blogghedaear

Behöver du avkoppling?

Skrivet av Caroline Eriksson 23.04.2018 | 1 Kommentarer

Vet ni vad som är riktigt, och nu menar jag på riktigt, avkopplande? Något som får dig sysselsatt, samtidigt som du finner själaro och får något fint på köpet?

 

Jo, att sticka.

 

Det är ju inte som att jag sitter och stickar något varenda vecka, men hade jag oändligt med garn och kunde stanna tiden (för det finns så mycket jag vill göra på en och samma gång, istället för att bara sitta still, även om det är en bra prövning) så lovar jag att jag skulle tillägna all min lediga tid till handarbete och stickning.

Att bara sitta och göra ett och det samma kan vara riktigt avkopplande för hjärnan och själen, och det är precis vad jag har gjort halva helgen. För sen blev jag färdig med det jag stickade.

 

stickad halsduk 1

 

En halsduk. 

Kanske lite fel på året att börja sticka en halsduk, men även om det är sol och värme så är det inte SÅ varmt att man kan kasta av sig kläderna. Så tänker att jag håller mig varm och frisk om jag myser mig ner i en snygg halsduk.

 

stickad halsduk 2

 

Och snygg, det är den här halsduken. Trots att den endast är stickad i rätstickning. Enkelt, men snyggt.

 

stickad halsduk 3

 

För att piffa till den lite så la jag fast tofsar, och är riktigt nöjd med det beslutet. 

 

stickad halsduk 7

 

Använde upp nästan allt garn jag fyndade på loppis förra veckan (klicka här för att se allt fynd) och fick till en passlig längd på halsduken. Jag kan knyta den enkelt, dubbelt och bara kasta den så där ledigt över axeln.

 

stickad halsduk 5

 

Det tråkigaste med att sticka, t.ex strumpor eller vantar, är att när man är färdig med den första; så har man en till att sticka. Därför är det så underbart att med halsdukar så är det ba att sticka tills du tycker att du är färdig, och sen är det färdigt på riktigt.

 

stickad halsduk 6

 

Så, det var historien om vad jag gjorde halva helgen och om min nya halsduk.

Behöver du lite avkoppling; sticka.

 

Kommentarer

  • Johanna 25/04/2018 10:47am (3 år sen)

    Va fin den blev:D Håller med om att det är avslappnande att sticka, och så roligt!

    • Caroline Eriksson 26/04/2018 10:53am (3 år sen)

      Tack så mycket! :) Jaa, OM det är avslappnade. Speciellt när man bara stickar rätstickning :'D

Skriv en kommentar