bloggheader6

Bostadsmässan, del 1

Skrivet av Caroline Eriksson 15.07.2016 | 0 Kommentarer

Tror mitt kall i livet är att bli en inredningsfotograf. Så otroligt roligt var det i Seinäjoki igår. Detta är ett tidstinställt blogginlägg  (jag skriver detta 22:00 på torsdagskvällen), men om jag inte har träningsvärk idag, så vet jag inte vad som ger mig det.

Jag, sambon och ett par vänner besökte alltså Bostadsmässan igår. I fem timmar och trettio minuter gick vi runt i  40  olika  hus. 40! Är det ens möjligt? Allt från enorma lyxvillor  för över en halvmiljon  till  hus i vår stil och prisklass. Redan nu känner jag hur benen har fått mer motion än de är vana med, men vad gör det när det var så roligt.

 

Fotograferade nästan 90 bilder, och även om jag inte visar alla, så blev det så pass många att under dagen så dyker det upp olika kategorier med bilder från bostadsmässan. Kategorier som  sovrum / barnrum, badrum, kök och diverse. Börjar med att visa de vackra vardagsrummen jag fotograferade. Med bildtext.

 

Alla bilder är inspiration till vårt framtida hem och inredning. Som ni kanske kommer att märka, så gillar jag en minimalistisk inredning med jordnära färger blandat med någon färgklick. Varsågod och njut av vackra bilder i vackra hus.

 

Vardagsrum1

 

Marmorborden verkar fortfarande vara mode, och igår föll även jag för dem. Svart, vit, grön och beige marmorskivor - alla lika fina. Dessutom gillar jag de runda formerna på borden. Hyllan till höger så tänker jag spara några hundralappar på och laga själv. Får bara ha min svärfar att lära mig svetsa. Hur svårt kan det va? ;-)

 

Vardagsrum2

 

Som sagt, marmorbord i alla former och färger. Dock är det lampan jag gillar här och den får min sambo laga åt mig. Han är,  som jag bloggat förr om,  duktig på att designa lampor. 

 

Vardagsrum3

 

Ni kommer att märka att jag gillar grått. Med färgklickar. Turkosa inslag i inredningen har vi redan nu och det får hänga med. Gillar tavlan extra mycket och fotöljen som får en att bara ligga ner för att vila.

 

Vardagsrum10

 

Att blanda soffor och fotöljer i olika färger är något som piggar upp. Vasen är ju också för underbar.

 

Vardagsrum4

 

Det var en himla tur att de flesta två- och trevåningshus fanns i början av bostadsmässan, för då orkade man ännu gå i alla trappor. Nu vill varken jag eller sambon bo i ett tvåvåningshus, men skulle man göra det kunde man till exempel ha en så här fin utsikt.

 

Vardagsrum5

 

Fotöljen till vänster ser så skön ut att jag skulle ha velat provsitta den, om det inte var för alla band som hindrade en att gå närmre. Bakom fotöljen ser ni en rolig idé hur man kan visa upp sin vackra konst, utan att spika fula hål i väggen. Bara luta konstverket mot väggen.  Till höger ser ni,  surprise surprise,  en grå soffa och vardagsrumsbord i mjuka former.

 

Vardagsrum6

 

Många av bostadsmässohusen hade golvet som syns till vänster. Ganska maffigt och skön känsla av trä. Till höger se ni ett vardagsrumbord jag skulle behöva i skrivande stund, när jag ligger på soffan och bloggar. Säkert lite mer ergonomiskt än att ha datorn på magen. 

 

Vardagsrum8

 

Marmorbord, mjuka former och detalj av guld. Det var inte så många hus som hade gulddetaljer. Men vänta till kategorin "Badrum" och du får se ett badrum som får en att känna sig kunglig!

 

Vardagsrum9

 

Den här soffan är jag lite kär i. Och inte  lite  bara; önskar jag satt i den just nu.

 

Det här var alltså första kategorin från Bostadsmässan i Seinäjoki / Asuntomessut Seinäjoella 2016. Under dagen dyker fler underbara rum och bilder upp på bloggen. Skriv gärna en kommentar om vad du tycker är finast! :-)

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar