bloggheader6

Att bära nära

Skrivet av Caroline Eriksson 03.03.2020 | 1 Kommentarer

88104356 200124837744514 7949632939002691584 nJag och kärleken i mitt liv myser.

 

Det här är en bild från någon vecka sen tillbaka, då jag och världens bästa bebis gjorde premiär utomhus i ringsjalen. Det var bara för någon minut, men åh så mysigt det var. Längtar till våren, sommaren och helst lite värme och bara vägar, så man kan sjala mer utomhus.

Vinterjackan jag köpte i vintras är så pass stor att hon skulle rymmas innanför, och således skulle ha riktigt mysigt, men skulle inte känna mig så trygg att trippa runt på hala vägar med bebis. Tur att våren är nära.

 

Vi testade olika bärdon och sjalar för länge sen, men fann inget som riktigt kändes rätt till 100%. Men för just ett par veckor sen så kunde jag inte släppa tanken på att få bära nära och använda sjal i det dagliga livet. Jag vaknade upp en dag och bara behövde en sjal i mitt liv. Av alla bärdon jag testat så var det ringsjal som hade känts mest bekvämt, och det var just ringsjal jag ville ha. Jag gjorde en snabb sökning på facebook, och fann en ringsjal i regnbågens färger alldeles i närheten av oss.

Som hittat!

 

Lite varje dag har vi gått runt här hemma för att vänja oss med sjalen. Och visst är det så att övning ger färdighet.

I början när man ska sjala känns det som att inget knyt ska hålla, och man går som en stel pinne för att allt riktigt ska hållas på plats. Det blir ju inte bekvämt för vare sig förälder eller bebis då.

Idag vågar jag nog slappna av mer, och märker att bebis även börjar bli van med sjalen. Hon ler och skrattar medan jag "knyter" den, och tycker säkert att det är vackra färger i tyget. Sen är hon så nära som hon var som riktigt nyfödd, och går runt med mig här i huset och ser till våra ägor.

 

Har tänkt ibland om en långsjal hade varit ett bättre alternativ för oss, men vartefter och för varje gång vi använt ringsjalen så känns det nog som att ringsjal är bra för oss. Det går så snabbt att få på den och bebis på plats, och lika snabbt slipper man ur den. Den tar inte mycket plats, så den går att ha med i väskan om man ska någonstans och bebis vill vara nära.

Riktigt behändigt också att kunna ha båda armarna fria om man så behöver, typ om man vill tillaga en flaska mjölk eller borsta håret, så är glad att vi börjar komma mer överens med ringsjalen. 

 

Jag trodde inte att jag skulle bli den som sjalade, men här är jag och börjar nästan bli sjalfrälst.

 

Har du sjalat ditt barn?

 

Kommentarer

  • Alexandra Grahn 03/03/2020 8:55pm (4 år sen)

    Men gulle vad söt hon är :)

    • Caroline Eriksson 03/03/2020 9:01pm (4 år sen)

      Tack, jag kan inget annat än hålla med dig 😉❤️

Skriv en kommentar