bloggheader6

Är fotoalbum ute?

Skrivet av Caroline Eriksson 28.06.2016 | 4 Kommentarer

När jag fyllde tjugofem år gav sambon mig ett presentkort till en sida som säljer kameror, objektiv och annat fotorelaterat. Och nu innan jag hinner bli tjugosex år så passade jag på att använda upp det. Istället för att köpa ett femte objektiv så föll valet på något jag drömt om i många herrans år.

 

En printer och skanner i ett, som printar ut foton i högsta kvalité. Bra märke, modern och tar inte upp mycket plats. Min tanke är att börja med fotoalbum, på riktigt.

 

Från att jag var liten så har jag massor av foton av mig. Men det var ju på 90-talet. Framkallar folk ens fotografier längre?
Jag har ju alltid fotograferat mycket. Men sen allt blev digitaliserat blev bilder sparade på datorer som kraschat eller bloggar som inte finns idag. Det betyder att största delen av min tonår har försvunnit någonstans i nätets rymd. Och det känns lite sorgligt.

 

carroolasalo

 

Okej. Det här fotot har jag sparat från min tonår. Jag var fjorton år, dansade på Rock Off till mitt favoritband The Ark, och livet var gott. Speciellt i detta ögonblick. Jag, bredvid världens bästa Ola Salo. Lutar mitt huvud mot hans axel och bryr mig noll om att jag är genomsvettig. Och vem skulle inte vara det, när han sekunden före skrivit sin autograf på mitt bröst? Haha.

 

 

Visst har jag haft infall då jag framkallat fotografier, men det är sånt som lätt faller i glömskan. Men nu blir det ändring. Jag ska köpa fotoalbum och börja föreviga mitt och sambons liv i foton. Vi ska ha ett eget album och katterna får också sitt eget. Vad livet än för med sig så ska allt sparas i fotoalbum. Jag får skanna in bilder, vara kreativ, printa ut och pyssla bäst jag vill. Har redan flera idéer på kommande.

 

Hur sparar du dina fotografier? På en hårdskiva eller som gammaldags fotografier?

 

carrosfotoalbum

Några fotoalbum jag har sparade från barndomen.

Kommentarer

 • Elin 28/06/2016 10:18pm (6 år sen)

  Jag framkallar mina foton i fotoböcker! Funkar bra och är smidigt då inga lösa foton kan "trilla ur" boken :)

  • Caroline Eriksson 29/06/2016 2:03pm (6 år sen)

   Jaa, fotoböcker är ju en idé, men då måste man ju ändå spara bilderna en bra stund innan man får ihop det till en bok. Kanske till ett framtida bröllop eller andra händelser där man tar mycket bilder på en gång är fotoböcker bra :)

 • livingwithmycamera 28/06/2016 11:01pm (6 år sen)

  Smart! Vad köpte du för en?

 • Alexandra 29/06/2016 9:26am (6 år sen)

  Jag har framkallat foton i flera års tid och lagt dem i album. Fast man har dem även på datorn så tycker jag ändå det är roligare att bläddra igenom album om man vill se foton. :) Och som du nämnde, datorn kan ju krasha när som helst och man vill ju inte bli av med bilderna...

  Ps. Jätte siistit att du har ett foto av dig och Ola Salo!!

  • Caroline Eriksson 29/06/2016 2:04pm (6 år sen)

   Kul att läsa att du sparar dem i hederliga album.
   Och ja! Höll på att bli rädd jag tappat bort bilden av mig och Ola, men hittade den till sist igår :)

 • Hanna Stigzelius 29/06/2016 9:31pm (6 år sen)

  Vi har också fixat fotböcker från de senaste åren. Och så framkallar jag de bästa fotona och sätter i ram och i barnens babyböcker :)

Skriv en kommentar