blogghedaear

Dagens motgång och lärdom.

Skrivet av Caroline Eriksson 28.02.2018 | 0 Kommentarer

Det var inte tänkt att detta blogginlägg skulle publiceras så här sent på dagen, men livet kom emellan, eller vad man ska säga. Hur som helst tar jag tillbaka det jag sa tidigare idag om att ”skit samma om det är minus tjugo grader då solen lyser”, för nu har det tydligen varit kallt så pass länge att bilen vägrade starta idag.

Typiskt nog insåg jag det tre sekunder efter att Fredrik kört iväg till arbetet, så där stod jag ensam på gården med en bil som lät "Wuää wuäää buhuu".

 

Ska man vara lite positiv så var det åtminstone en ledig dag, så jag hade inte bråttom iväg till arbetet. Men jag hade gärna spenderat dagen på annat sätt, än att ringa efter starthjälp från vänner (även om det var jättekul att se dem) och sen köra runt i evigheter för att se på naturen samtidigt som batteriet återhämtade sig. Till på köpet hade radion fått spunk och tror jag är en tjuv, så jag kunde inte ens lyssna på musik, utan behöver nu få tag på en kod för att låsa upp radion igen. 

 

Men medan jag körde runt på skogsvägar i endast tystnad så tänkte jag att det här kan jag ju se som en prövning också. Lite meditation eller vad man nu vill kalla tystnaden. För istället för att försöka sjunga med i någon poppig sång,  kunde jag nu istället njuta av naturen.

Och även om jag bara någon timme tidigare varit förbannad över vinter, kyla och bilen som för första gången under alla dessa år tillsammans vägrat att starta, så blev jag otroligt nog lugnare och gladare under tiden jag körde runt. *Psst, säg inte det åt Fredrik, för då ska han ha mig att köra bil varje gång jag är stressad.*

 

Kanske var dagens lärdom att det är ganska onödigt att stressa upp sig för småsaker, även om det kan vara ganska skönt att få ut sin frustration ibland. Men att man blir lite bättre på att välja sina strider, och att för mycket ilska i kroppen aldrig är hälsosamt.

Så jag försökte ta dagens motgångar med en nypa salt och massor av humor, och nu får jag förhoppningsvis spendera resten av kvällen inomhus.

 

 

Dessutom är det första dagen av den första vårmånaden i morgon, och då gott folk, är det dags att vi kör igång den där klubben

"Vi som ogillar detta p*ssväder och gärna ha sommar året runt. Kanske lite höst går för sig, men längre än så går vi inte"

som jag startade förra året med er. Nu ska vi visualisera sommar, sol och varm temperatur. 

Okej?

 

resizedimage800533 IMG 5135

 

Jag och röda faran i det klimat vi trivs i.

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar