bloggheader4

Att be om att få tänka på saken.

Skrivet av Caroline Eriksson 21.03.2018 | 1 Kommentarer

En av mina punker på min bucket list var att tacka ”ja” till allt under en dag. Nå, hade det varit igår jag bestämde mig för att ha en sån dag så hade kanske detta blogginlägg sett annorlunda ut. Istället ser det ut så här.

 

Jag fick ett samtal som var ett gott exempel på det här med att följa sin magkänsla.

Fick höra vad allt gick ut på, vad min inblandning i det hela skulle vara och jag svarade att det lät riktigt kul (för det gjorde det verkligen), men att jag skulle fundera på saken över dagen (för jag har lovat mig själv att aldrig mer säga ja med detsamma, utan låta hjärnan hinna ikapp hjärtat, och nu väntade min vän på mig utanför huset för att ta med mig på loppis).

 

Att alltid ha varit den som velat vara med på allt, till att bli den som är lite mer eftertänksam och tänker på själen, så kan det vara lite svårt i början att be om att få tänka lite på saken. Man kanske är rädd att ens chans ska gå vidare. Att man aldrig mer blir tillfrågad. Att folk ska fundera vad tusan man ska tänka på, för förstår inte jag hur roligt detta kan bli?

Men vet ni vad?

 

I 9/10 av fallen så är det helt okej att få tänka på saken, för människor förstår att man bara inte kan kasta sig in i allt. Att det faktiskt kan vara ganska nyttigt att få tänka till lite extra. De som inte förstår, så var det sist och slutligen ingenting att ha. Och det säger jag inte bara som någon annan mormor som försöker trösta ett brustet tonårshjärta, utan för att det stämmer.

Det är helt okej att ha lite betänketid och göra sånt som endast känns fullständigt rätt.

 

Så jag funderade, och den där första magkänslan jag hade som bara pirrade av glädje ändrade aldrig fokus. Aldrig kände jag att det skulle vara skrämmande. Aldrig kände jag att jag kanske inte skulle ha något att bidra med. Inte ens en gång hann jag se mig själv ha panikångest över att utsätta mig för något jag inte gör varje dag.

Istället planerade jag min del i det hela innan jag ens tackat ja, och insåg att det skulle bli riktigt bra.

 

 

Så jag tackade ja, för hjärtat och hjärnan sa ”ja” efter att få tid att tänka lite. Och dagens lärdom från mig till dig idag är att det är helt okej att be om att få fundera på saken innan du kastar dig in i situationer utan att riktigt tänka på dig själv först.

 

hejhej

 

Och när jag gör det jag nu ska göra så tänker jag ha på mig min randiga dress. Mest ba för att jag inte har så mycket annat superfint som ger mig känslan av power och att jag vågar kasta mig utanför komfortzonen utan att blinka ens.

Kommentarer

 • Sandra Neuman 22/03/2018 9:22am (23 månader sen)

  True! Jag brukar också tacka ja lite för fort de flesta gånger, och därför har jag också behövt backa ur när det ändå inte har känts bra eller orken inte ändå funnits.

  • Caroline Eriksson 22/03/2018 5:12pm (23 månader sen)

   Ja. Nu kommer detta att ske först om tre veckor, så jag hinner väl bli nervös eller känna annorlunda. Men har en misstanke att den känslan som jag känner nu, som bara är lugn, håller i sig eftersom jag fick den där tiden att fundera efter lite extra innan jag tackade ja.
   Det är så viktigt att få lyssna till sin själ innan man kastar sig in i saker och ting. :)

Skriv en kommentar