bloggheader6

Att skola om sig och studera vidare, svar på fråga.

Skrivet av Caroline Eriksson 04.11.2020 | 0 Kommentarer

Kategorier:

"Kan du berätta mer om studierna, vilken skola ska du studera i? Jag har nämligen själv varit i samma tankebana och det skulle vara intressant att höra mera."

 

 

Som jag tidigare nämnt, så kommer jag att skola om mig till merkonom nu.

Ett halvt impulsivt beslut, även om det fanns år av tanke bakom. För trots att jag har flera utbildningar i bagaget (och efter varje utbildning sagt "ALDRIG MER"), så har jag inte känt mig klar. 

 

Mina studier kommer jag att genomföra vid YA, Yrkesakademin i Österbotten. Valet stod mellan YA och Vamia, som båda är bekanta skolor för mig, men det blev YA då det var endast de som hade en kontinuerlig ansökan öppen dagen jag gjorde mitt val.

Jag gjorde ba en ansökan, skrev in vad jag har för tidigare utbildningar och arbetserfarenhet, berättade varför jag vill studera, och några dagar senare fick jag ett telefonsamtal från hon som idag är min lärare. Efter samtalet (som jag inser nu var ett inträdesförhör), och ett Teams-möte ett par dagar senare via datorn, så fick jag reda på att jag var antagen och hade tillsammans med läraren gjort  upp min personliga studieplan, där jag samtidigt fick välja de tre examensdelarna jag ville ta examen i. 

 

Än har inte mina studier börjat, utan de börjar inom denna månad, så jag kan inte säga så mycket om studierna i sig. Men tänker att har man studerat tidigare så borde det inte vara några stora saker att studera vidare nu. Även om mycket är annorlunda idag. 

På grund av coronan, så kommer mestadels (förhoppningsvis typ allt) ske på distans. Hade det inte varit möjligt att studera på distans, så hade jag inte heller gjort valet att skola om mig. 

 

Är man en människa som kräver att någon annan pushar en, så är det kanske inte optimalt att studera eller arbeta på distans. Själv är det drömmen för mig, eftersom jag känner att det är det som passar mig bäst, för att kunna kombinera familjeliv och arbete. Jag vet vilket studiesätt och inlärningssätt som passar mig bäst, och tänker nu bara ta en dag i taget och se vad som blir av det här. 

 

Till skillnad från tidigare när jag har studerat, så har jag ju ett litet barn nu som kräver min fullständiga uppmärksamhet, och jag tänker inte låta utbildningen komma emellan. Alltså får det här ta den tid det tar. Och sist men inte minst; jag är kanske inte lika hård mot mig själv och känner att allting måste vara så himla perfekt, när jag studerar idag. Jag är liksom äldre, klokare och prioriterar annorlunda än jag gjorde tidigare. Prestationsprinsessan har helt enkelt checkat ut, för att inte återvända. 

Alltså kommer jag att ta det lugnt och försiktigt i mina studier.

 

Jag har än idag samma känslor som jag hade tidigare i höst när jag blev antagen, där jag tänker "ÅH NEEEEEJ. Vad har jag gett mig in i?". Samtidigt som jag kan tycka att det kommer att bli kul. Jag har inte facit i hand, men jag är inte rädd att kasta ut mig lite grann i det okända. Ibland är det det man behöver göra.

 

 

Så även om detta inlägg inte gjorde någon kanske klokare, så vill jag bara säga att:

Har du gått och funderat på att skola om dig, ta en kurs eller lära dig något nytt: GÖR DET. Man kan alltid ångra sig, om det är så, men hellre det än att du går och funderar över hur något skulle ha kunnat bli, utan att ha vågat prova på. 

 

123565517 2778662755794306 6561893713354002785 n

Den här vackra solnedgången är från igår.

 

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar