blogghedaear

Armadis god Laxcheescake!

Skrivet av Caroline Eriksson 02.01.2017 | 0 Kommentarer

Det är väldigt sällan jag lagar mat, men när jag gör det; då är det god mat.

Sista dagen av året ställde jag mig och gjorde första måltiden på året 2016. För jag tycker kanske inte soppa eller korv i ugn räknas som några svåra måltider att göra.

Och jestas vilken god nyårsmat det blev.

 

 

På grund av olika orsaker  (som jag skriver mer om senare idag)  så valde jag bort köttet, och istället blev det fisk för hela slanten. Lax i ugn med blåmögelostsås, med sparris till mig och klyftpotatis till sambon.

Dessutom gjorde jag en himmelskt god laxcheescake, som jag tänker dela med mig av receptet på nu.

 

Ta tillvara på detta recept, för det är sällsynt att jag både gör mat och delar med mig av recept. Därför är också receptet skrivet på ett lite annorlunda sätt. ;-) Receptet fortsätter efter varje bild.

 

 

*  Laxcheescake  á  la  Carro  *

 

I n g r e d i e n s e r :

400 g philadelphiaost

1 dl créme fraiche

300 g gravad eller kallrökt lax

2 rödlökar

Ta en hel knippe dill

Salt, peppar och citronpeppar

Citroner

 

I vanliga cheescake så ska det ju vara en botten av endera bröd eller kakor. Det struntar vi i nu, för egentligen vill man ju bara ha det godaste, eller hur? 

Så vad du ska börja med är att blanda philadelphiaosten och créme fraichen. Krydda med  lite  salt, peppar och citronpeppar.

 

laxcheescake1

 

Hacka rödlöken  fint,  och svär lite över hur kraftiga de har blivit på sista tiden. Torka tårarna och börja hacka dillen. Jag tog halva knippen och hackade även den lika fint. 

När du ska börja hacka laxen så spara lite lax för dekoration. 

 

Nu har du kanske hackat allting fint, ätit lite ingredienser och börjar bli hungrig. Då blandar du alla ingredienser i röran du började med. Smaka av med lite pressad citronsaft, kanske lite mera kryddor - MEN OBS! Inte för mycket, eftersom kryddor har en tendens att smaka mer efter en stund.

 

laxcheescake2

 

Lägg i en passlig form. Vi har inga kakformar, så det blev en ugnsform. Funkade lika bra. 

Dekorera och lägg in i kylskåpet tills det är dags att hugga in.

 

Lika god på rostat bröd eller som den är. 

 

laxcheescake3

 

Varsågod  och  njut  av  maten!

 

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar