bloggheader6

Barnnamn och blogga om barnet när h*n är född?

Skrivet av Caroline Eriksson 04.09.2019 | 8 Kommentarer

Kategorier:

Igår bad jag på instagram om att få frågor, mest för att underhålla mig själv, men även för att få inspiration och något att blogga om.

Kom ihåg att det är bara att skriva en kommentar, när som helst, om det är något du undrar över eller vill se mer av på bloggen. 

 

Tänkte hur som haver fortsätta med att svara på frågorna idag här på bloggen, och slår ihop två frågor, eftersom båda berör bebis.

Samtidigt uppfyller jag en annan önskan om att visa mer bilder från vårt hem, och speciellt barnrummet. Eftersom barnrummet fortfarande är en "work in progress", så visar jag en liten smygtitt istället för helheten.

 

Barnrum 3

I barnrummet hittar du många böcker på både svenska och finska.

 

"Har ni funderat på något namn åt bebisen redan?"

 

Vi funderar ännu. 

Sen tror jag nog att vi håller namnet / namnen för oss själva tills barnet är med oss, och vi kan få riktigt känna efter och se om vi tycker det passar som ett fint namn åt den viktigaste människan i vårt liv. 

 

Själv har jag alltid haft trott att jag vetat vad jag velat namnge ett framtida barn till, men med detsamma jag blev gravid så försvann namnen helt och hållet från mitt ordförråd och kändes inte lika rätt. 

Hur gjorde du? Hade du bestämt ett namn långt innan barnet var fött, eller först efter att barnet var i din famn? Det är kul att höra hur andra har gjort. 

 

Barnrum sevendays

Sängen är fortfarande obäddad, men du kan hitta ett babynest, regnbågskudde och en tuff body med enhörningar där.

 

"Har ni funderat på hur ni ska göra med bilder på bebis, t.ex på blogg och instagram? Hur känner du just nu? Förstår ju att det kan ändras när barnet är fött och växer. :)"

 

Som det känns nu så kommer vi säkert att visa någon bild på hur vackert barn vi skapat, men inte så mycket mer än så. Jag vill varken fylla mitt instagramkonto med bilder av, eller blogga om, en människa som ännu inte kan göra valet att själv bestämma vad som publiceras eller känns okej att visas på internet för en hel massa med människor.

 

Sen tänker jag även på, även om det är tråkigt, att alla inte alltid vill väl. Det har jag redan hunnit uppleva flertal gånger under mina år på sociala medier. Att trots att jag skulle gå igenom eld och skydda mitt barn som en lejonhona, så vill jag inte utsätta hen för något som h*n inte kan påverka eller bestämma själv. 

 

Så ja, någon bild kommer nog att publiceras, men jag kommer nog aldrig (även om man aldrig ska säga aldrig) bli den där som bloggar om bajsblöjor eller dagar med raseriutbrott. Mest för att jag känner att det inte är schysst, eller något jag skulle vilja att någon skulle skriva om mig (som om Fredrik gjorde en facebook-uppdatering varje gång jag hade dålig mage eller satt och grät åt djurklipp på youtube / är hangry)

Tänker att jag kan finna en balans i att blogga om min upplevelse som förälder och om föräldraskapet, utan att hänga ut en annan människa och göra det obekvämt för någon som berörs. För skriva av mig, det kommer jag alltid att behöva göra. Får ba ta och sätta egot åt sidan och finna sätt som känns okej för mig, Fredrik och vårt barn.

 

Så känns det just nu.

 

Kommentarer

 • saara 04/09/2019 12:17pm (4 år sen)

  Vi hade i princip namnen på det klara innan barnen kom, fast det visste vi inte i förväg.. ; ) Hade namn som vi hade bollat med, och så råkade det sig så att de namn vi funderat på passade precis. Andranamnen hade vi 100% på det klara, eftersom äldsta dottern har samma andranamn som min mormor och sonen har sitt andranamn efter min mans morfar. Minsta systers andranamn kom storasyster på.. <3 Har ni bombaderats med namnförslag eller har ni fått fundera själv i lugn och ro?

  • Caroline Eriksson 04/09/2019 12:42pm (4 år sen)

   Så kul :D Ja, det är ju det där; man vill ju se sen om namnet passar. Och så mysigt och fint att låta ett syskon välja namn också. <3

   Oj shit! Hade nästan glömt bort att det krävs mellannamn också. Får väl ta och boka in en kväll med Fredrik då vi googlar och bollar fram namn vi tycker om, och så får vi ba välja och vraka, och pussla ihop namn, sen när brnet är här med oss. :)
   Vi har både fått förslag på vad vi ska kunna döpa vårt barn till, men vi väljer nog att inte lyssna så mycket på utomstående, utan till oss själva och vad vi tycker är fina namn. Folk verkar ändå respektera vårt val att göra mycket själva och tillsammans, vilket jag uppskattar. :)

 • Lena 04/09/2019 1:41pm (4 år sen)

  Mitt yngsta barn skulle bli en Linda om det var en tjej men när hon var född var det ingen Linda utan en Jessica.
  PS Man döper inte barnet för att det skall få ett namn utan till en tro. Även odöpta barn får namn.

