bloggheader6

Allt nytt som hänt den senaste tiden

Skrivet av Caroline Eriksson 19.06.2022 | 1 Kommentarer

Nåja, över en månad sen jag bloggade sist, så är väl dags att damma av bloggen igen. Sen sist så har jag fått mitt examensbetyg. Merkonom, svart på vitt. Toppenbetyg, och jag fick även stipendium som gjorde mig mycket överraskad, tacksam och glad. Jag hade tidigare i vår sagt upp mig från min tjänst inom vården, och även om det var läskigt, så hann jag inte vara arbetslös många dagar innan jag fick en heltidstjänst. Ett riktigt, för mig, drömjobb! Och här tidigare i veckan så fick vi kycklingar. Tre surhönor ruvade fram fem kycklingar, och tillsammans samsas de åt och är helt underbara hönsmammor.

Och när jag inte jobbar, umgås med min familj eller ser på gulliga kycklingar, så stickar jag efter tid och ork. Mitt senaste projekt blev en "Lille Dahlia". Mönster från Le knit (länken för dig till mönstret). Jag stickade den i Drops cotton merino. Superhärligt garn, och barnet blev glad över sin nya tröja / klänning.

Tåls ba att säga, om du vill sticka en Dahlia själv, att den blir väldigt stor. Jag stickade min i storlek 2 år, med mindre stickor än mönstret önskade, och ändå blev den så stor. Men hon har ju något att växa i, och fin är den ändå.


Och som vanligt. Vill du ha uppdatering från mig oftare, eller se supergulliga kycklingar, så ska du följa mig på instragram. Carloine heter jag där (och här är länken som tar dig vidare). Ha det så gott!

5.6.2022 75.6.2022 65.6.2022 85.6.2022 3

Kommentarer

  • J 23/06/2022 1:30pm (11 månader sen)

    Har stickat samma tröja men den blev inte större än den borde. Drops cotton merino har en helt annan masktäthet än det rekommenderade garnet för mönstret, antagligen därför din blev så stor. Men bra att ha att växa i också 😊

    • Caroline Eriksson 02/07/2022 9:41am (11 månader sen)

      Ja självklart har garnet har betydelse, och nu ser jag ju det själv när jag jämför i mönstret :D Blev ba rekommenderad från garnaffären att sticka med det, och det var första (men inte sista gången) jag stickar med cotton merino. Tur du var uppmärksam!

Skriv en kommentar