Bloggheader Caroline3

Alla kan inte göra allt, men alla kan göra någonting.

Skrivet av Caroline Eriksson 06.06.2017 | 3 Kommentarer

Ibland har jag stått i kassakön sett på de personer som har en egen väska att packa sina varor i. Blivit begeistrad och funderat hur de lyckas så bra att få ner mer varor i sin väska, till skillnad från jag med mina plastpåsar.

Plastpåsar jag hunnit svära över. Som ba gått sönder eller skärt in i fingrarna. 

 

Och hur mycket plastpåsar behöver ens en människa? Jag, liksom många andra, har en hel låda av plastpåsar hemma som man släpat hem efter besök till butiken. Till soporna är de bra att ha, men så mycket skräp producerar vi inte.

 

Så för några veckor sen valde jag en lite dyrare, men stor tyggpåse, istället för plastpåsen att ha all mat i. Och nu har jag blivit en av de som jag begeistrade mig för i butikerna. Den där tygpåsen är med mig vid varje butiksbesök och den är bekväm att transportera sina varor i. Det känns inte ens tungt att bära. 

Och så är jag lite vänligare mot naturen på det viset, och det är naturen och sopor jag tänkte prata om nu.

 

Under den söta bilden av Mr Fantomen och tygkassen jag handlar mat med.

 

IMG 5671 

Jag bloggade för några månader sen om sopor och kompost, och om någon undrar så har vi kommit fram till att högst troligen tar vi bara och beställer sophämtningen, så det blir en gång per månad. Det ska vi nog klara av. 

Och eftersom det ser helt annorlunda ut om ett halvt år, och jag inte har hur många skräpisar på gården att kasta påsar i, så har jag redan nu börjat försöka tänka till om skräpet.

 

Min  inställning  till  hållbar  utveckling: Alla kan inte göra allt, men alla kan göra någonting. Tänker som så att bara man försöker, och framförallt börjar någonstans då gör man något gott för jorden. 

Tre  tips  hur  man  minskar  avfall: Handla inte mer än nödvändigt. Ät rester, för de blir inte dåliga så snabbt. Försök att inte köpa så mycket plast, utan hellre då glas. Samma sak när det kommer till att förvara maten i kylskåpet, kan man lika gärna göra det i en glaskopp.

Och använd menskopp. 

Mina val som gör gott för miljön: Jag använder menskopp, är lite av en pyroman och eldar det skräp man får elda själv. Jag shoppar inte mycket (alls). Sorterar, återvinner, återanvänder och tänker dessutom sy upp massor av vackra tygdukar att använda istället för hushållspapper. 

Mina val som gör skada för miljön: Jag väljer att använda smink vissa dagar, och även om man försöker gå igenom de produkter som man använder kan ha mikroplast i sig. Mikroplast är skadligt för naturen, och är vanligt i t.ex peeling-produkter och tvål. Åker bil så gott som dagligen, men det skyller jag på var jag bor. Här på landet är avstånden betydligt längre, än i centrum av stan där man har allt man behöver vid varje kvarter. 

Jag tycker zero waste-livsstilen är: INSPIRERANDE. Jag vill lära mig mer, och kommer att lära mig mer.

En miljöhjälte: Ba en? De som jag inspireras av är härliga Ila (Morotsliv) och Julia (Grön i Åbo).

 

Kommentarer

 • Jasmine - Mitt Gröna Samhälle 11/06/2017 12:42am (4 år sen)

  Jag och fästmannen har alltid med oss ca 5 tygpåsar när vi är och veckohandlar. Vi har gjort det sedan jag flyttade till Åbo hösten 2013 och det är ju som en otroligt enkel vana bara man försöker tänka på det första gången. :)

  Jag brukar inte köpa alls nya tygpåsar, men den där såg ändå ganska fin å bra ut, var har du köpt den där? :)

  • Caroline Eriksson 12/06/2017 11:05am (4 år sen)

   Jag köpte tygpåsen vid matbutiken.
   Tack för din kommentar! :)

 • Sandra Neuman 11/06/2017 11:45pm (4 år sen)

  Jag är så nördig att jag aldrig köper en ny återbrukbar påse om jag glömmer att ta med mig :o De går ALLTID att använda till så mycket mer bättre grejer än att ha en plastpåse till roskisen. Vi packar våra kläder i de fina muminpåsarna från K-kedjan när vi ska till villan. Och så är de perfekta att vinterförvara skor och sommarkläder i... och att packa loppistavara i! :D

  • Caroline Eriksson 12/06/2017 11:07am (4 år sen)

   MUMINPÅSAR? Vi köpte mycket mat från k-kedjan, men aldrig har jag sett en muminpåse. Ba de gråsvarta-fula. ;)
   Vi förvarar redan massor av kläder och sånt i pafflådor, så våra plastpåsar blir till roskispåsar eller nåt för katten att krypa in i. ;)
   Tack för din kommentar! :)

 • Grön i Åbo 12/06/2017 7:29pm (4 år sen)

  <333

Skriv en kommentar