bloggheader6

9 bilder du inte fått se tidigare

Skrivet av Caroline Eriksson 28.11.2018 | 0 Kommentarer

I början av förra året, som nu verkar vara en evighet sen, visade jag dig osedda bilder från min telefon. Det var allt från trasiga tröjor till nattvak och byggförberedelser. 

Idag tänkte jag göra samma sak. Bilder som jag fotograferat med telefonen, från sommaren till igår. Jag lovar dig, det blir inte endast hönsbilder. Även om jag måste erkänna att det var svårt att inte bara välja ut en massa söta kycklingbilder.

 

oseddabilder 1

Nybliven hönsägare vs. relativt nybliven hönsägare.

 

På bilden till vänster så ser du en nybliven hönsägare (dagen efter att jag hämtat hem kycklingarna) som just insett att små kycklingar inte tar hänsyn till om de är på dig när de ska utföra sina behov. Är de nödiga så är de. Bara att gilla läget.

På bilden till höger ser du en relativt nybliven hönsägare (fyra veckor senare) som tydligen inte bryr sig om att hönsen inte tar hänsyn till var och när de gör sina behov. Det finns ju duschar.

 

Ärligt så är det sällan det sker olyckor som på den första bilden. Nu har jag lärt mig att se på dem om de är nödiga, och förflyttar dem en bit ifrån mig. Tack vare att det är kallt så är mitt hår inne i en mössa, och det är sist och slutligen inte så farligt med lite bajs.

 

oseddabilder 2

Hur man överlever sommarhetta och vackert toatak.

 

Jag kommer aldrig att glömma den sommarhetta vi fick uppleva den här sommaren, även om jag redan nu hunnit förtränga hur tungt det faktiskt kunde vara att ha över +30° i skuggan. Till vänster ser du hur jag försökte överleva hetta genom att fläta mitt hår i massor av flätor. Med Jeffree Star i iPaden.

Till höger ser du ett av mina favoritrum i huset: mitt wc. Hade tänkt att man kanske skulle tröttna på att ha ett tapetserat tak med guldram, men jag är lika begeistrad än idag.

 

oseddabilder 3

Barfota och solbränd, och hysterisk(t rolig) kompisbild.

 

Till vänster är datumet 18 augusti, och har ärligt ingen aning om vart jag var på väg den dagen. Vet i alla fall att jag är på väg någonstans eftersom jag är påklädd och har väskan på axeln.

Och glad var jag. Barfota. Underbara tider.

Till höger ser du mig och min vän, från en av våra roliga sommarkvällar tillsammans. Hittade en app som tillät oss byta ansikten med varandra, och resultatet gjorde att jag skrattade så tårarna sprutade.

 

oseddabilder 4

Det min telefons galleri egentligen består av: hönsbilder.

 

Dvärgkochinen Helmi kommer nog kanske aldrig att bli lika kramsjuk som Gullefjun och Fleur kan vara, och jag har accepterat det. Man kan ju liksom inte tvinga någon, speciellt inte ett djur, att vara på sin axel hela tiden. Men när jag för inte så länge sen skulle gå och släcka åt hönsen så flög Helmi upp till min axel. 

Blev så chockad och glad, för jag hade ju här accepterat läget att hon inte ville vara i min famn, att jag tog fram telefonen och fotograferade en bild. Samtidigt flög Fleur upp till min andra axel. Resultatet blev bilden du ser till vänster.

 

Nu flyger Helmi upp till min axel varje kväll innan hon ska gå och sova med resten av gänget. 

 

Till höger är den färskaste bilden, den från igår. Hönsen fick uppleva sin första snö, och är du riktigt snabb så kan du se hur det gick bland mina insta-stories. carloine heter jag på instagram, och vissa filmer är riktigt roliga måste jag säga själv.

Hur som haver så passade jag på att föreviga mig och Gullefjun för kanske den 1000 gången, och det blev en fin bild. 

 

IMG 20180602 114903 467

Festfin på väg på studentfest.

 

Och det var bilder jag inte visat från min telefon tidigare. Eftersom jag dagligen använder mig av min systemkamera, så fotograferar jag och filmar mer för insta-stories med telefonen, och så får systemkameran stå för bloggbilderna.

 

Fotograferar du mer med kamera eller telefonens kamera?

 

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar