bloggheader6

Gott nytt år! (videoblogg)

Skrivet av Caroline Eriksson 31.12.2015

Kategorier:

Förra året gjorde jag en nyårshälsning i videoformat och jag kunde ju inte vara sämre i år heller. Men det kunde tydligen datorn. Filmen jag laddade upp är inte riktigt lika som jag klippt den, men skit samma och nu ska jag inte vara petnoga, för det är nyår!

 

I filmen får ni se mig sjunga, dansa, ha rakettissar á la Katy Perry, intervjua Mr Fantomen och möta min största fobi: getingen. Mycket hann jag med. ;-)

 

 


Nyårslistan

Skrivet av Caroline Eriksson 30.12.2015 | 1 kommentar(er)

Kategorier:

Näst sista dagen av året började lite kaotisk med att jag för första gången på över fem år sov längre än meningen. Var på plats vid arbetet 4 minuter efter att jag vaknat och hann i god tid, men ändå känns det som att jag inte riktigt varit med idag. Därför orkar jag inte lägga energi på mer än en nyårslista idag.

 

 

Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?

Mycket! Började året med att ensam åka ner i parkeringsgrottan i stan och klarade det galant utan att tappa bort mig, bilen eller krascha in i andra. Fann menskoppen och är glad att slippa köpa bindor och tamponger.


Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Verkade bli en liten babyboom i byn och flera bekanta har fått bebis, samt en nära släkting som fick världens gulligaste baby. <3

 

Vad önskar du att du gjort mindre?
Stressat och hyperventilerat över "små" problem (för mig) som ändå fixade sig i slutändan.

 

IMG 1701

 

Dog någon som stod dig nära?

En släkting dog.

 

Bästa minnet från 2015?
Min och kärlekens mini-semester till Björneborg.

 

Bästa köpet?
Trodde det var glasögonen, men verkar som att de köpte jag 2014 så inte undra på att jag drömmer om ett par nya bekvämare bågar nu, i annan stil. Kanske ni har tips på var man kan köpa billiga bågar? :-)

Har överlag köpt lite materiella ting i år, utan lagt mest pengar på mat. Men nåt jag köpte i år så var Mr Fantomen's superman-dräkt.

 

 

Gjorde någonting dig riktigt glad?

Det finns mycket och många som gör mig glad dagligen. Jag är lätt att överraska och glädjer mig över det mesta i mitt liv.  Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?

Gladare. Kan bero på att jag verkligen gav mig in på att njuta av livet och mig själv, och att framförallt välja glädjen. Något utifrån kan inte göra en glad, utan det är en själv som väljer glädjen.


Favoritprogram på TV?

Walking Dead!

 

omgwd


Är det något du saknade 2015 som du vill ha år 2016?
Miljonvinsten på lotto som skulle ge oss möjligheten att skaffa vårt drömhus. Saknade också lugnet i omvärlden. Önskar att alla skulle kunna leva i frid med sig själva och andra, inte vara så fördomsfull och snabb att anta och anklaga människor de inte känner. / med vänliga hälsningar Miss Universum.

 

Vad ser du mest framemot med år 2016?

ALLT. Varje dag är ett nytt äventyr. <3

 

BLOGGHEADER


Årsresumé 2015 / December

Skrivet av Caroline Eriksson 28.12.2015

Nu har jag piggnat till efter att julmat och firande. Hade ju egentligen tänkt sätta mig vid datorn redan på juldagen, men det har varit så skönt att vara ledig från sociala medier och istället bara mysa med kärleken. 

Och NU är julen över och det närmar sig ett nytt år med nya möjligheter. Spännande!

 

Idag är det i alla fall sista dagen av årsresumén. Sen får jag börja beta av ämnen som nyårslöften och vad mina drömmar och förhoppningar om det nya året är. 

 

Eftersom december var en extra rolig månad så blev det lite mer bilder i detta blogginlägg. Text under bilderna.

 

12sevendays1

 

Första raden: Den tredje december började jag blogga för sevendays och samma vecka steg jag upp en vacker morgon, fixade till mig och fotografera mig själv. Resultatet ser ni på översta bilden till vänster och till höger här i sidopanelen. Oj om man skulle orka se så pigg och glad ut varje dag. På bilden till höger ser ni Mr Fantomen som gästbloggade och testade den nya bloggportalen. Den fick tassen upp av frassen.

Andra raden: Fick en egoboost i form av ett brev från Jyväskylä. Jag fick högsta betyg i allmänna språkexamen och svart på vitt att jag kan ett språk jag inte trodde jag kunde. Har i stort sätt hela mitt liv haft problem med finskan, men fick motbevisa mig själv nu. På bilden till höger ser ni mig som hoppar runt i svinkallt vatten vid mitt smultronställe. Det har (och är ännu) högvatten där.

 

12sevendays2

Första raden: Jag och kärleken var på vår traditionella julgransjakt och hittade en mycket vacker gran. En helg var vi också över till grannlandet och Umeå med våra vänner. Blev lite nykär efter vår lilla mini-semester och hade en riktigt rolig dag och minnen för livet. 
Andra raden: Fick uppleva och fotografera ett fint norrsken också. Låter bilderna tala för sig själva.


Årsresumé 2015 / November

Skrivet av Caroline Eriksson 26.12.2015

Åh vilken faaancy månad november blev (om man bortser från sjukhusundersökningar jag var med om). Med bloggala att se fram emot gick jag dagligen och funderade ut hur jag skulle se ut. Klänningen hade jag redan på klart för den var unik och det finns endast ett enda exemplar av den i världen. Men hår och sminket hade jag ingen aning om hur jag skulle göra, men resultatet ser ni här nedanför.

 

11sevendays

Första raden: Så där såg jag ut på galan. I ett vackert konstverk hade jag en rolig kväll på bloggalan. Jag kände mig så vacker.
Andra raden: Balanserade stenar och gick ute i naturen med min vän.

Tredje raden: Bilden till vänster visar en liten instruktion från sjukhuset hur jag skulle se ut på natten jag skulle bli undersökt. Undersökningen heter sömnpolygrafi och mäter upp hur många andningsuppehåll man har under natten. Och förutom att mitt pekfinger lyste rött hela natten och jag kände mig som E.T, så sov jag riktigt gott. Maskinen däremot hade ju sanningen. ;-) 
Vi var ett gäng olika enheter och arbetsgrupper som samlades en kväll för att ha julfest. En enhet bjöd på teater och spelade gamla tanter, jag ledde med min kollega en frågesport och så fick man vara med och leka charader. Vi åt gudomligt god mat och det var en lyckad kväll.

 

Nu är det endast en måndad kvar, och den är ju inte ens slut.. Kan min årsresumé redan närma sig slutet och kan det här året ha gått så här snabbt? Har på känn att nästa blogginlägg bli väldigt sentimentalt.


Årsresumé 2015 / Oktober

Skrivet av Caroline Eriksson 25.12.2015 | 1 kommentar(er)

Kategorier:
Taggar:

Oktober blev en riktigt lugn och vacker månad. Började med norrsken och slutade med att jag kämpade med att få på vinterringarna på röda faran. Mer text under bilderna. I morgon blir det en mer annorlunda månad med bloggala, personalfest och en sjukhusundersökning jag fick vara med om.

 

10sevendays

Första raden: Tidigt en kväll blev det ett otroligt norrsken över hela himlen. Ensam åkte jag ner till mittsmultronställe och stod ensam på piren med ett dansade norrsken ovanför mig. Blev lite fundersam och rädd när plötsligt en bil kom körande dit och stannade. Eftersom det var så mörkt såg jag inte vem det var, men tjoade att "Oj vad vackert det är" och fick bekanta röster till svar. Två vänner hade bestämt sig för att åka en lite längre bit för att se norrskenet och jag fick sällskap av dem den kvällen. Jag fick också några av de vackraste norrskensbilderna någonsin fotograferat.
Andra raden: Jag fick vackra gelenaglar som höll länge. På bilden till vänster ser ni mig från en dag då jag var och fotograferade i skogen. Den långa koftan som är supervarm använder jag nästan hela tiden. Min favorit.

Tredje raden: Jag och kärleken var på dop till hemstaden och firade min favoritbebis. Jag bytte också till vinterringar på bilen och tur att det bara är två gånger per år man behöver göra det.. för om något testar mitt tålamod så är det just byte av ringar på bilen. 


Årsresumé 2015 / September

Skrivet av Caroline Eriksson 24.12.2015

GOD JUL, GOD JUL, GOD JUL! Hoppas ni får en riktigt prima julafton och god julmat. En mer ingående julhälsning får ni se om någon timme, där jag visar upp julkortet jag fotograferade till våra nära och kära.

 

Idag är vi inne på min favoritmånad i årsresumén. September! Det är inte endast bara för att jag fyller år i september, utan också för att den här månaden visade sig norrskenet tidigt för mig och jag fick mysa med en bebis.. ;-)

 

9sevendays

Första raden: Vårt kompisgäng samlades och hade kräftskiva till mitt i natten i september. Även om jag personligen tycker att det blivit lite fester det här året så börjar nu min årsresumé säga emot mig. Men hej, kul har jag haft det! Fixade lite harmoni och vilade upp mig med att balansera mera stenar.
Andra raden: En vacker kväll så fick jag se norrskenet. Ovanligt att det syns så tidigt som i september, men vackert och jag kunde inte klaga! Och en annan vacker dag hade jag utomhusyoga. 
Tredje raden: Kanske har ni funderat hur det skulle se ut om jag var en mammabloggare? Typ så här. På första bilden är jag fortfarande superlycklig över att få hålla supersöta bebisen, men på andra bilden hade hen spytt på mig och jag äger inget pokerface. Men jättesöt och gullig och vem vet.. kanske blir jag en mammabloggare en vacker dag, haha.

Sista bilden är min första selfie som 25 åring. 

 

God jul nu och håll ögonen öppna över den roliga julhälsningen som syns snart! :-)


Årsresumé 2015 / Augusti

Skrivet av Caroline Eriksson 23.12.2015

Kategorier:
Taggar:

IIIH. I morgon är det julafton? Är ni pirriga nu då? 

Själv känns det ganska coolt ännu. Men vem vet, mitt i allt förvandlas jag till en liten sjuåring som absolut inte hittar sömnen inatt på grund av nervositet inför julafton. ;-)

 

Årsresumén fortsätter ändå som vanligt, och idag har vi kommit till augusti. Förbered er på en chockbild av mitt chockrosa hår.

 

8sevendays

Första raden: Jag satt en dag och kom fram till att det endast var en månad tills jag skulle fylla 25 år. Hoppade in i bilen, åkte till butiken efter rosa hårfärg och fick en chock efteråt. Det såg ju inte ut som jag hade tänkt mig, och Mr Fantomen såg till och med skeptisk ut till hårfärgen. Men hej! Jag var knallrosa i huvudet i en och en halv dag. Yogade för att lugna ner mig.
Andra raden: Balanserade stenar vid smultronstället och njöt av sommarvädret. På andra bilden är en bild från konstens natt. Det var en rolig kväll med vänner och jag drack bara vatten, för jag var chaufför (måste påpeka det). Åt lite god mat innan vi åkte hemåt och då var allt frid och fröjd. Dock vaknade jag mitt i natten och mådde skit. Spydde hela natten och fick kontatera att man vet att man lever när man har fått matförgiftning. Augusuti är ju "röjtmååna".

Tredje raden: Piggnade dock till efter matförgiftningen och festade vid paviljongen en sista gång i grannbyn. Augusti månad avslutades med villaavslutning hos våra vänners villa med god mat och dryck.


Årsresumé 2015 / Juli

Skrivet av Caroline Eriksson 22.12.2015

Kategorier:
Taggar:

Hmm.. dementa Carro här igen. I gårdagens årsresumé skrev jag att idag skulle det berättas om natten som inte slutade så bra, men det verkar som att det är i morgon ni får läsa om det. Idag däremot är det roligare saker på G när vi är inne på månaden juli!

 

7sevendays

Första raden: Jag och kärleken fick en veckas semester tillsammans och tog vara på den på bästa sätt: med en mini-semester till Björneborg. När vi åker på mini-semestrar åker vi till en stad, utforskar den, äter gott och sover på hotell. Jag tycker om att söka efter hotell och lyckas alltid hitta lyxiga hotellrum till bra pris. Varmt blev det också den helgen vi var i Björneborg. Sådär "södern-varmt" och skulle vi inte ha varit omringade av finska vägskyltar hade man trott man var i Spanien.
Andra raden: Första bilden är från en spelkväll hos våra vänner. Kunde sitta ute till mitt i natten utan att frysa, spelade sällskapsspel och hade roligt. Andra bilden är från en annan helg då jag också hade roligt. Gott vin och dans i grannbyn vid paviljongen. Som man festar här på landet.
Tredje raden: Åt sushi och tittade på gamla filmer tillsammans med kärleken. Det var filmat från när han var 1 år gammal och jag fick se min kärlek ta sina första steg i livet. Det var fint.

 

NÅJA. I morgon får ni läsa om natten som inte slutade så bra och den dagen jag fick en ordentlig ålderskris och färgade håret knallrosa.


Årsresumé 2015 / Juni

Skrivet av Caroline Eriksson 21.12.2015

Kategorier:
Taggar:

Årsresumén fortsätter och idag är vi på min semestermånad. Att ha semester redan i juni är kanske inte något som många hurrar för, men jag började min semester med inställningen att sola varje dag och klä mig i bikini. Och det gjorde jag. Även om det regnade.

 

(mer text fortsätter under bilderna)

 

6sevendays

Första raden: Som jag klädde mig och hur andra klädde sig. ;-) Faktiskt började jag min första semesterdag med att göra ett fotojobb och hittade en så vacker plats att jag dagen efter åkte tillbaka för att ha kärleken att fotografera mig. Det ser varmare ut än det var. På andra bilden är från en sen kväll hos vännernas villa. Vi tände brasa och hade det mysigt.
Andra raden: Jag fick äntligen min iPad Air 2 och sydde med detsamma ett fodral till den. För hand. Den blev snärtig och behändig. Fåren fotograferade jag en sen natt när vi cyklade från våra vänner. Hela sommaren får får vara ute på sommarbete och jag brukade nu som då cykla dit för att säga hej.

Tredje raden: Ännu mera yoga och kärleken som grillar. Vi grillar året runt, vilket väder det än är, och har gjort det sen 2012. Det finns inget dåligt väder om det handlar om en god biff.

 

I morgon får ni läsa om en liten mini-resa jag och kärleken gjorde, och se partybilder och läsa om natten som inte slutade så bra..


Årsresumé 2015 / April

Skrivet av Caroline Eriksson 19.12.2015

Kategorier:
Taggar:

April brukar vara den månaden då man känner sig färdig med vintern och börjar leta efter vårtecken i varje vrå. Det är också tiden på året då jag börjar vägra använda vinterkläder och säkert därför jag ofta är förkyld i april.

Men det var en fin månad. 

 

April.

4sevendays

Första raden: Påskbrasa i byn. Varje år tänds en påskbrasa i byn där så gott som alla samlas, äter grillad korv och sen åker hem eller vidare på fest och doftar som en pyroman. Samma denna påsk. Visste ni annars att när jag först började vara här på landet tyckte jag det var otroligt konstigt att grannarna låste in postlådorna över påsken, så ingen skulle bråka med dem. Haha! 

På bilden bredvid så poserar jag med mitt älghuvud. Jag har ju länge sökt och önskat att ha ett alldeles eget älghuvud, och det här hittade jag billigt på en facebook-loppis sida. Målade älgkraniet vitt och var nöjd. Men har än idag inte hittat en plats för den i hemmet. 
Andra raden:
Ett stort gäng vänner åkte till solf och hade en äkta vikingamiddag. Åt flera kilos kött med händerna, drack vikingablod och sjöng sånger. Det var en otroligt rolig kväll som jag hoppas vi kan ha igen. Hade också upptäckt Games of Thrones och är än idag helt begeistrav av Khaleesi. Därför vaknade jag upp en morgon som vikingadrottning.
Tredje raden: 
Fick min första yogaskada. Efter att bilden till vänster blev tagen slog jag en mystisk volt och skrapade upp halva armbågen. Det lämnade efter ett ärr som påminner om att sår faktiskt läker och att man inte ska vara rädd. Och bildbevis på att jag är snabb att klä av mig vinterkläderna. Men den dagen hade jag verkligen vårkänslor.

 

I morgon kommer ni att få se en bild där jag är lyckligt ovetandes om vad jag har på min nacke.. huuuu! Ryser bara jag tänker på det.... :-(