bloggheader6

Att göra självporträtt.

Skrivet av Caroline Eriksson 31.08.2018 | 0 Kommentarer

Alltid när jag har bloggtorka så tar jag och förnyar bloggen på ett eller annat sätt. På något sätt är det som att man får mera lust att logga in och lätta på hjärtat för omvärlden. På min bucket list för augusti-månad listade jag upp: "förnya bloggheader", och såg framför mig hur jag endera stod i skogen i en vacker klänning eller hade en höna på min axel, för att representera bloggen.

Köpte mig en ny fjärrutlösare för att göra det möjligt, men efter att ha använt den tre gånger så gav den upp kontraktet. Kommer att få en ny på garanti, men tydligen tar det längre än jag trodde för företaget att skicka en ny till mig. Så jag fick använda mig av fantasin.

 

När jag studerade till medieassistent, 2006-2009, var ett av det man skulle lära sig programmet Illustrator. Det bästa programmet för dig som tycker om att illustrera och skapa kreativa verk. Mitt tålamod gick dock inte överens med programmet, och mitt betyg i ämnet avslöjade även det. Gjorde det jag behövde, men sa "aldrig mer ska jag använda det här programmet!".

 

Men idag, tio år senare, tog jag och öppnade upp programmet för första gången sen dess och började på. Försökte minnas allt jag lärde mig då, och tittade på underbara konstnärer på youtube som verkligen kan sin grej. 

Och någon timme senare var jag färdig. Min nya bloggheader är resultatet.

 

Untitled 3

 

Att göra självporträtt är speciellt på så många sätt. Även om man vill försköna sig själv, så kan man inte göra det så pass mycket att man blir en helt ny människa. 

Orginalbilden hade tänder som hade gett vem som helst mardrömmar, men jag lät Fredrik vara så ärlig han bara kunde, och efter att han bad mig att göra om tänderna så blev det en bild jag även kunde leva med.

 

Tänker att den här får duga tills jag får tillbaka min fjärrutlösare, eller orkar sätta mig ner framför Illustrator igen. Även om det kan ta tio år tills nästa gång.

 

Känner du igen mig på bilden?

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar