Bloggheader Caroline3

Äktenskap är mellan en man och en kvinna

Skrivet av Caroline Eriksson 12.04.2016 | 1 Kommentarer

Kategorier:

Från och med mars nästa år ska alla ha lika rätt att ingå äktenskap och ansöka om adoption. Ni vet redan vad jag tycker om saken. Jag är glad. Förvånad att det sker 2016, och inte 1976. Men bättre sent än aldrig. Jag är inte enda som är glad, BRA. Men ni vet hur livet är, alla kan inte vara glada och vissa är "ledsen" över att presidenten sagt att "så här är det nu, deal with it". 

 

De pratar om att äkenskapet är heligt. Ämnat för en man och en kvinna. Att Gud skapade oss så här och vill vi ska föröka oss. Allt annat är onormalt. Det är en synd. Om man ser till normerna så borde väl det också vara onormalt för de som föds med sex fingrar på en hand eller utan ben? Att de som är infertila inte borde få gifta sig. Men de är inte syndare. De har precis samma rättigheter och de behöver inte be om förlåtelse. Vi kan inte stifta lagar baserat på en eller två verser som är över 2000 år gamla. Det är ohållbart. Och det är väldigt själviskt och konstigt hur en människa kan bli arg över ett par förälskade människor. 

 

Det finns ju fler än ett sätt att se världen på. Det finns inte ett enda rätta. Min tro är att alla ska ha samma rättigheter och möjligheter. Oberoende färg, kön, sexualitet eller saldo på kontot. 

 

Sen kommer argumentet att "ett barn behöver en mamma och en pappa". Jag skriver detta från barnets synvinkel. Som är uppvuxen med en förälder och blev en hejdundrandes kvinna ändå. Ett barn behöver få bli älskad, trygghet och rena kläder. Och mat. Men en biologisk förälder är automatiskt inte den bästa. Det är hen som tar sitt ansvar och visar kärlek. 

 

Sist men inte minst: ett äktenskap är inte kyrkans egendom. 

 

pride2

 

Och nej. Nu drar jag inte alla över en och samma kam. Det finns underbara och trevliga präster som inte har skillnad på vem hen predikar om kärlek för. Troende som inte dömer eller motsätter sig den nya lagen.

Det finns många fler som inte är troende men ändå är livrädda för den nya lagen. Varför? Vad gör det för skada åt er?

Kommentarer

 • Xian 12/04/2016 8:27pm (6 år sen)

  Hej! Fint inlägg :) Jag ville säga att det finns också de som är (kristna) troende som inte är arga, men kanske upprörda eller ledsna över lagen. De tror nämligen, helt uppriktigt, att homosexualitet är en anomali, en synd eller en sjukdom, eftersom de inte förmår förstå att det också kan finnas kärlek mellan älskare av samma kön. De tror att homosexualitet är dåligt för de som "utövar" den.

  Vi bör inte hata de här personerna fast vi kämpar emot deras åsikter. Förhoppningsvis kan konsekvenserna av den här lagen visa dem att de hade fel och öppna deras hjärtan.

  <3 Kristen

  • Caroline Eriksson 13/04/2016 6:41am (6 år sen)

   Tack för din kommentar, och jo. Som jag skrev till sist så finns det ju både troende och icke-troende som är upprörda över lagen. Det handlar nog mycket om vad man själv blivit upplärd till att tro och hur man ser på männniskor. Och rädsla.
   Jag har ingen, då jag tycker det kräver så mycket negativ energi och känslor av en. Men hoppas verkligen att det blir en förändring och att detta öppnar allas hjärtan för varandras likheter och olikheter <3 :)
   Allt gott till dig!

Skriv en kommentar