bloggheader6

Allergisk reaktion och smaklösa bullar.

Skrivet av Caroline Eriksson 27.01.2019 | 0 Kommentarer

”Oj pojkar, vilken bra helg det här kommer att bli” tjoade jag i fredags på arbetet, när jag insåg att jag skulle få hem ett paket på eftermiddagen med nytt nagellack och hudkräm. Mina kollegor kanske inte kunde relatera till hur härligt det kan vara att smörja in ansiktet i en återfuktande kräm och ha nylackade naglar, men de lät mig vara mig själv.

Jag hade alltså planer på att vara ledig hela helgen, njuta och mysa för fulla muggar, och försöka ladda upp batterierna för att orka ännu en vecka innan semestern.

 
Så här gick det.

 


FREDAG 25.01.2019

Fredagen började, som jag nämnde, på bästa sätt. Hämtade hem mitt paket och lackade naglarna i den nya färgen, som var mycket fin. Efter att naglarna torkat, tvättade jag ansiktet och tänkte testa min nya ansiktskräm.

Det var en ansiktskräm, med naturliga ingredienser, som skulle vara skonsam och återfuktande för huden.

 
Den kändes len mot huden och absorberades snabbt. Efter ett par minuter nämnde jag åt Fredrik att det kändes som om mitt ansikte stelnat, och gick med detsamma för att titta på mig själv i spegeln.

Ser att hela ansiktet och halsen blivit illröd, och insåg att jag höll på att få en allergisk reaktion.


Det är ju inte första gången jag får en allergisk reaktion på något hudvårdsrelaterat, eftersom jag har en mycket känslig hud. Men det är första gången jag får en allergisk reaktion så här snabbt.

Medan jag tvättade ansiktet kände jag hur det brände från utslagen i huden. Skickade iväg Fredrik till närmsta apotek efter de starkaste antihistaminerna han kunde hitta. 

 
Tack vare att jag varit uppmärksam, har en underbar sambo och hann få i mig medicin snabbt, klarade jag mig utan större men. Det är inte hudkrämens fel, eftersom jag har en mycket känslig hud, men det känns ju ledsamt att jag inte ens ska kunna använda ”naturliga” produkter, utan att vara rädd för att ge huden en smärre chock.

Hudkrämen var i alla fall mycket snabbverkande.

 


LÖRDAG 26.01.2019

Vaknade upp på lördagsmorgonen efter att ha sovit tolv timmar i sträck. Tänker att antihistaminerna kanske hade ett litet finger med i sömnen, men även för att jag varit så trött de senaste veckorna. Kanske även på grund av den orsaken som jag varit mottaglig för en allergisk reaktion?


Hur som haver så tänkte jag inte låta något ta ner mitt humör eller hindra mig från att njuta av en ledig dag. Innan klockan var ett på dagen hade jag hunnit städa i köket, tvättat en tvättmaskin med kläder, skottat gården och sopat fram bilen ur all snö.

Åkte iväg till butiken för att handla ingredienser till att baka, och såg framför mig hur jag inom en timme skulle äta goda och nyttiga bakelser.

 
Det gick inte riktigt som på Strömsö, om man säger som så.

 

helgen 26 27.01.2019 1

Bakelserna utan ingenting alls.


Hade, för första gången någonsin, följt till punkt och pricka ett recept jag hittade på internet. Bakelserna du ser på bild är veganska, glutenfria och sockerfria. Utan allt i princip, och det kändes även på smaken.

Jag tog en tugga och ryste till av vad de var smaklösa. En tugga till, och snyftade sedan till eftersom jag insåg det här var mat jag för första gången på länge skulle behöva kasta bort.

 
Sen dess har jag arbetat fram, och arbetar ännu på, det perfekta receptet på goda bakelser när du är sugen på något gott. Tänker inte göra samma misstag som typen på internet och dela med mig av något smaklöst.

Det ska ba va gott.

 


SÖNDAG 27.01.2019

Fick tydligen tolv timmars sömn natten till idag också, och för första gången på länge känns det inte som om jag vill lägga mig ner och bara glo. Jag har prickat av mycket av det jag borde ha gjort denna vecka, och veckan före det.

Har dessutom energi över, som jag tänker spara på lite.

 
Trots att jag delat med mig av lite ”motgångar” (som om en bulle vore hela världen) som har hänt den här helgen, så har det här varit en av de bättre helgerna. Det är oftast inte hur man har det, utan hur man tar det, och jag känner relativt i frid med det som är just nu.

Man kan liksom inte göra så mycket över sånt man inte har makten över. Väljer då istället att försöka påverka min inställning till det som är, och jag vill vara glad. Jag väljer att vara positiv.

 

helgen 26 27.01.2019 2

Vågade mig ut för att se lagom drömlik ut idag.


Jag har haft en fin helg. Fått mysa. Skratta. Kramats. Ätit gott. Sovit mycket.

Och idag var en mycket vacker dag.

 

Hoppas du har haft en underbar helg.

 

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar