Är min identitet kapad?

fredag 14 juli 2017 - 13:38 | 2 Kommentarer

Det finns vissa saker som ger mig stressmage. 1. Läkarbesök, 2. Någonting nytt att passa tiden till, 3. Människor som går in i något nytt med en negativ inställning och som alltid förväntar sig det värsta.. samt 4. Beställa efter något från internet.

 

Det sistnämnda brukar ju allt som oftast gå riktigt fint. Är det något som är fel så är det bara av eget moka, eftersom jag inte läst tillräckligt noga på om produkten. Som den gången jag skulle köpa en kattsäng åt Mohicana, men fick en flera meters katt-tunnel som ingen av katterna brydde sig om.

Eller då jag tänkte att jag hittat världens fynd på en matta av getskinn, men den endast var 40 x 60 cm. Inte vad jag förväntade mig, som för övrigt blev tillbakaskickad fortare än kvickt.

 

Men idag har jag fått vara med om det mest mystiska jag varit med om på länge. Tänkte följa upp min senaste beställning och blev lugn i hjärtat när jag såg att den var i Seinäjoki i morse. Då är den bara några timmar ifrån mig.

När jag rullade vidare i försändelsekoden såg jag att den var på väg till rätta postnummern, men ett okänt namn och telefonnummer dök upp. Det var en man som tydligen skulle få sms om när mitt paket anlänt. 

Scrollade vidare och såg aktivitet ända från 4.5.2017 och 5.5.2017, och det var knasigt, för jag beställde ju paketet i förrgår!

 

Här började varningsklockorna ringa. Jag som tänkte hålla blodtrycket lugnt idag hann fundera flera tankar på en minut, och dramaqueenen vaknade till liv. Är min identitet kapad? Vill karln sminka sig?! Helt okej för övrigt med det, men då får man väl köpa sitt eget smink.

Kontaktade posten, och har nu hört av mig till företaget som borde ha koll på vem de skickat paketet till, och vart det nu hamnar.  Företaget har ännu inte hört av sig.

Jag har för övrigt kollat upp namnet och nummer på fonecta, och det är en riktig människa. 

 

Tycker det är så märkligt hur det kan bli så här med ett paket, från ett ändå stort och seriöst företag. Om jag redan från förr var nervös att beställa saker från internet, så kan ni tänka er hur jag känner mig nu.

Och det här blogginlägget får sväva i limbo nu, som mitt paket säkert också gör.

 

 

Nu ska jag plantera om lite växter och hoppas på det bästa.

 

2

Kommentarer

 • Nina

  14.07.2017 13:58 (4 månader sen)

  Ha int råka ut för e själv men ha hört om folk som fått fel försändelsekod. Kan e va så enkelt?

  • Caroline Eriksson

   14.07.2017 14:05 (4 månader sen)

   He hoppas jag verkligen! Dock ba underligt hur denna försändelsekod visar något för ett par månader sen tillbaka, och nu detta paket, fast med en karlns namn och telefonnummer men min postnummer. Fortsättning följer... ele va man pa säg. ;)


Skriv kommentar

Observera att kommentarsfunktionen inte stöder användningen av emojis.