bloggheader6

Alla platser jag bott på

Skrivet av Caroline Eriksson 02.12.2016 | 4 Kommentarer

Har flyttat så pass många gånger i mitt liv att jag inte håller koll på räkningen. Från Åland till Jeppis och där hann vi flytta x-antal gånger innan jag flyttade hemifrån innan jag skulle fylla 16 år. När jag flyttade tillsammans med kärleken, 2013, blev det min sjätte gång jag tog mitt pick och pack, under tiden jag bott ensam.

 

Det känns så otroligt att nästa gång jag flyttar – så är det sista gången. Till ett hem vi fått planera och byggt själva – precis som vi vill ha det.

 

Tänkte jag skulle gå igenom mina hem jag haft sen jag flyttade hemifrån.

 

Bostad  1:  Jag slapp in till två skolor: Konstskolan i Nykarleby och Medieassistent i Vasa. Jag gjorde valet att flytta till Vasa, vilket var stort och spännande. Hur skulle det gå?

Första två månaderna bodde jag i en boxbostad i ett oroligt område. Jag var ofta rädd på kvällarna när det kunde komma påverkade och otäcka typer som knackade och ropade vid dörren.

 

Bostad  2:  Vilket gjorde att jag tog min cykel en lördagsmorgon och cyklade närmare centrum, för att fara på en lägenhetsvisning. En etta med skilt kök och balkong. Det var räddningen och här bodde jag länge. I denna lägenhet fyllde jag 17 år, och fick Mr Fantomen och Mohicana i mitt liv.

 

Bostad  3:  Jag skulle under sommaren 2008 arbeta i Jakobstad och bestämde mig för att hyra egen lägenhet. Det var i denna lägenhet Mohicana på något mystiskt sätt lyckats falla genom fönstret, från tredje våningen, och jag sprang ute en hel natt för att söka henne. Hon klarade sig utan problem, och jag var nog mer ledsen än hon. Konstigt annars det här med skuldkänslor. Även om det är åtta år sen, så kan jag än idag tänka på det och känna samma panik jag hade den natten.

Det här var, förutom händelsen med Mohicana, den roligaste sommaren under min tonår.

 

Bostad  4:  Eftersom jag valt att säga upp lägenheten i Vasa när jag flyttade tillbaka till Jakobstad över sommaren, fick jag hitta en ny lägenhet. Denna lägenhet var stor och fin – dock var den alldeles för långt borta från skolan, hade ett hål i väggen ut till gatan och en granne som sportade med att stå och glo på mig genom fönstret. Eftersom det blev kallt och jag började leva isolerat med fördragna gardiner – sökte jag mig vidare.

 

Bostad  5:  Den här lägenheten bodde jag längst tid i. En tvåa med stor och inglasad balkong, ett kvarter ifrån Rewell Center. Här trivdes jag så pass bra att jag bodde här i närmare fem år.

 

Bostad  6:  Efter två år tillsammans med kärleken flyttade vi tillsammans. En passligt stor tvåa för oss två med snygga köksskåp utan knoppar. Det enda som jag börjar bli trött på nu är att hela tiden ha grannar omkring sig, och att vi inte har möjlighet att ha diskmaskin.

I vårt hus kommer vi att ha liknande kök – bara att tusen gånger snyggare. Och med diskmaskin, halleluja.

 

 

Det var alla bostäder jag hunnit bo i, sen jag flyttade hemifrån. Alla platser har lärt mig något och jag hade både goda och sämre minnen från varje plats. Och nu längtar jag ba till dagen vi får bo i något alldeles eget - samtidigt som jag njuter av nuet. <3

 

1930595 23498213879 4737 n

En månad innan jag skulle fylla 18, 

i lägenheten i Jakobstad. Den där roliga sommaren.

 

Kommentarer

 • Marion 02/12/2016 3:36pm (7 år sen)

  Va e de me Jeppis o katter som rymmer från 3de våningen?? ? Min gjorde också det! Hitta henne i källaren sen när jag hade kört och gått runt hela dan i jakt på henne ?

  • Caroline Eriksson 02/12/2016 8:39pm (7 år sen)

   Jestas! Vilken tur att du hittade henne. :) Men ett mysterium hur hon kom till källaren.

 • Anon 02/12/2016 6:09pm (7 år sen)

  På 6 år har jag å sambon bott i 8 olika lägenheter och har nu eget hus

  • Caroline Eriksson 02/12/2016 8:39pm (7 år sen)

   Jestas. Ni har hunnit flytta några gånger också. :) Säkert skönt att få bo i hus nu.

 • johanna 02/12/2016 8:35pm (7 år sen)

  tänk vad olika... jag har flyttat tre gånger i hela mitt liv (snart den fjärde och förhoppningsvis sista)

  • Caroline Eriksson 02/12/2016 8:40pm (7 år sen)

   Jamen, så där är det. Alla är vi vana med olika. Jag är van att röra på mig, så därför känns det spännande och härligt att få en fast punkt.
   Hoppas du trivs efter fjärde flytten! :)

 • Jessica Nybacka 02/12/2016 11:39pm (7 år sen)

  Intressant lista. Blev själv sugen på att plita ner en liknande. Tack för tipset! Lucky number 13 är vi inne på nu. ;)

Skriv en kommentar