bloggheader6

Att träffa nya vänner i vuxen ålder

Skrivet av Caroline Eriksson 03.09.2020 | 1 Kommentarer

Att träffa nya människor är inte det lättaste ju äldre man bli. Har man inte gemensamma vänner, arbetar tillsammans eller börjar studera, så känns det som att man inte har lika lätt för att få vänner på äldre dar. 

Obs, obs! Inser nu att jag skrev "äldre dar". Är nog medveten om att jag fortfarande är ung. Men det är inte lika lätt som det var i lågstadiet, då man ba cyklade iväg, knackade på hos en kompis dörr och frågade "Kan du va?".

 

Men förra veckan la jag ut på min instagram-storie (följ mig på instagram, carloine heter jag där) att jag och Nova söker kompisar att umgås med om dagarna, och fick napp med detsamma. Och i dagarna två har nu jag och Nova fått lära känna nya människor.

 

2 1

I helgen kommer Novas mommo på besök, och har frisörsaxen med. Det blir barnets första besök av frissa, och pannluggen ska trimmas till. Börjar verkligen bli dags för det. Foto: Jenni Haavisto Photography

 

Igår träffade vi Jenni och hennes son som är lite över ett år. Jag och Nova möttes av dem på deras gård, och innan vi ens hann innanför dörren gick munnen i ett på oss. Även om vi är uppvuxna nära varandra, så var det första gången vi möttes. 

Och det var ett sånt möte då det kändes som att vi känt varandra i många år.

 

Nova busade med Jennis son, gosade med hennes enorma akita-hund Freja, och blev fotograferad i Jennis hemmastudio. 

Det var så roligt, och vi kom överens om att nästa gång får de komma hem till oss.

 

3 1

Jag är så stolt över mitt barn som möter allt och alla med sån glädje och kärlek. Djur som människor. Hon är en stor inspiration för mig.

Foto: Jenni Haavisto Photography

 

Idag åkte jag och Nova iväg på ännu ett äventyr. Den här gången körde vi inte lika långt, och fick även idag träffa en människa som är lika ung som jag, och vi är uppvuxen bara tio kilometer ifrån varann. Ändå var det först nu som våra vägar korsades. Och så tacksam jag är över det.

 

Så varm och fin människa. I timmar talade vi om högt och lågt, och allt kändes så avslappnat. Våra barn, hennes son föddes nio dagar efter Nova, kom så bra överens. Så fint att se. Även idag fick Nova träffa en stor och snäll hund, och märks hur mycket hon tycker om alla hon möter. Djur som människor, hon möter alla med sån kärlek och glädje.


På väg hem igen somnade Nova innan vi ens kom ut på landsvägen, och jag valde en annan rutt så hon skulle få sova mer än tjugo minuter. 

Fick min önskan besvarad med detsamma, då jag hamnade att köra efter en vindmölla (då går det sakta), och hela vägen hem fick barnet sova och jag satt och var tacksam över dessa dagars möten.

 

 

Att även hur svårt det kan kännas att träffa nya människor, speciellt nervöst att kasta sig ut och lära känna andra, så är det så värt det. Både jag och barnet har fått så mycket utav dessa dagar, och av varje människa man möter kan man lära sig något. 

Jag hoppas att få träffa dessa fina kvinnor igen, och att våra barn ska få ha glädje av varann i många år. 

 

Tack, tack, tack.

 

Kommentarer

  • Jenni 03/09/2020 7:39pm (21 månader sen)

    De va sååååå kul att träffas! 😍

    • Caroline Eriksson 03/09/2020 7:56pm (21 månader sen)

      Ja verkligen, du har sån härlig energi. 😀 ser fram emot nästa träff.

Skriv en kommentar