bloggheader6

Bygget - Nu gräver vi!

Skrivet av Caroline Eriksson 02.11.2016 | 1 Kommentarer

Igår var det massor av kontraster. Från att ha varit i arbetet på morgonen, till att spendera eftermiddagen i byggkläder på tomten för att senare byta om till acceptabla kläder inför ett möte.

Tänkte att jag skulle visa åt er hur det såg ut vid tomten igår.

 

För tillfället går det snabbt framåt. För varje dag som går, kommer vi ett steg närmre vår vision med hur platsen vi ska bo på, egentligen ska se ut.

 

När jag anlände till tomten igår var grävaren i full fart med att gräva infarten till tomten. Vägtrummorna jag shoppat dagen innan var redan på plats. 

 

IMG 2

 

Bakom mig är  Kenneth  Skinnars  med sin grävmaskin. Vi hade för länge sedan bestämt oss för att han skulle gräva på tomten vår, och jag är tacksam för att han tog sig tiden att anta jobbet, och kunde börja på så snabbt. Allt från infarten till dränering och alla anslutningar till huset ska han gräva. 

 

Och jag är glad att vi började så snabbt som möjligt, eftersom det blir kallare för varje dag som går, och grunden får gärna stå över vintern för att ta sig ordentligt.

 

IMG 3

 

Här såg jag redan en infart till tomten, även om det bara var jord. Jag verkar inte ha dåligt med fantasi i alla fall. 

Vi tog en liten vända på tomten och jag visade var hus, garage och en liten väg på tomten ska vara. Tomten hade redan en väldigt fin höjd på sig, och huset ska stå på högsta punkten.  Dock tycker jag inte om sluttningar, speciellt branta, så det ska vi försöka hålla oss ifrån.

 

Jag förklarade också att han gärna får ta tillvara på alla stenar, och vad vi vill göra med dem. Har vi en stenfrisk tomt då? Det visar jag lite längre ner i blogginlägget. ;-)

 

IMG 7

 

Skinnars for iväg en sväng och kom tillbaka med första lasset, av många, grus till tomten. Absolut värt att fånga på bild. Som ni ser så är det ganska grovt grus till infarten, men ovanpå ska det komma finare grus.

 

Det här med grus är lite av en vetenskap. Dock inget jag funderar så hårt på, jag låter proffsen sköta det. :-)

 

IMG 8

 

Måste säga att jag är imponerad av alla som kör och arbetar med stora maskiner. Hur de kan få något, som en stor grävmaskin, att fungera graciöst och göra arbetet utan problem. 

I ett ögonblick hade vi en infart till tomten och resten av tomtarbetet kunde fortsätta.

 

IMG 4

 

Även om jag var trött och flunssig log jag mest hela tiden. Det är en underbar känsla att få se något man längtat efter, sakta men säkert, formas framför sina ögon. Trötta, men glada ögon.

 

IMG 5

 

Och ja, hade vi någon sten på tomten? Haha.

Det är typ bara stenar. Små och STORA. Vi kommer att ha mer än tillräckligt av stenar, så vi behöver inte oroa oss för att bli utan. Och vackert kommer det att bli.

 

Grävmaskinen tog upp stenar som var tre gånger större än mig och flyttade dem utan problem.

 

IMG 9

 

Och där satt jag, lycklig och övervakade arbetet. ;-) 

 

IMG 6

 

Visste inte riktigt hur snabbt det egentligen skulle gå. Hade föreställt mig att det bara skulle vara infarten som skulle vara gårdagens projekt, men när infarten var klar körde Skinnars vidare in på tomten och fortsatte gräva. Och snabbt gick det.

 

IMG 10

 

Det här är sista bilden, innan jag fick bråttom hem för att duscha och åka vidare in till stan på möte. Alla stubbar som lämnat kvar efter skogshuggningen skulle samlas upp. På bild ser du en liten stubbe och dess enorma rötter.

 

Kommer absolut fler blogginlägg om hur arbetet på tomten framskrider. Vill så gott det går, dokumentera allt i text och bild. För det här är något man absolut vill minnas. 

Kommentarer

  • Nina 02/11/2016 9:39am (6 år sen)

    Bättre grävare sku ni int kona få! Kenneth grävd i princip allt som sku grävas åt oss, t.o.m. gräsmattan ;) Snabb o effektiv :)

    • Caroline Eriksson 02/11/2016 12:05pm (6 år sen)

      Ja, Kenneth är bäst! Snabb å har tillgång till allt. Jag fick lite bråttom igår, så hann inte se allt hans arbete. Var via en sväng idag efter arbetet och började nästan gråta av glädje när jag såg hur snabbt han hunnit med grävase. Vi kunde inte ha hittat någon bättre. <3

Skriv en kommentar