Blåbär... REDAN?!

torsdag 13 juli 2017 - 06:00 | 1 Kommentarer

När vi den här tiden förra året gick runt på Bostadsmässan i Seinäjoki, beundrade jag alla hus och den natur som omgav husen. Jag tyckte det verkade lyxigt att ha en blåbärsskog två meter utanför dörren, och jag kan säga som så att en av oss i gänget hann provsmaka några Seinäjoki-bär.

Men vem visste, ja inte vi i alla fall, att bara någon månad senare skulle jag och Fredrik ha köpt en stor blåbärsskog att bygga vårt eget hus på. 

 

Igår kväll gick jag och Fredrik runt på just den tomten och myste. Eldade inomhus och utomhus, och ba njöt av tillvaron. Jag vill ta vara på naturen så gott som det går, och gick runt och plockade tallkottar för att ha till eldstaden. 

Har som googlat mig fram till hur jag ska bli den bästa eldstads-eldaren, och någon tipsade om att de skulle vara bra att hålla igång brasan. När jag skulle luta mig fram för att ta en tallkotte så fastnade mina ögon på något. 

 

 

BLÅBÄR!!!

REDAN??!

 

blabar 1

 

Jepp. Liksom Seinäjoki-boan så har även jag och Fredrik en blåbärsskog utanför dörren. Skillnaden är ba att vår skog är 6700-någonting kvadratmeter större. Vår tomt blev tydligen större än vi trodde efter att Lantmäteriet hade varit hem till oss för att döpa tomten till det vackraste namnet vi vet. 

 

Och nu, i början av Juli, så är det blåbär redan. Helt otroligt.

 

blabar 3

 

Jag vågade mig på att provsmaka dem, och även om de säkert hade velat gosa sig lite längre i blåbärsriset så var de otroligt goda nu. Ska börja plocka massor av blåbär nu att ha i mina smoothies, samt kanske göra en nyttigare variant av blåbärspaj?

 

Om jag förra året hann plocka  fem  liter  på en  halvtimme  (!!), så är det ju knappast som att vi skulle bli utan detta år heller.

 

blabar 4

 

Och den här platsen, den får mig att älska den mer och mer för varje dag.

1

Kommentarer

  • johanna

    13.07.2017 08:08 (4 månader sen)

    Hittade också blåbär på vår gård igår på en solig och skyddad plats


Skriv kommentar

Observera att kommentarsfunktionen inte stöder användningen av emojis.