bloggheader6

Bli tryggare i dig själv

Skrivet av Caroline Eriksson 25.05.2016 | 0 Kommentarer

Som rubriken avslöjar så tänker jag skriva om självkänsla, ge lite tips och är det så att jag glömt något viktigt; skriv gärna alla era egna tips som funkat för er! För vi alla fungerar på ju på olika sätt, och det betyder inte att mitt sätt är det enda. 

 

 

5 tips att bli tryggare i dig själv

 

1. Tro inte att du vet hur andra tänker eller känner om dig.

Kanske den viktigaste punkten. Säg att du går in i ett rum och där sitter några människor. Du kanske inte känner dem så väl och plötsligt börjar dina tankar spela dig ett spratt. "Talar de skit om mig? Vill de att jag ska vara här? Sa jag något fel?". Man kan aldrig riktigt veta vad en annan människa tänker och känner, om inte den personen förstås säger det rakt ut. Ofta om man har en dålig självkänsla eller tänker illa om sig själv, då tror vi att andra också ska känna samma om en själv. Kom ihåg att det bara är din egen uppfattning om dig själv och omvärlden. Och den behöver inte alls vara sann.

 

2. Tala snällt till dig själv.

Du skulle inte gå till din mamma eller bästa vän och säga "Vad du ser tjock ut i den där tröjan!". Börja tala till dig själv och behandla dig själv, som du skulle göra till den människa du älskar mest.

 

3. Var dig själv!

Sluta lev upp till andras förväntningar. Låter kanske enklare sagt än gjort. Men när vi börjar göra det som känns rätt i oss själva så slutar vi till sist bry oss om vad andra tänker. När vi är vårt sanna jag och är ärliga mot oss själv och andra, då mår vi och vill göra gott. 

 

4. Kommunicera!

Vare sig det handlar om din relation till din partner eller sig själv, så är kommunikation A och O när det kommer till att bli trygg och må bättre. Man måste måste måste säga hur man vill ha det och hur man känner, för ingen annan kan veta hur du har det. Vi lever och upplever ju världen enligt vår egen uppfattning, men det är ju inte en självklarhet att alla ska känna eller ens veta hur du kan känna dig. 

 

5. Tillåt dig känna och tänka.

Men ta inte allt på allvar. Speciellt inte de dåliga tankarna. Du är inte misslyckad för att du t.ex inte fick högsta betyg i ett prov eller åt lördagsgodis. Personligen ser jag inget fel i det. Ta distans och reflektera. Finns det någon sanning i de negativa tankarna du tar till dig? 

 

 

Ta tillvara på det som verkligen har betydelse för dig. För det är du värd.

 

qualities 795865 960 720

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar