bloggheader6

Bloggen, slutet av en era?

Skrivet av Caroline Eriksson 30.05.2019 | 7 Kommentarer

Det känns nästan konstigt att logga in på bloggen för att ja, blogga. För sen mars-månad har det varit dåligt med bloggandet, och ser inte ut att bli bättre. Tretton inlägg i mars. Tio inlägg i april. Det här blir mitt nionde blogginlägg i maj. Ser du liksom vartåt det barkar?

Jag har bloggat i tretton år, minst. Mitt svar när någon frågat om jag kommer blogga för evigt, har alltid varit "Ja, för jag vet inte hur man gör annars". Men tydligen går det att leva utan att blogga om precis allt. 

 

Det är mycket på gång i mitt liv. Förutom att jag snart är halvvägs i min graviditet, och nu *ta i trä* inte spytt på ett par dagar (för första gången på över 12 veckor), så väntar vi ännu mer tillökning i vår familj. För ett par veckor sen så sa Fredrik att han skulle tycka det vore roligt om vi hade fler hönor, i andra raser, som också sprang runt på vår gräsmatta. Sagt och gjort. Har jag fått över Fredrik till den där sidan som tycker höns är ett av de roligaste djuren som finns, så hämtade vi hem sex ägg i tre olika raser, och la under Gullefjun.

Houdan, som ser ut som vilda punkare med sin vilda frisyr. Faverolle som är stora så de går till mina knän, och har gulligt skägg. Och så någon silkesblandning som är lika små som de vi har nu, bara mjukare och med en rolig frisyr.  Beräknad kläckning är nästa helg, och alla väntar ivrigt.

 

Och jo, på grund av att vi ska utöka flocken, så kommer vi även att byta ut lilla hönshuset till en större barack där de får bra med plats (och vi säkert får plats med ännu fler höns om vi vill).

 

Vår trädgård börjar ta sig, och vi har nu fler fruktträd, bärbuskar och en plats för ett växthus. Vi har även tio odlingslådor med gott att äta av i slutet av sommaren. Fredrik har arbetat i ur och skur, och det börjar bli riktigt fint med fina stenmurar han plockat för hand, och alla bärbuskar som jag längtar efter att gå och äta bär från.

Jag ser så fram emot denna sommar, och somrar efter denna, där man får njuta av en riktigt trädgård.

 

 

61432726 10156919784623880 3245995750986874880 o

Så här goda pavlovas med grädde, banan och jordgubbe har jag och Fredrik njutit av.

 

Fredrik fyllde också år häromdagen, och jag passade på att överraska med att baka goda bakelser. Jag hade bestämt mig för att pavlova lät gott, och trots att jag aldrig gjort det förr, och trots att många sa att det är svårt så gav jag mig in på det. Och vet du vad? Det var inte så svårt att baka goda pavlova-bakelser, som ryktet säger. Betyget blev full pott.

 

Jag har tagit på mig ett fotojobb för att fotografera en konfirmand, och ser så fram emot att få göra det jag verkligen tycker om. Att fotografera och fånga glada människors leenden på bild för evigt. Varje år är det minst ett par glada typer jag får äran att fotografera, och är glad att folk hör av sig till mig och vill bli fotograferade.

 

På grund av att jag spytt så mycket, och inte ville trigga igång mer illamående, så fick jag tack och lov skippa sockerbelastningen för gravida. Istället får jag nu mäta mitt blodsocker före och efter måltider i några dagar (helt slapp jag inte undan). Mitt socker är precis som det ska vara, så någon graviditetsdiabetes behöver inte sjukvården oroa sig för.

 

 

Och nu när jag rabblat upp allt detta så inser jag ju att kanske det inte är slutet av en era. Att kanske bloggen nog får hänga med ett tag till. Men att det kanske kommer att se lite annorlunda ut.

Vill du dock hjälpa mig på traven, och fortsätta läsa min blogg,

 

Vad vill du läsa om?

Har du några frågor?

 

Hjälp mig gärna, så blir det lättare för mig att sätta mig ner och skriva om allt mellan himmel och jord. Nu ska jag ut i solen och se vad hönsen har för sig. Följ mig på instagram (carloine heter jag där).

 

Kommentarer

 • Christina 30/05/2019 12:54pm (4 år sen)

  Jag vill gärna läsa om och se mer bilder av ert hus och trädgård. Väntar också bebis (i augusti) så att läsa om detta skulle också vara kul :).

 • Julia Holmqvist 30/05/2019 4:51pm (4 år sen)

  Jag vill läsa om dina åsikter och tankar! Älskar sådana inlägg när du funderar och ger tips :)

 • Emma 30/05/2019 9:27pm (4 år sen)

  Läser också gärna om ert hem, er trädgård och såklart om dina tankar och känslor under graviditeten. Din blogg är ett positivt och glatt inslag i min vardag och jag hoppas få följa den länge ännu! ????

 • TIDSTJUVEN 30/05/2019 10:03pm (4 år sen)

  Härligt att du har mått bättre de senaste dagarna! <3 Jag skulle gärna läsa mer om (och se bilder från) er trädgård. Här har vi också många trädgårdsprojekt på gång i sommar så det är kul att få inspiration och nya idéer!

 • Annika 31/05/2019 10:10am (4 år sen)

  Vill gärna läsa bloggen i fortsättningen också och i den form den har nu. Du har en bra blandning av olika saker, kanske lite mera om barn i fortsättningen är uppenbart. Är "kattmänniska" så följer speciellt gärna med dina katters liv. Hellre färre inslag än att bloggen helt tar slut.

 • Pernilla 31/05/2019 10:57am (4 år sen)

  Ja jag fortsätter gärna läs om vardagen graviditeten huset trädgård o husdjurens påhitt :) Jag håller med, helre färre inlägg än att det tar slut helt o hållet!

  Vad roligt att lsäa att du mått bättre de senaste dagarna. Jag spydde inget i början men nu i mitten av grav har jag fått pröva på det oxå om mornarna, men dock inget så pass som du har fått kämpa dig igenom.

 • Heidi 31/05/2019 9:59pm (4 år sen)

  Jag ser fram emot att få läsa om din gravidresa och sedan första tiden med bebis. Dina inlägg om huset och dina åsikter om olika saker är också intressanta. Skulle också vara roligt att få se mera bilder på er trädgård.

Skriv en kommentar