blogghedaear

Arrrrrbejti!

Skrivet av Caroline Eriksson 04.08.2017 | 0 Kommentarer

I mitt arbete möter jag personer som hunnit uppleva krig och elände, och får nästan varje dag lära mig någon visdom. Endera är det någon rolig ramsa eller så är det hur jag får blommor att blomma i evigheter.. eller så är det saker som detta jag skrev för tre år sen på facebook:

"Stämde tydligen också vad jag fick höra idag att det kommer regn om ormarna söker sig till vägen, för jag fick se sex stycken idag. Och en chihuahua." :'D

 

Även om jag nu ska fylla i Sevendays-arbetslista, så vill jag understryka en sak: Jag har semester, och det här är den första semester någonsin som jag verkligen lyckats koppla bort ALLT som heter arbete. Hur underbart är nu inte det?

 

När jag var liten ville jag bli:

superstjärna, veterinär, racerbilsförare och cirkusartist. Idag är jag lite av varje, förutom cirkusartist.

Nu jobbar jag som/studerar jag till:

Jag som var så skoltrött i högstadiet visade sig ändra sig totalt och bli den som älskar att studera. Jag har examen i Audiovisuell kommunikation (medieassistent) och Närvårdare (med inriktning på äldreomsorg och missbrukarvård).

Hann knappt ha den sista examen någon månad, innan jag började studera igen, då till Hälsoinspiratör, vars intyg jag har inramat på min hylla.

Det här har jag jobbat med under min karriär:

Jag har hjälpt till smått vid farmer vid pälsastider genom att "pika skinnen", jag har arbetat på dagis, varit bildklippare till en dokumentär, arbetat på pub alla nätter och nyår, varit städerska, i växthus, på boenden, hemvården.. och som trubadur. För det räknas väl eftersom jag fick betalt för det?

Det bästa med mitt jobb eller utbildning är:

att ingen dag är den andra lik. Jag har som ingen aning om vad jag ska möta under en arbetsdag.

Så här ser en vanlig dag ut på jobbet:

Jag möter människor i olika livskeeden. Ser till hens behov och ser till människan. Vårdar hen fysiskt och psykiskt, och eftersträvar till att alla ska få ha det så bra som möjligt.

Ett karriärsmål jag har:

Att jag alltid ska fortsätta utvecklas. Börjar man se sig som fullärd, speciellt när man arbetar med människor, så kan det bli lite jobbigt. Alla människor är ju unika individer och när det kommer till t.ex sårvård och hjälpmedel, så är det något som typ ändras var och varannan dag. Jag vill fortsätta vara allert, och även om jag byggt upp en bra distans till det jag gör - så vill jag aldrig den som inte bryr sig. Det ska fortsätta vara hjärta, värme och humor i det jag gör.

Det här är min roll bland kollegorna/i klassrummet:

Jag hoppas min arbetskompisar ser mig som en pigg själ som livar upp stämningen lite (vi är trots alla av den arten i gruppen), men även den som vågar vara lite tråkig ibland. Jag försöker se till nya möjligheter om en sak inte fungerar. Som t.ex då vi skruvade upp en spegel med en klädnypa i kontoret. Det gick bra. 

Man måste vara lite påhittig inom vården.

Ett arbete jag inte skulle kunna ha:

Jag har ju hunnit arbeta med ett och annat, och kunnat se mig göra allting för resten av sitt liv. Jag tror att om allt annat omkring det man gör funkar, och det är en bra arbetsmiljö att vara i - så kan man göra det mesta. 

Mitt drömjobb:

är att uppfinna en manick som jag tar patent på med detsamma. Sen går det riktigt bra för den där manicken och jag ser miljonerna trilla in på kontot, samtidigt som jag ligger på soffan och bloggar eller myser med katterna (med sambon vid min sida. tänkte bli så rik att han inte heller behöver stiga upp sex på morgonen för att arbeta)

 

242620 10150187922693880 1810916 o

Så här såg det ut när jag arbetade som trubadur.

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar