden ska det ska gå lika snabbt som om man bara skulle ta och handla det själv från butiken. Så bekväm har man blivit. 

 

Och den här leveransen gick snabbt. På bara ett par dagar så hade vi 700 kilo takpanel hemlevererat till gården. 

 

takpanel 2

 

Det enda som var lite sorgligt var att ett par paket av takpanelen var skadad. Men det som hände efteråt var nästa lika häftigt som då jag & Fredrik bar in 700 kilo takpanel i huset.

 

Jag skickade iväg ett sms till husförsäljaren (som måste vara den bästa husförsäljare som finns), som bara någon minut senare tillsammans med han som har hand om inköpen (också en bra typ), fixat så vi skulle få nya takpaneler.

Två dagar senare var mera takpanel hemlevererat och väntade på mig vid dörren.

 

takpanel 3

 

Det här vad man ska lägga uppe i taket är en soppa av lika många alternativ, som när man ska börja bygga hus. Vad ska man välja?

 

Vi har helt neutrala och fina helavit MDF panel. 

 

takpanel 4

 

Allting gick så snabbt när vi valde dörrar, fönster och allt annat - så minns ärligt inte om vi valde innertaket eller om detta följde med i paketet. Hur som haver så är vi nöjda, och väntar med spänning på att få montera panelen på plats.

 

Dessutom kommer det här huset att bli så häftigt, att det är lika bra att taket inte tar upp för mycket uppmärksamhet. ;-)

0

Kommentarer

Ingen har kommenterat denna sida ännu.

Skriv kommentar

Observera att kommentarsfunktionen inte stöder användningen av emojis.