  • Caroline Eriksson 04/09/2019 1:48pm (4 år sen)


   Tack för att du delade med dig, och så kul att läsa att namnet ni först tänkt ut inte alls passade, men att det ordnade sig ändå.
   Och tack för att du är så noggrann. Vi ska självklart namnge barnet. 😉

 • Soffi 04/09/2019 2:48pm (4 år sen)

  Jodå, namen var klara länge på förhand - trodde vi. Inget av de tilltänkta namnen passade när barnen kom så det blev att tänka om :-)
  Och du, man behöver ju inte ha mellannamn, ett tilltalsnamn räcker gott och väl.

  • Caroline Eriksson 04/09/2019 3:52pm (4 år sen)

   Åh, jag tror nog vi vill ha mellannamn som matchar fint med förnamnet, men det där ser man ju sen när bebis är här. 🙂
   Kul att få ta del av era erfarenheter kring namn, eftersom det verkar som att fler fått tänka om när det kommit till namnvalet. 😁

 • Elli 04/09/2019 3:09pm (4 år sen)

  Jag har haft ett pojknamn och ett flicknamn redo i flera år.. 😅
  När vi fick reda på att det är en pojke vi ska få så fick jag övertalat sambon till att gå med på mitt namn, han har sen fått välja mellannamn. 😊 Sen kan det ju hända att vi inte tycker att namnet passar alls när barnet väl är fött, så då får vi ju tänka om..

  • Caroline Eriksson 04/09/2019 3:48pm (4 år sen)

   Hehehe "övertalat sambon " 😂 tror nog det är ett vackert namn du valt. Lycka till och grattis till tillökningnen ❤

 • Erica 04/09/2019 3:21pm (4 år sen)

  Vi har satt namnfunderingarna lite på paus. Vi tänker att vi samlar på oss några favoriter och sedan ser vi vilket som passar bäst! Men svårt val är det ju nog eftersom båda ska gilla det ;) När vi pratar om bebisen använder vi oftast olika namn, han kan heta olika saker varje dag, för att känna efter lite hur det känns att säga dem högt. Nångång när någon sagt ett namn jag gillat högt har jag fått en ”wtf-känsla” och tänkt ”nääe, det namnet går bort direkt!” Ganska effektiv sållningsmetod när man får höra det ur nån annans mun :D Annars tänker vi behålla namnalternativen rätt hemliga, tror att vi påverkas mindre av folks åsikter kring namnet om vi berättar vad vi tänkt oss sedan när vi väl bestämt oss.

  • Caroline Eriksson 04/09/2019 3:47pm (4 år sen)

   Vi tänker precis som er. Nu har vi dock inte så många namn som är favoriter, och tänker att det löser ju sig till sist.. men vi kommer nog att hålla namnet / namnen hemliga tills vi har bestämt oss och sett att namnet / namnen passar barnet. 🙂
   Lycka till och grattis till tillökningen ❤

 • Jessica 04/09/2019 8:29pm (4 år sen)

  Vi hade tre namn vi hade funderat på medan jag var gravid, men vi tänkte att vi ser vilket som passar bäst - om ens något passar. Och det jag hade som favorit före passade hon perfekt till 🙂 Andranamnet var myyycket svårare att bestämma sig för, jag hade velat ge 2 mellannamn, men det blev så långt, så vi konstaterade att ett nog räcker. 😊

  • Caroline Eriksson 04/09/2019 8:38pm (4 år sen)

   Åh, så roligt att läsa om där ens namn man tänkt ut faktiskt passat sen också. :)
   Jag har själv ett långt förnamn och två mellannamn, och tycker nog ibland att rutorna där man ska fylla i sitt namn är lite väl kort, men annars har jag inte stört mig på att ha långa namn. :) Tack för din kommentar och att du delade med dig!

 • Cillon 07/09/2019 3:27pm (4 år sen)

  Elias hadd Tobias utfundra langt furi, ja va int alls 100 på a furi ja fie hall i an.
  Amanda däremot va 2 vikår furi vi kom på namne, furi kalla vi on bare bebis elå gröbbon 🙊

  • Caroline Eriksson 07/09/2019 4:15pm (4 år sen)

   Tack för att du delade med dig :) Det är väl nog så att vissa namn blir man bara säkra på när man har bebis i famnen :)

 • Malin 08/09/2019 12:36pm (4 år sen)

  Hade haft ett namn sen jag var 15 och var bombsäker på att dottern skulle få det namnet. Så blev det inte. 2 dagar före dopet spikade vi fast namnet. Så flickan var namnlös i nästan 3 månader 🙈

  • Caroline Eriksson 08/09/2019 8:44pm (4 år sen)

   Heheheh så kan man också göra :D

Skriv en kommentar