bloggheader6

Blåtira, ny hårfärg och nyfikna grannbarn.

Skrivet av Caroline Eriksson 27.07.2017 | 0 Kommentarer

En gång tidigare har jag försökt mig på att ta ett foto i timmen. Det blev fyra bilder, varav två av dem var fotograferade med sekunders mellanrum. Gick ju inte så bra.

 

Så igår tänkte jag att det vore en ypperlig dag att göra ett nytt försök. Hade egentligen ingen aning om hur dagen skulle bli eller vad den skulle erbjuda för äventyr, men det brukar ju bli bäst då också.

 

EFIT CARRO 1

 

 

15:00

Min dag började klockan tre på eftermiddagen. Jag fick ta igen förlorad sömn, om det ens är möjligt, efter mina två vaknätter. Efter första kaffekoppen insåg jag att det är semester nu. HALLELUJA. 

Vi har annars en ny kaffekokare nu. Den har fått vara med oss någon vecka nu, och vi är jättenöjda med vår Moccamaster. Den är ljudlös, kokar gott kaffe snabbt och så stänger den av sig själv efter 40 minuter. 

 

När jag började min andra kaffekopp för dagen smättade jag i hårfärg i håret. Samma sekund som jag fått i färgen ringde vännen och arbetskollegan och frågade om jag ville samåka med henne till en överraskningsfest. Jag fick halvt panik över hur jag skulle bli klar med hårfärgning, duschas och sminkning på en timme - men sa "absolut".

 

EFIT CARRO 2

 

 

16:00 

Tvättade upp mig, slirade runt i badkaret av hårfärgen som lämnade hårtopparna och var nyfiken på resultatet.

Hade en förhoppning om att se ut som en enhörning som ska på rave denna semester. Fick vad jag önskade.

 

Ljusrosa pastellfärger i hårtopparna. Typ som en rosa ombré om man har bra fantasi.

Det får duga tills färgen försvinner efter x-antal tvättar. Yolo ba.

 

EFIT CARRO 3

 

Varför ska alltid detta hända när man har bråttom? När vännen stannade utanför dörren med bilen, petade jag maskaraborsten i ögat. Det var ju onödigt.

 

EFIT CARRO 4

 

 

17:00

Vår arbetskompis fyller en helig jämn siffra, och blev totalt överraskad när hon blev kidnappad efter arbetsskiftet.

Medan ett par kollegor körde henne hem för att bli festfin så samlades resten av gänget i Molpe för att överraska henne. Vi spelade kubb på gräsmattan, och festen höll knappt på tio minuter innan det redan skedde en olycka.

 

Födelsedagskvinnan råkade kasta lite vilt ena pinnen, så den landade under hennes öga. Med detsamma uppenbarade det sig en liten fin blåtira. Vårdare som vi alla är, sprang jag och en annan till havet för att hitta en kall sten hon kunde ha under ögat. :'D

 

EFIT CARRO 5

 

 

18:00

När vårt lag förlorade i kubb och blåtiran var glömd, gick vi in till Mölle där ett bokat bord väntade oss. Presenter delades ut och det vara bara glada miner. Mestadels för att vi tydligen inte är vana vid att sitta vid långbord och hade svårt att höra och förstå varandra. Blev oplanerat den snuskiga varianten av "trasiga telefonen", och alla fick skratta så tårarna spruta.

 

Även om jag tänkte koppla bort arbetet totalt denna semester, så måste jag få säga att jag är tacksam för mina kollegor. Det vi har och är, är en fullt funkionell grupp. Inga sura miner eller tråkigheter, vi har ba kul och har förstånd att ha humor. 

 

EFIT CARRO 6

 

 

19:00

Funderade länge om jag skulle vara extra nyttig och ta "gnocchi med svampsås" eller det mitt hjärta längtade efter: "entrecôte". Har ju gjort valet att leva livet efter det hjärtat vill, och hjärtat ville ha en rama köttbiff. Det här är det första köttet jag ätit på lääääänge (om du inte räknar korv). Så otroligt flottigt, mört och gott.

Till köttet valde jag varma grönsaker och en coctail innehållande vodka och havtornssaft. 

 

Vi satt länge och fortsatte ha vår sjuka och roliga humor, tills det var dags för att tacka för mig och åka hem.

 

EFIT CARRO 7

 

 

20:00 

Hade inte ro att bara ligga still på soffan, så la på youtube och lackade naglarna i den gladaste färgen jag äger. Nu är jag riktigt sommarfin.

 

EFIT CARRO 8

EFIT CARRO 9

 

 

21:00

När naglarna torkat var det dags att fixa sängen semesterfin också. Bäddade rena sängkläder och blev helt plötsligt trött, även om jag då varit vaken bara sex timmar. Men det är helt förståeligt när man har världens mysigaste säng att krypa ner i.

 

Har tydligen inte svårt att svänga om dygnet, vare sig det handlar om att vara vaken tjugo timmar i sträck eller endast sex.

 

EFIT CARRO 10

 

 

22:00

Innan jag kunde klä av mig för att krypa under täcket, behövde det förberedas inför de blogginlägg som publiceras idag.  Medan jag satt vid köksbordet, åt ananas och bloggade om "antingen eller", cyklade grannens barn utanför fönstret. 

 

Barnen har nog aldrig sett någon med rosa hår förr, eftersom det bara blev fler och fler barn på pakethållaren för varje gång de passerade fönstret. De var som inte diskreta heller, som de glodde.

Till sist när det var vilsoped-chauffören plus fyra barn på pakethållaren, så vinkade alla stort till mig. Då skrattade jag högt och vinkade tillbaka.

 

 

Avslutade dagen med att ligga i ett mörkt rum och se på youtube. 

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar