bloggheader4

Bostadsmässan, del 4

Skrivet av Caroline Eriksson 15.07.2016 | 0 Kommentarer

Oj jestas, är klockan så här mycket redan? Tog en paus från datorn mitt i dan  (kan vara kul ibland, speciellt det vi fick uträttat)  och är nu tillbaka för att visa sista delen av bostadsmässans hus. Jag har fortfarande massor av bilder kvar, men kanske visar dem i ett senare skede. Som med alla andra bilder så är det så här jag vill bo. 

 

Och om köket är husets  hjärta, så är bastun och badrummet husets  själ. Om jag får lov att vara lite poetisk. 

Det unika med finländska hus är att det finns en bastu i så gott som varje hus. Ser du till exempel till svenska husleverantörer är det sällsynt att se en sauna i samband med badrummet.

 

Jag och sambon vill absolut ha en bastu i vårt framtida hem, och så här ungefär så här ser dröm-badrummet ut. Längst ner av bilderna får du se en häftig lösning till en dörr till t.ex badrummet eller hjälpköket.

 

Badrum1

 

Det här är min drömbastu. Mörk, mysig och känslan av lyx. Man vill ju slappna av och bara njuta när man bastar, och i denna miljlö är det möjligt. Stenväggen ger en känslan av att vara på SPA.

 

Badrum2

 

Vi har redan ett badkar, men något som jag saknar är en vägg som denna. I "gropen i väggen"  (ursäkta för mitt inredningsspråk)  skulle jag ha tända ljus och vackra växter. Inte alls fullt av schampo- och balsamflaskor. 

 

Badrum3

 

Det här badrummet fick man en kunglig känsla över. Gulddetaljer passar utmärkt i badrum om du frågar mig.

 

Badrum4

 

Hade vi inte redan ett stort och rymligt badkar skulle jag vilja ha badkaret till höger. Ser du golvsilen? På bostadsmässan fick man se massor av fina golvsilar som man vill hålla rena och fria från hår, bara för att de har så fint mönster.

 

Har ni dock 200 euro över och känner er givmilda - jag vill ha sittpuffen! Tack i förskott.

 

Badrum5

 

Sista badrummet innan jag visar upp en häftig lösning till en skjutdörr. Det här badrummet är mörkt men det ljusa golvet jämnar ut det lite. På samma sätt som i det andra badrummet finns det plats att förvara schampoflaskor och väggen som avskiljer wc-stolen är vacker.

 

Dorr

 

Och här är den - dörren. Skjutdörrar kan vara behändiga, men även snygga. Den här dörren är dessutom billig och enkel att bygga själv om man har tillgång till material.

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar