Är jag en influencer?

tisdag 7 augusti 2018 - 15:35 | 0 Kommentarer

För några veckor sen fick jag en inbjudan till en influencerresa, som Julia och Sandra skapat. Jag såg det hela som en fin möjlighet att kunna återvända till mina rötter, möjligen träffa släkten på Åland och komma iväg från vardagen för att bo på hotell, möjligtvis skrämma någon influencerbrud med mina snarkningar, och få känna sig bortskämd med god mat och vackra vyer. Men framför allt att få lära känna nya människor, möjligtvis få nya goda vänner och minnen för livet.

Dock kom jag fram med en enkel huvudräkning att just den helgen för influencerresan var under en arbetshelg, och att jag varken skulle ha råd eller möjlighet att byta bort den.

Så jag tackade för inbjudan och hyllade kvinnorna för vad de skapat, och önskade dem all lycka, kärlek och att jag skulle ha möjlighet att följa med på nästa resa. 

 

Sedan slog mig tanke nummer 1: är jag en influencer?

Med tanke nummer 2 i eftersläp: men jag identifierar ju inte mig med de som kallar sig influencers?

 

Ordet influencer har i mina sociala mediers flöden fått en negativ klang. Så många som gör narr av de som kallar sig influencer, även om det är lika många som inte har en aning om vem en influencer är eller vad en influencer gör.

Det finns så många förutfattade meningar och missförstånd, och jag måste medge att även jag har haft mina fördomar.

Jag har sett influencers som de med det snyggaste sminket, det senaste modet och en perfekt yta med perfekt flöde. Alltid glada leende och en energi som kan jämföras med en enhörnings.

Jag är ju inte sån.

 

Jag går runt i mjukiskläder och plockar hönsbajs och kattspyor. Jag kan inte minnas när jag sist la tid på att sminka mig, och mitt humör är inte alltid det bästa. Ibland är jag ledsen, arg, neutral eller helt enkelt likgiltig till det mesta. Även om jag idag ser det som en styrka, så har mitt problem tidigare varit att jag inte har kunnat låtsas. Jag har inte kunnat stå och se på när andra blir illa behandlade, och jag har hellre varit ensam än omgett mig människor som inte velat mig väl. 

Jag värdesätter det här med att vara äkta, sann och rak på sak, samtidigt som jag vill leva i kärlek,
och av någon underlig anledning har jag inte sett ett samband med att leva så och kunna vara en influencer.

Så fel jag hade. 

 

För likväl, trots att jag inte identifierat mig med mina fördomar, så är jag en influencer. Lika mycket influencer som den som stickar vackra tröjor och visar inspirerande bilder på instagram, som hantverkaren som snickrar vackra möbler eller typen som inte kanske gör något materiellt, men som delar med sig av kloka ord och inspiration för att klara av vardagen.

Även de som gjort narr av de som är influencers, är influencers, för att de på så många andra plan inspirerar andra att våga sätta ner foten mot patriarkatet och våga vägra helrakat eller bantningspreparat.

 

 

"Väldigt få har fått detta serverat på silverfat."

 

 

För sist och slutligen handlar inte det om vad du gör, utan hur du gör det. Om du lyckas inspirera, beröra, engagera och påverka, jamen då är du en influencer. Vare sig du är en målare, kock, yogainstruktör, hemmamamma som bloggar om blöjor och dagens outfit, eller är en kroppsaktivist som låter din kropp dansa i slow motion på instagram, du är en influencer. Att bygga ett varumärke och stå för och göra det man tycker är roligt. Och jag är tacksam att vi lever idag i ett samhälle där detta är möjligt, tack vare en internetuppkoppling, för ingenting av det här har kommit av sig själv.

 

Alla influencers du ser på sociala medier har arbetat hårt för det. Det ligger så mycket tid, känsla, hjärta och själ bakom varje siffra du ser, och väldigt få har fått detta serverat på silverfat.

Det är så lätt att se ytan, men vi får inte glömma bort allt arbete och all passion som ligger bakom. 

 

Så ja, jag får väl krypa till korset och medge att jag är väl en influencer. Jag är en fri influencer som har turen att få skapa precis vad jag vill. Som får arbeta med fina företag jag tror på, och som tror på mig tillbaka. Att jag får dagligen ha kontakt med er som läser min blogg, och läsa vackra kommentarer och mejl från er där ni skriver att jag inspirerar och berör er. Ni gör mig så glad för varje kommentar.

Att jag får vara mig själv, och ändå bli accepterad.

 

Jag är er evigt tacksam. Ni inspirerar mig.

 

20180805 1503400 01

Nästa gång en influencerresa görs så är denna crazy chicken lady med.

 

0

Kommentarer

Inga har kommenterat på denna sida ännu

Skriv kommentar