bloggheader6

Barnrummet, så här ska bebis bo.

Skrivet av Caroline Eriksson 23.09.2019 | 5 Kommentarer

Den senaste tiden har jag boat. Något som jag trodde bara var ett uttryck för något man ändå sist och slutligen blev tvungen att ta tag i. Väntar man tillökning i familjen så behövs det ju extra saker, som blöjor, säng och lite kläder. Men jag trodde det bara kallades "shoppa det nödvändigaste".

Men boa, det är ett riktigt uttryck och ett mycket verkligt tillstånd man kan hamna i som gravid och blivande förälder. Och det är precis det jag har gjort den sista tiden, och speciellt de sista dagarna.

 

Och det är väl inte så konstigt, då jag nu kan räkna veckorna på en hand tills vår älskade bebis är med oss.

 

Jag har tvättat alla kläder som bebis äger och har. Jag har tvättat möbler, amningskuddar, filtar och sytt påslakan. Fredrik har möblerat om i skåp, sorterat och kastat, och nu har vi ännu mer plats i hyllorna.

Och på tal om hyllor, så har vi köpt och monterat ihop en garderob till bebis rum. Därför tänkte jag nu låta dig ta en liten titt i barnrummet.

 

Barnrum 2

 

I vårt hus har vi tapeter i endast två rum. Mitt wc i taket, och så bebis rum. Vi valde att tapetsera rummet medan vi byggde, och inte alls hade tankar på att utöka vår familj. Men det är alltid bra att vara förberedd, och tapeten från Boråstapeter "Hoppmosse", är fortfarande min favorit. Den är så behaglig, fin och passar perfekt till vårt barns rum.

 

Barnrum 4Barnrum 5

 

I barnrummet hittar du en spjälsäng och skötbord från IKEA, och deras serie Gulliver. Både säng och skötbord är loppisfynd, och i mycket fint skick. Sängen fick vi hem till oss tack vare att mamma köpte sängen och fick den hit från Jakobstad till Petalax. Madrassen köpte vi ny. Skötbordet hittade jag på Röda Korsets loppis. Var först kluven om skötbord var något vi behövde, men om inte annat så är det bra förvaring nu att ha blöjor och annat nödvändigt vid. 

 

På golvet är det fortfarande kalt, och jag funderar på om jag vill ha en rund matta till barnrummet, eller en större fyrkantig. Rummet ska ha nya gardriner, och i garderoben finns ett halvt babygym (mattan till babygymmet glömdes kvar på sitt gamla ställe), så mera färg och mjuka material får vi in i rummet så småningom. Och med tiden hinner väl rummet fyllas med en massa saker, så det behöver jag inte oroa mig för.

 

Barnrum 6Barnrum 5 1Barnrum 7

 

Vår vagn och babyskyddet, som är en gåva från svärmor till oss. Vagnen är en Crescent Comfort, och ser så bekväm och stadig ut. Perfekt för landet och de olika väder och vind man kan tänkas att gå runt i. Jag har testat att vagnen har ett bra gung, som tydligen är viktigt, och katterna har redan provkört vagnen flertal gånger, och meddelat den är bekväm.

Försöker som bäst att lära upp katterna att inte fara på bebis saker, och de börjar lära sig. Man kan lära katter typ allt.

 

Babyskyddet är Maxi-Cosi, och vi har installerat isofix och testat flera gånger att få in och ut babyskyddet smidigt i och ur bilen. Som sagt, man kan boa på flera olika sätt.

 

Barnrum 8

 

Och här är den, den enorma garderoben som är så stadig och fin. 

Istället för att köpa en liten byrå som varken är smidig eller hänger med så länge, så valde vi att slå på stort och köpa en garderob som får vara med i evigheter. Vi sökte runt på olika sidor och gick i butiker och upptäckte snabbt att det är stor skillnad på priser och kvalité. Och att garderober är dyra. Svindyra. Så ska du shoppa en garderob så rekommenderar jag att du går i en fysisk butik och ser att garderoben faktiskt är så fin och stadig som de lovar på internet. 

 

Men till sist hittade vi en 180 cm's garderob från Sotka, som nog varit svindyr, men nu var på 50% rabatt. En stadig och fin modell som heter LUX. Det är bara att googla fram en bild av hur den ser ut på insidan, för det glömde jag att fotografera. 

Den är hög, bred och har stadiga skjutdörrar som är så gott som ljudlösa. Fredrik var otroligt duktig och tålmodig när han monterade ihop den, och jag var med som moraliskt stöd och hejade på. 

 

Barnrum 9Barnrum 10

 

Och nu ska jag fylla garderoben med det sista av vad jag tvättat till bebis och sen bara ta det lugnt. För det finns inte så mycket mer att göra nu än att vänta. Och som jag väntar. Och längtar.

 

 

Kommentarer

 • Pammen 23/09/2019 12:25pm (3 år sen)

  Åh, er bebis kommer säkert att trivas tär! :) Jag ser så framemot ti inred babyns rum jag och sen när vi flyttar!

  • Caroline Eriksson 23/09/2019 2:02pm (3 år sen)

   Tack snälla! Ja, kan tänka mig att du längtar efter att inreda bebis rum. Det är så mysigt att få pyssla på till sin älskade människa. <3

 • Carro 23/09/2019 1:50pm (3 år sen)

  Ja, jag visste inte heller att det faktiskt fanns något som hette boa, och som man verkligen får ett sug efter att göra, före jag väntade första barnet! Nu Vet jag det mycket väl, och tycker att det inte finns mycket som slår just det :) Så mysigt att förbereda inför vad som komma skall, och fantisera om bebis under tiden :) Så fin tapet, och garderoben ser verkligen tidlös och bra ut!

  • Caroline Eriksson 23/09/2019 2:01pm (3 år sen)

   Eller hur? Boa låter ju som något påhitt, men det är hittills ett av det mysigaste jag varit med om denna graviditet. Förutom ultraljud och sparkar. ;)
   Tack så hjärtligt mycket! Vi hade först tänkt ha spegeldörr på garderoben, men ångrade oss snabbt. Räcker gott och väl med en stor spegel i huset som samlar fingeravtryck på sig, och så är ju garderoben som du säger mera tidlös utan spegel. :)

 • Karin 24/09/2019 6:51pm (3 år sen)

  Så härligt rum bebisen får! Vi har faktiskt samma tapet, men i grönt. Det första vår då ettåring noterade var grisen. Sen har det blivit många pratstunder om mönstret och de olika figurerna. Perfekt barnrumstapet!

  • Caroline Eriksson 24/09/2019 7:47pm (3 år sen)

   Ni hade bra val av tapeter då också :D
   Grisen? Är det månne katten med jussipaita jag ser springa runt? :'D Jo, jag tänkte samma med tapeten att det finns mycket att se på den, och mycket av figurerna som t.ex svanarna har vi alltid utanför vårt hus på våren. :)

 • Christina 27/09/2019 7:39am (3 år sen)

  Härligt rum. Bebiskläder är ju så små, så jag har de e som är aktuella i storleken i en låda bredvid vår skötbädd.

  • Caroline Eriksson 27/09/2019 8:40am (3 år sen)

   Tack snälla :) Ja jag har organiserat kläderna så att de som kommer först till användning är på en hylla, och på en annan finns andra kläder som används senare i storlekshögar :)

 • Karin 30/09/2019 9:09pm (3 år sen)

  Haha, här hos oss är det en gris med jussipaita. En klar fördel med tapeten, man bestämmer själv. :D

Skriv en kommentar