bloggheader copy

Att se en örnunge möta världen

Skrivet av Caroline Eriksson 30.03.2016 | 1 Kommentarer

Är det inte underbart det här internätet? Jag har gått och förälskat mig i ett par örnar och deras liv. Via livestream har jag följt med dem sen starten. Två ägg som det vaktat för sina liv. Turats om att hålla dem varma och säkra. Och igår fick jag ser för första gången i mitt liv när den första örnungen kämpade sig ur det trygga skalet och välkomnades till en helt ny värld.

 

Det var något nytt att höra det pipande ljudet inifrån äggets skal. Och ut kom en liten och lurvig varelse. Ovetandes om hur högt upp på näringskedjan hen kommer att vara. Om livet som väntar.

 

eagleDen lilla lurviga saken bredvid ägget är den första örnungen som föddes idag. Det andra ägget förväntas kläckas om fyra / fem dagar. Pappaörnen äter lite lunch.

 

Sen är det också väldigt intressant att följa med i kommentarer och debatter om just dessa örnar och hur de lever. Många, som mig, är bara glada över möjligheten att få följa med örnarna. Men så finns det de som ifrågasätter och dömer. Är rädda att örnarna inte tar hand om sin unge på rätt sätt. Och när en börjar så sprids oroligheten bland flera.

Naturen har ju detta på klart. Och jag känner tillit.

Det kommer alltid att finnas personer som inte vill eller kommer att förstå. Som är på helspänn och förväntar sig det värsta.

 

När man bara kan luta sig bakåt och njuta av att se naturens mirakel.

Kommentarer

  • Ingela 02/04/2016 9:37pm (4 år sen)

    Jag följde med en örnunge förra året. Det var fascinerande, och svårt att sluta titta. ?

    • Caroline Eriksson 03/04/2016 10:29am (4 år sen)

      Väldigt svårt att titta. Speciellt efter att örnungen inte klarade sig (50/50 chans att de överlever) och det andra ägget inte har kläckts än. Men både mamma och pappa örn har inte gett upp hoppet än, utan vltar ägget än :-) Naturen är underbar.

Skriv en kommentar