bloggheader6

Brev till mitt yngre jag.

Skrivet av Caroline Eriksson 09.10.2018 | 0 Kommentarer

Kära Caroline.

Jag ska försöka att inte göra detta så melankoliskt och sorgset som många brev till sina yngre jag kan bli, för jag är ju superglad just nu. Men ja, idag är jag 28 år. Svingammal, som du hade tyckt för tjugo år sedan. Och jag ska skriva till dig som den tioåring du är. För även om du redan nu varit med om en del, så är det ungefär nu det verkligen kommer att hända en del. 


För det första:

Fortsätta vara lekfull och vara det barn som du är. Du behöver inte ha så bråttom att växa upp. Var nyfiken och utforska världen, utan rädsla. Så vänta ännu ett bra tag innan du kastar en filt över dockskåpet, för att du någonstans inom dig skulle känna skam att du ännu leker med det.

 

Skippa för övrigt att någonsin känna skam över dig själv.

 

Du kommer inte att ha samma vänner i högstadiet, som du har nu, och även om det kommer att vara en tuff tid där du känner dig ensam, så kommer du alltid att ha någon.

Och nej, det betyder att du inte heller kommer att fortsätta vara en scout, även om du just nu kanske fantiserar om hur du campar och gör en massa knopar.

 
Fortsätt vara dig själv, även de stunder då du inte ens vet vem du är.

 
Den där gången du sa nej, trots hur ont det tog själsligt, så vill jag bara krama om dig och berätta hur stolt jag är över dig. Det var inte lätt, men det var grunden till det som idag är din självrespekt.

 

Var inte rädd, för det kommer inte att ta dig någonstans.

 


Jag är mycket väl medveten om att man inte kan förändra på det förflutna, men kan du snälla försöka att vara mindre vild? Uppskatta mammas tider att vara hemma, för det är sist och slutligen en rikedom att ha någon som vill ha en hemma. Hjälp till med syskon och hemsysslor, för innan du minst anar det kommer du inte längre att bo hemma.

 


Ja, glömde jag att säga det? Du flyttar om snart sex år.

 


Du kommer att vara lika nervös som din första skoldag i ettan, den dagen du stiger in i din nya skola i en ny stad. Allt nytt, som att lära sig att ta hand om ett hem och dig själv kommer att vara nervöst, men ta det lugnt. Du klarar det. Spela bara lite mindre Sims om kvällarna så är du piggare om dagen.

 
Din första kärlek kommer inte att vara den du ska vara med. Tack och lov. För det var inte en rolig historia. Men man lär sig av allt, och det du kommer att få lära dig är vad du prioriterar i en relation. Vänlighet, omtänksamhet, kärlek och att vara trygg.

Även om livet kan vara ensamt ibland, så är det viktigt att du omger dig med människor som verkligen respekterar och accepterar dig. De andra som vill dig illa är det ingen idé att lägga energi på.

 

Du kommer att finna den riktiga kärleken.

ps. Han heter Fredrik och är världens bästa.

 

 
Tacka nej till varje cigarett, även hur rädd du är att vara utanför. Ps. Idag har du snart varit utan cigaretter i två år.

 
Bli trygg i dig själv och den du är. Fortsätt strunta i hur din kropp ser ut, och fokusera istället på hur den fungerar. Den kommer inte att fungera alls en tid, men när du väl prioriterar vila och inte stressar så himla mycket blir det bättre.

Du kommer att bli friskförklarad och sedan bli en vanlig dödlig som har vanlig höstflunssa.

 

Fortsätt ha en härlig humor, även om inte alla kommer att förstå dig.

 
Var modig och fortsätt stå upp för dig själv och andra. Det är en styrka du har, även om det kommer att vara tungt ibland. Du kommer i alla fall inte att ångra dig för varje gång du vågat ta någons parti som inte orkat eller vågat själv.

 
Kom ihåg att du inte kan rädda hela världen. Att gå och bära på hela världens problem på dina axlar blir tungt. Våga känna tillit till att andra nog vet vad de själva vill, och att du inte behöver vara till allas undsättning.

 


När du älskar, så älska med hela ditt hjärta. Kärlek är ju skitläskigt, eftersom det gör en sårbar. Men lever du efter ditt hjärta och är så hjärtlig du kan, så kommer du att få så mycket mer tillbaka.


Du behöver inte arbeta dygnet runt för att bli accepterad eller vara en ”duktig människa”. Du kommer att inse hur ”duktig” du ändå kan vara, och faktiskt orka med dig själv, ditt arbete och ditt liv på sidan om. Även om du arbetar deltid.

 


Döm inte andra, för du vet inte vad de har varit med om.

Möt andra, och acceptera att vi alla ser världen på olika sätt.

 
Allt du kommer att vara med om kommer du lära dig något av. Du kommer att inse vem du vill vara och vad som egentligen betyder något för dig i livet.

Det handlar om inte materiella ting, pengar eller yta.

 
Det handlar om vänskap, familj, kärlek och att vara trygg.

Och att få har roligt.

 
Kära Caroline,

ta e lugnt ba å måra åpå. He gar no bra.

 

brevtillmittyngrejag

Och ja, du kommer att lära dig hur du sminkar en fin eyeliner.

 

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar