bloggheader6

9 månader i magen, 9 månader utanför magen.

Skrivet av Caroline Eriksson 17.08.2020 | 1 Kommentarer

Den trettonde varje månad minns jag tillbaka till en mycket speciell dag för mig. Dagen då Nova föddes. Datumet kommer alltid att vara speciellt för mig, och varje dag den trettonde ser jag på klockan lite extra ofta fram till klockslaget hon föddes. Försöker minnas tillbaka vad som hände. Vad jag kände. Vad klockan visade när jag fick höra världens vackraste ljud; ljudet av när Novas tog sitt allra första andetag. Första gången jag fick höra henne gråta.

Sa till och med till Fredrik på operationsbordet; "Hon låter gullig". 

 

I torsdags var det samma visa, bara att det var en lite annorlunda känsla än tidigare. Det var Novas 9 månaders dag. En fullgången graviditet är 9 månader, och jag fick bära Nova i 9 månader och lite till i magen. Även om det på slutrakan kändes som 45 månader. 9 månader i magen, och nu 9 månader utanför magen. 

Men alltid nära nära nära.

 

9manaderinne 9manaderute

 

Nu var det lika långt ifrån förlossningen, som jag bar henne i min mage, och på något sätt så känns det som en ny era som börjar. Än idag kan ha svårt att greppa att det var hon som hela tiden var i min mage. Som jag fick känna sparka i min mage. Som höll mig vaken om nätterna (då och nu). Som fick mig att vilja smaka rönnbär, äta minst fyra tomater varje dag och packa ner saltlakrits och turkisk peber i bb-väskan (godiset som jag inte rörde under eller efter förlossningen). 

 

I torsdags fotograferade vi bilder av Nova, och av Nova och mig, för att försöka jämföra bilden jag tog någon vecka innan beräknat förlossningsdatum, och idag.

 

Min solstråle.

 

NovaLiv 13.08.2020 2 webb

 

Livet är så roligt med Nova. Hon är så rolig. Så smart, uppfinningsrik och helt enkelt världens bästa.

Mitt hjärta.

 

Kommentarer

  • Julia Holmqvist 17/08/2020 10:20am (23 månader sen)

    Så underbara bilder på er! :)

    • Caroline Eriksson 17/08/2020 10:29am (23 månader sen)

      Tack snälla ❤️

Skriv en kommentar