bloggheader6

Bladrillejakke och Strömsötröja i barnstorlek

Skrivet av Caroline Eriksson 20.09.2021 | 1 Kommentarer

Tänkte låta fingrarna vila från stickorna en liten stund, och visa upp mitt senaste stickprojekt som jag blev klar med förra veckan. Har stickat en till Bladrillejakke, och den här versionen blev om möjligt ännu mjukare och ännu finare. Övning ger färdighet, eller vad är det man säger?

 

Jag stickade denna i Drop Merino Extra Fine, och Nova använder sin Bladrillejakke dagligen. Speciellt inför dagsvilan, då hon sover utomhus. Hon är varm och glad när hon vaknar och kommer in igen. Och stilig i sitt plagg.

"Mamma, sticka kläder!", säger hon, och ja. Jag kommer att sticka mer.

 

I övermorgon, 22/9 släpper Strömsö sitt mönster för barnstorlekar på Strömsötröjan. Jag har redan inhandlat garn i fina färger, även de i Drops Merino Extra Fine, och väntar med spänning. Jag har ju aldrig stickat en tröja förr, utan ba denna kofta, men ser så fram emot att börja på med ett tröjprojekt. Är så avkopplande att få sticka, och roligt när det kommer till användning. Roligt även att se att man faktiskt kan, även om man inte förstår mycket av ett stickmönster innan man börjar på. 

 

Ska du sticka Strömsötröjan i barnstorlek?

 

Här är i alla fall bilder av mitt barn och hennes nya kofta. Rekommenderar verkligen mönstret, som går att köpa t.ex här (länk), eftersom det är så roligt mönster att sticka, och blir så fint resultat. Blir nog många fler Bladrillejakkor för min del än.

Bladrilljakke Caroline 2Bladrilljakke Caroline 3Bladrilljakke Caroline 4

Kommentarer

  • Johanna 01/10/2021 9:45pm (18 månader sen)

    Vad fin koftan blev! Nej jag ska inte sticka strömsötröjan, tycker inte den är nå speciellt fin🙈

    • Caroline Eriksson 02/10/2021 7:26pm (18 månader sen)

      Tack så mycket ❤️ ja, hade inte tänkt sticka sen heller, men nu när jag håller på så måste jag säga den är lätt att sticka. Förhoppningsvis blir den fin med de färger jag valt. 😅

Skriv en kommentar