bloggheader6

Babybubblan, första vagnpromenaden och frågestund.

Skrivet av Caroline Eriksson 09.12.2019 | 7 Kommentarer

Babybubblan fortsätter, och jag försöker ta vara på och njuta av varje sekund. Låter ju som en klyscha, men tiden går så snabbt. Och jag har all fokus på vår dotter och att ta in allt som sker just nu.

 

I ett huj så var Fredriks pappaledighet över. Vi som just och just hunnit komma in i någon slags rutin (så mycket rutin man kan ha med ett spädbarn), kastades in i något nytt igen. Nova, som blir en månad ung på onsdag, är nu en bebis som ler för fullt åt en. Hon talar med solen på planschen vid skötbordet, och hon älskar att mysa och sova på en. 

Tiden går så snabbt, och jag njuter av att bara kunna fokusera på att ta in allt. Att njuta av att få se vår dotter utvecklas och bli sin egen person. Att få se henne le, få trösta henne när hon är ledsen och kunna spendera minuter med att bara känna doften av henne.

Världens härligaste doft.

 

Livet som småbarnsföräldrar är bättre än jag kunde föreställa mig, och jag vet inte ens hur vi spenderade våra dagar innan Nova blev en del av vårt liv. Livet har totalt ändrat fokus, fått en ny mening och betydelse, och bara till det bättre. 

 

08.12.2019 208.12.2019 3

 

Förra veckan var vi och storhandlade för första gången som en familj tillsammans, och igår var vi på vår första vagnpromenad. Självklart skulle det dokumenteras och fotograferas som ett minne för evigt.

 

Det här är mitt nya liv, och jag älskar allt just nu. Att bli förälder är som att bli nyförälskad, gånger tusen.

 

ps.

 

Nu ställer jag till med frågestund.

Är det något du undrar över, allt mellan himmel och jord,

SKRIV EN KOMMENTAR

så svarar jag på allt i ett blogginlägg.

 

Puss och kram. Ta hand om dig.

Kommentarer

 • Line 09/12/2019 5:31pm (3 år sen)

  Hej! Grattis till bebisen!

  Hur tänker du som feminist kring mamma och pappa-ledighet, alternative föräldraledighet? Tycker det känns så trist att papporna bara är hemma typ ett par veckor, och sen ska mammorna sitta hemma i ett år eller mera, att dela ledighet jämt är för mig den viktigaste jämställdhets-frågan. Läste att trots att kvinnorna kanske tjänar sämre än männen i ett parförhållande, så är det ändå bättre för kvinnorna, och par-ekonomin, på längre sikt att komma ut i arbetslivet lika snabbt. Hälsningar en nybliven mamma som delar jämt med pappan :)

  • Caroline Eriksson 09/12/2019 5:44pm (3 år sen)

   Tack för en prima fråga, den kommer jag absolut att svara på i ett eget blogginlägg 😊 Grattis till bebis och det nya och härliga livet.

 • Edit 09/12/2019 6:44pm (3 år sen)

  Hej!

  Jag undrar hur återhämtningen efter snittet har varit och hur det är att ta hand om en nyfödd som nysnittad. Jag hade så ont efter min (vaginala) förlossning att tex sitta och amma inte kom på fråga de första veckorna. Men som tur var läkte det relativt fort sen.

  Inte direkt en fråga, men skulle också vara intressant att läsa om dina tankar kring amning. :)

  • Caroline Eriksson 09/12/2019 7:19pm (3 år sen)

   Tack för din fråga, som jag absolut ska svara på :D jag blev så inspirerad att blogga nu tack vare din fråga.

 • Nora 09/12/2019 10:59pm (3 år sen)

  Hej! Jag undrar om ni uttalar Novas namn med svenskt eller finskt uttal? (Nova eller Nåva). Båda är jättefina hur som helst! ❤️

  • Caroline Eriksson 10/12/2019 2:57am (3 år sen)

   Tack för din fråga! 🥰❤

 • Elisabeth 10/12/2019 9:41am (3 år sen)

  Jag har samma fråga som Line, alltså delning av föräldraledigheten. Jag och min man delade också ganska 50/50 (fast jag från början tänkt ta en större del) men jag märkte snabbt hur stor skillnad det var i vardagen efter att han varit hemma nån månad. Då visste han allt om rutiner, babyns kläder och mattider och jag behövde inte längre vara ansvarig för sånt. Det har hållit i sig och nu är vår son 4 år.

 • Christina 10/12/2019 4:08pm (3 år sen)

  Grattis till den nya familjemedlemmen! Här har vi "redan" haft vår bebis i snart 4,5 månad. Tiden har gått både fort och långsamt, om det ger någon mening :). Skulle vara kul att läsa om hur en vanlig dag ser ut för er. Många bloggar visar endast den rosafärgade sidan av föräldraskapet och alltid kul att läsa om hur folk klarar av sin vardag.

  • Caroline Eriksson 10/12/2019 4:11pm (3 år sen)

   Tack för grattisarna och den fina frågan. Jag ska absolut ta och svara på din fråga, eftersom spädbarnslivet är väldigt speciellt och något man kanske sen glömmer, så kan bli kul att ha det dokumenterat. :)
   Och GRATTIS till dig, och bebben. Hoppas ni har det bra om dagarna och nätterna. :)

 • Julia 10/12/2019 9:30pm (3 år sen)

  Är det ett medvetet val att inte visa Novas ansikte på bloggen/instagram, och hur tänker ni kring detta? :)

 • Aabec 11/12/2019 7:10pm (3 år sen)

  Vad hade ni för andra namn alternativ och visste ni från början att ni skulle få en flicka eller hade ni något favorit pojknamn om ni inte visste? Fint namn valde ni hursomhelst. 😊

Skriv en kommentar