bloggheader6

8 tips att bli mer positiv

Skrivet av Caroline Eriksson 24.01.2016 | 2 Kommentarer

Kategorier:

Idag tänker jag skriva om nuet. Hur man blir mer positiv.

 

Lycka är ju något som så gott som alla eftersträvar. Vi vill må bra och undvika sorg. Det handlar väl lite om överlevnad (när vi egentligen bara borde leva).

Ändå känns det lite motsägelsefullt hur människor strävar efter den där lyckan och stressar, pushar sig och söker efter quick fix för att fånga den i en glasburk. Att tro det är något vi kan stänga in för att konstant uppleva den. Ta fram i svåra situationer, då vi tvivlar.

Livet har ju sina upp- och nedgångar. Det är helt normalt, så det ska vara. Vi kan ju inte ha kontroll över allt som händer, men nog hur vi reagerar. Att inte döma en livssitation som bra eller dåligt. Istället älska livet som det är. 

 

Genom att vara tacksamma för det vi har, just nu, och den person vi är så gör vi redan en stor förändring. Omfamna dig själv och den styrka som finns inom dig. Du är okej. Även i de stunderna då du upplever smärta, så är du okej. 

 

Ditt hjärta slår och du är här.

 

IMG 9016 1 2

(Den här listan skrev jag redan för länge sen, men tåls att upprepa)

 

1. Allt som sker har en mening, något du kan lära dig av. Även om det för stunden känns "hopplöst" (som många kan uttrycka det) så finns det ändå alltid ett hopp. Du kanske inte ser meningen med detsamma, men ge det tid.
2. Släpp fördomar. Vi människor är en bekväm art. Det vi är vana med, vare sig det gör gott eller ont till oss, är bekvämt och tryggt. Kastas vi då in i en ny situation är det vanligt att taggarna vänds utåt och vi vill fly. Istället för att fly. Stanna kvar och känn efter. Det värsta som kan ske är att slutresultatet blir till ett av det bästa som har hänt oss.
3. Och om du dömer, var då medveten om att det är något inom dig som tar fram den känslan och de åsikterna. Fundera varför och vad det är som får dig att känna så. Och är det nödvändigt att känna så. Det du dömer är sist och slutligen din egen uppfattning om hur människor (och du själv) borde vara och leva. Det betyder inte att det är det enda rätta sättet.
4. Ta inget för givet. När vi människor som jag skrev tidigare, är en bekväm art, så blir det också till sist lätt att vi tar saker för givet. Man behöver inte mista något eller någon för att inse hur mycket man uppskattade det. Du kan välja att göra det NU!
5. Lev i nuet. Och gör det varje dag, medvetet. Det som har hänt, har hänt, och det kan du inte göra något åt. Du kan lära dig av det och släppa taget. Det som sker i framtiden har ännu inte hänt, helt onödigt att stressa upp sig då. Det enda vi kan göra för att vara närvarande är att vara det just nu.
6. Var snäll. Förstås åt andra, men först och främst till dig själv. Du väljer själv hur du vill bli behandlad av andra och dig själv. Vårda dig själv, din kropp och själ på bästa sätt. Umgås med människor som ger dig god energi. Och ge god energi tillbaka. Släpp taget om det negativa.
7. Visualisera. Är du missnöjd med hur ditt liv ser ut nu, så är det lätt att man endast fokuserar på hur skit det är. Visualisera istället hur du vill att dit liv skall se ut, hur du känner dig då och vad du kan göra för att få det livet och känslan. Känn härliga vibrationer. När du går och känner en härlig känsla och accepterar allt gott som kommer in i ditt liv, så blir det automatiskt så. När du också ser hur du vill att ditt liv skall se ut, så ser du också möjligheterna hur du skall nå dit.
8. Motto. Nåt som du kan tänka på när du behöver styrka utifrån. Mitt är:
"Circumstanses don't matter, only state of being matters."

Kommentarer

 • Karin 24/01/2016 2:29pm (8 år sen)

  Hej gillar verkligen din blogg och tycker du skriver bra saker. Det jag funderar på är hur tycker du man ska vara eller tänka när man har på jobbet i personalen folk man helt enkelt inte går sams med som är falska, trycker ner andra eller att de snackar bara skit och man blir lite fundersan vad de tycker å tänker om mej.

  • Caroline Eriksson 24/01/2016 3:41pm (8 år sen)

   Hej och tack för din kommentar! Är det OK om jag svarar på dina frågor i ett alldeles eget blogginlägg i morgon? :-)

   • Karin 24/01/2016 8:58pm (8 år sen)

    Jodå det går bra det :)

 • Maria 24/01/2016 7:15pm (8 år sen)

  1an är livsviktig för mig! Fast kan tänka på 1an och fortfarande stortjuta, för vissa dagar måste jag ändå göra det för att kunna vara stark ett tag igen, inget fel på det sålänge det inte sker typ varje dag kanske och så länge det har en rensande effekt.. :) Fördomar har jag inte enorma problem med direkt, men de andra punkterna borde jag jobba lite på. Snäll är jag mot andra, för snäll ibland rentav. Men är inte alltid så snäll mot mig själv. Bra inlägg!

Skriv en kommentar