blogghedaear

Behöver inte handla mat på evigheter.

Skrivet av Caroline Eriksson 07.05.2018 | 0 Kommentarer

Vet att jag skrev sist jag visade er min storhandling, att jag inte skulle göra det mer. Vet ni vad? Man får ångra sig. Jag tycker det är så roligt att visa när jag storhandlat, och ni verkar tycka det är lika roligt att läsa om det. 

Idag fick jag hem en enorm pafflåda, fylld med godsaker. 

 

Eftersom jag försöker leva på budget och spendera mindre än 250 euro på mat per månad, så såg jag till att samla på mig massor av torrvaror som inte blir dåligt och som alltid är gott. Och nu tänker jag ta med dig in i min matsmart-låda, så kanske du får själv lite tips på god, vegetarisk och god mat, som hjälper dig att hålla budgeten.

 

matsmart 1

 

Tadaaaaa! En låda fylld med godsaker. Men kanske lite svårt att se allt på det här sättet? Bäst att rada upp allt på köksbordet.

 

matsmart 2

 

Sen sist jag beställde något från matsmart, så är det lite mer den här gången. Och nu menar jag inte lite. Jag menar mycket. Jag köpte;

fem påsar tortillachips med en hint av limesmak. Fräscht.

Två burkar salsasås att dippa i.

Två paket med tepåsar. Alltså har jag nu te för 40 dagar, om jag dricker en kopp per dag.

Jag köpte fyra paket bönpasta. Den gula varianten, eftersom jag tyckte att den smakade bäst sist.

Två paket glutenfria knäckebröd med chia och vallmofrö.

Två paket glutenfria knäckebröd med sesam och linfrö.

Två påsar kikärtsgryta. Redo att ätas, ba att värma upp.

Och av samma märke, texmex-gryta, som jag åt idag. Gott.

Tandborste och tandkräm, för det är viktigt att ta hand om sina tänder.

Och inte en, utan sex, paket med bönspagetti.

 

matsmart 3

 

När man har celiaki och den glutenfria pastan annars är svindyr, så var det som att se en glimt av himmelriket när jag fann matsmart och deras glutenfria och veganska sortiment. Så billigt, så gott.

 

matsmart 4

 

Samma sak är det med bröd och knäckebröd. Sånt som kostar så mycket annars i butik, men det här paketet fick jag för en euro. EN EURO! Är det ens lagligt?

 

matsmart 5

 

Det här var alltså dagens middag, som jag åt tillsammans med tacochips. Kidneybönor är så gott, även om jag är lite nervös över hur mina gallar kommer att reagera. Dock klarade min kropp bra av bönpastan, så hoppas att det här också accepterades av min kropp.

 

De här påsarna är redo att ätas. Bara att värma upp i mikro eller i stekpanna (jag valde det sistnämnda), och så är det ba att njuta av maten. Bra med snabb mat, när det är sommar och man har så mycket annat roligt att göra, än att stå och koka mat länge.


matsmart 6

 

Eftersom jag inte är så på hugget för kaffe längre, av någon orsak, så har jag istället funnit te att dricka på eftermiddagen och kvällen. 

 

matsmart 7

 

Dipp dipp.

 

matsmart 8

 

Och som ni ser så har Mohicana börjat må lite bättre, eftersom hon var glad över pafflådan och hoppade in i den med detsamma jag tömt den. Win win för båda två. Jag behöver inte handla mat på evigheter, och hon fick en låda att mysa i.

 

Katten Leila är nog nöjd också, även om hon ser lite förskräckt ut på bilden. Vi är inte vana med att se Mohicana hoppa så mycket, ba.

 

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar